Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 8. 2011,
20.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 27. 8. 2011, 20.36

8 let

Tjaša Šeme uspešno začela sezono v Berlinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska državna prvakinja v ritmični gimnastiki Tjaša Šeme je na veliki nagradi Berlina uspešno začela jesenski del sezone.

Šemetova je na edini svoji veliki tekmi pred bližnjim svetovnim prvenstvom, ki ga bo od 19. do 25. septembra gostil francoski Montpellier, vse štiri sestave z obročem, žogo, s kiji in trakom opravila brez večjih napak.

Šemetova je z vsemi štirimi vajami posegla okoli 25,5 točke in tako pokazala, da je še obogatila svoje vaje in formo z letošnjega uspešnega spomladanskega evropskega prvenstva v Minsku še nadgradila. Za vajo z obročem je prejela 25,450, za žogo 25,650, za kije 25,375 in za prikazano s trakom 25,500. Skupno je zbrala 101,975 točke, kar je zelo dober obet za nadaljevanje sezone z vrhuncem na prvenstvu v Franciji.

Pričakovano so vse tri kolajne v mnogoboju pobrale ruske ritmičarke; zmagala je olimpijska, svetovna in evropska prvakinja Ženja Kanajeva (117,325 točke) pred Darjo Dimitrijevo (115,650) in svetovno podprvakinjo Darjo Kondakovo (115,425). Šemetova je v konkurenci nekaj najboljših telovadk sveta zasedla 22. mesto.

"Vse štiri vaje so mi uspele brez velikih napak, zato sem zelo zadovoljna. Vendar imam še rezerve, saj bi bile pri vseh štirih vajah druge polovice lahko precej boljše. Pozna se, da gre za prvo tekmo po poletnem premoru, a hitro bo treba izpiliti še zadnje podrobnosti, saj je svetovno prvenstvo tako rekoč že pred vrati," je iz Nemčije sporočila telovadka Narodnega doma.

"Kondicijsko sem imela še nekaj težav, saj je bila to prva tekma po dopustu, poleg tega pa smo imeli celoten mnogoboj v istem dnevu, a najpomembneje je, da sem prikazala štiri stabilne vaje. Dobro sem tekmovala, sproti sem reševala stvari in bom šla lahko z dobrimi občutki na svetovno prvenstvo," je še povedala Šemetova.

V nedeljo bodo v Berlinu še finalni nastopi najboljše osmerice po posameznih orodjih.

Ne spreglejte