Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 9. 2011,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 20. 9. 2011, 16.43

8 let

Tjaša Šeme v Montpellierju z odliko opravila nastop z žogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tjaša Šeme je na predolimpijskem svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v francoskem Montpellierju kvalifikacijski nastop z žogo opravila z odliko.

Slovenska prvakinja, ki slovi po izjemni eleganci, je vajo z žogo prikazala brez večjih napak, nadgradila svoj uvodni nastop z obročem in tokrat posegla tudi prek 25 točk.

Potem ko je Šemetova uvodni dan prvenstva uspešno prebila led in nastop z obročem prikazala brez večjih napak, a ji je manjša posledično odnesla slabo točko, je začela uresničevati ponedeljkov cilj, ko si je zaželela, da bi nastope v Franciji stopnjevala iz dneva v dan. Torkova vaja z žogo je bila zelo lepa, brez vsakršnih nepotrebnih "kiksov", tako da je 24-letna telovadka Narodnega doma posegla prek 25 točk (25,050).

"Res je, še zdaj sem nasmejana, saj sem zelo vesela, da mi je uspela 'čista' vaja brez napak. Še sama sebe sem presenetila, a res sem si močno želela vajo z žogo narediti tako, kot jo znam na treningih. Še vedno sem kar malo brez besed, saj sem zelo vesela tako lepe ocene kot svoje dobre izvedbe. Vsega pač," je z nasmeškom do ušes takoj po nastopu v dvorani Arena razlagala Tjaša Šeme.

Kljub temu, da je že v ponedeljek dobro prestala uvodni nastop, je imela v torek še vseeno malo treme. "Nekaj je še bilo treme, saj sem se zavedala, kako pomembno je, da dobro odtekmujem. Vedela sem, da če bom naredila lepo vajo, bo tudi ocena dobra in bomo šli nekoliko lažje in bolj sproščeni v naslednje dni. Zato me je najbrž še malo 'stiskalo', a nič neobičajnega," je po uspešni predstavi dobre volje še pojasnila Šemetova in dodala: "Ne vem, ta hip sem še malo pod vtisom vsega, a upam, da bo tudi v sredo in v četrtek tako dobro."

Šemetova je z nastopom upravičila tudi pričakovanja svoje trenerke Lene Salaujove, ki jo spremlja v Montpellierju. "Zadovoljna sem, da ji je vaja uspela brez velikih napak. Pred nastopom me je malo skrbelo za del vaje, kjer ima naporne težine in je poškodovana leva noga precej obremenjena, a ga je Tjaša odlično izpeljala, tako da sem zelo vesela," je povedala Salaujova in dodala: "Rada bi poudarila, da Tjaši zaupam in sem pri njej skoraj 99-odstotno prepričana, kakšna bo vaja. Verjamem vanjo, pripravljena je dobro in zaenkrat mi deluje zelo prepričljivo."

S tem se strinja tudi izkušena ritmičarka, ki nastopa na svojem petem mundialu: "Za zdaj mi gre vse po načrtih. Če bi še vaji s kiji in trakom v naslednjih dneh prikazala vsak tako dobro, če ne še bolje kot vajo z žogo, bi bilo to odlično. Ne le, da se moje vaje stopnjujejo na boljše, ampak tudi ocene - to bi bilo zame idealno svetovno prvenstvo."

Tudi kvalifikacijski dan so po pričakovanju blestele ruske zvezdnice; najvišji oceni drugega kvalifikacijskega dneva sta si z obročem za izjemno atraktivna nastopa priborili Jevgenija Kanajeva (29,300) in Darja Kondakova (29,250). Obe sta že v ponedeljek prejeli tudi najvišji oceni za vaji z žogo, tako da bosta v današnjih večernih finalih s tema dvema orodjema glavni favoritki za prva dva naslova 31. svetovnega prvenstva.

V sredo bodo ritmičarke nadaljevale kvalifikacijski boj za olimpijske igre v Londonu 2012, saj bodo na sporedu nastopi s kiji in trakom. V naslednjih dneh bo na prvenstvu bržkone precej bolj zaposlena stopila tudi najboljša slovenska mednarodna sodnica Špela Dragaš; žreb je namreč določil, da uvodna dva kvalifikacijska dneva izpusti.

Šemetovo najprej v sredo čaka predstava s kiji, nato pa bo kvalifikacijsko tekmovanje sklenila v četrtek v večernih urah, ko se bo predstavila še s trakom.

Ne spreglejte