Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
12. 4. 2013,
15.09

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Flajs

Petek, 12. 4. 2013, 15.09

3 leta, 11 mesecev

Zaskrbljeni Flajs: Tivoli bolj ali manj sameva

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Ni bilo prave igre, ni bilo prave energije," je po tekmi tarnal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki je velik del krivde za poraz pripisal ravno slabemu sprejemu in grešenju pri začetnem udarcu.

Vse te pomanjkljivosti, ki so 'krasile' ACH Volley na drugi tekmi finalne serije, pa so s pridom izkoristili domači odbojkarji, ki so na krilih navijačev skorajda leteli po igrišču. Flajsa ni zmotilo niti dejstvo, da niso mogli računati na poškodovanega Ropreta. "To, da je manjkal Ropret, je bila za nas slabost zgolj z vidika, da Luka na tem mestu ni imel možnosti menjave. Mislim, da je Moreno odlično opravil svoje delo, velik del krivde za poraz moramo prevzeti sprejemalci. Že od samega začetka smo z našim slabim sprejemom onemogočili organizatorju, da bolj tekoče razigrava. Seveda pa ne moremo niti mimo napak na servisu, kot tudi nezbranosti v polju," je razloge za poraz iskal Flajs, ki je še pokomentiral izjavo trenerja Calcita, ki je dejal, da oni v primerjavi s prvo tekmo niso nič bolje servirali, niti Ljubljančani niso nič slabše sprejemali. "Po mojem mnenju nima prav, saj so Kamničani veliko bolje servirali, nas spravili še pod večji pritisk, mislim, da bo tako tudi v nadaljevanju serije, saj jim je tvegan začetni udarec prinesel uspeh. To se lahko hitro obrne, enkrat serviraš kot se za gre, spet drugič pa ne moreš žoge spraviti čez mrežo. Slednje se je v Kamniku zgodilo nam, slabše je že težko servirati."

Ekipi sta zdaj izenačeni v zmagah na 1:1, kar pomeni, da nedeljska tekma v Tivoliju, čeprav so vsi pričakovali, še ne določila zmagovalca državnega prvenstva. "Panike zagotovo ni potrebno delati, analizirali bomo tekmo in se nato kar se da dobro pripraviti za nedeljo. Naredili bomo vse, da v nedeljo znova povedemo," zaenkrat še ostaja miren Flajs.

Četrtkov poraz bi lahko bil alarm tudi za vse navijače ACH Volleyja, da se tokrat v Tivoliju zberejo v večjem številu. Kapetan "oranžnih zmajev" dvomi , da bi obisk drastično povečal: "Rekel bom tako, naš klub se trudi na vse pretege, da bi v Tivoli privabil čim večje število ljudi. A roko na srce, od kar smo v Ljubljani, Tivoli bolj ali manj sameva. Pridejo nas pogledat samo naši 'indijanci' in pa seveda družina. Zmotno bi bilo v nedeljo pričakovat poln Tivoli, pomembno je le, da tisti, ki pridejo, nato tudi uživajo v odbojkarski predstavi in ob tem poskušajo biti čim bolj glasni in nam tako olajšajo delo. Veseli bomo vsakega."

Tretja tekma finala bo v nedeljo ob 17. uri.

Ne spreglejte