Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
15.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Natisni članek

Mark Čepon Nik Simšič Mitja Robar Medveščak Zagreb liga EBEL

Torek, 29. 1. 2019, 15.50

5 let, 2 meseca

Zagrebčani ne bodo odigrali kvalifikacijskega dela

Medveščak predčasno končuje sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Medveščak navijači | Še pred dvema sezonama v ligi KHL, konec tedna predčasno končuje sezono lige EBEL. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Še pred dvema sezonama v ligi KHL, konec tedna predčasno končuje sezono lige EBEL.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejski klub Medveščak iz Zagreba bo po 44. krogih prvega dela lige EBEL predčasno končal sezono v tem tekmovanju, so odločili po skupščini lige v Salzburgu. Vseh 12 moštev bi moralo po tem delu odigrati še po deset tekem kvalifikacijskega dela, a jih medvedi zaradi težav ne bodo.

Anže Kuralt Fehervar
Sportal Kuraltovi zapravili vodstvo in izpustili pomembni točki

Vse bližje je konec 44. krogov dolgega prvega dela razširjenega avstrijskega prvenstva. Po tem si bo prvih šest klubov že zagotovilo četrtfinale in bo v drugem med med seboj odigralo deset tekem (vsak z vsakim doma in v gosteh) za razvrstitev med prvim in šestim mestom.

Preostalih šest klubov, ki bodo po 44. krogih zasedali mesta od sedmega do 12., bi se moralo na desetih tekmah (vsak z vsakim doma in v gosteh) kvalifikacijskega dela potegovati za dve preostali četrtfinalni vstopnici. A v kvalifikacije bo odšlo le pet klubov. Medveščak, ki so ga zaradi neugodnega finančnega položaja med sezono zapustili skoraj vsi igralci, od izkušenejših je vztrajal le Mitja Robar, se bo namreč po 44. krogih poslovil od tekmovanja. S tem so se strinjali vsi klubi.

Sredi decembra je Medveščak tudi javno obelodanil finančne težave. Odšli so skoraj vsi tujci. Vztrajali so redki, med njimi štirje Slovenci. | Foto: Sportida Sredi decembra je Medveščak tudi javno obelodanil finančne težave. Odšli so skoraj vsi tujci. Vztrajali so redki, med njimi štirje Slovenci. Foto: Sportida Tako so zapisali na uradni spletni strani hrvaškega kluba, ki je še pred dvema sezonama igral v kontinentalni hokejski ligi, zdaj pa se je znašel na dnu.

Dvorana, igralski kader …

 "Medveščak ne bo sodeloval v kvalifikacijskem delu lige EBEL, sta klub in liga soglasno odločila po glavni skupščini v Zagrebu. Eden od razlogov je tudi nedostopnost Doma Sportova, ki v tem delu ne bi bil povsem dostopen, kar bi otežilo izvedbo domačih tekem. Prav tako je na odločitev vplival igralski položaj," so zapisali Hrvati in se zahvalili navijačem, ki so vse do zadnjega spodbujali medvede.

Slovenski branilec Mitja Robar je zadnje tekme eden najizkušenejših v medvedjem brlogu. Na zadnjih tekmah mu je pripadla kapetanska vloga. | Foto: Sportida Slovenski branilec Mitja Robar je zadnje tekme eden najizkušenejših v medvedjem brlogu. Na zadnjih tekmah mu je pripadla kapetanska vloga. Foto: Sportida

Zadnjo domačo tekmo bo Medveščak odigral v nedeljo, 3. februarja, ko bo palice prekrižal z Znojmom. V hrvaškem klubu, ki je v zadnjem času podrl večino negativnih mejnikov lige EBEL in zaseda zadnje mesto, so v tej sezoni do konca vztrajali Slovenci Robar, Nik Simšič, Mark Čepon in Domen Vedlin.

Medveščak je danes pri Salzburgu odigral predzadnjo tekmo v gosteh in z zgolj desetimi igralci v polju izgubil z 0:13. Od Slovencev je bil v postavi le Čepon. 

V petek bodo gostovali šebpri Linzu, v nedeljo pa doma pričakali Znojmo. 

Pregled dvorane Feldkircha, nato nadaljnje odločitve

"Feldkirch je izrazil zanimanje za sodelovanje v ligi. Preden bomo sprejeli naslednje korake, bomo preverili dvorano. To se bo zgodilo kmalu. Ugotovitve bodo predane predsedstvu lige in klubom, nato pa bomo sprejeli odločitev," je morebitno pridružitev Feldkircha tekmovanju komentiral direktor lige EBEL Christian Feichtinger.

HK Olimpija
Sportal Uradno: stari znanec se bo poskušal vrniti v ligo EBEL

Liga EBEL, 29. januar

 

Lestvica lige EBEL

Preberite še:

HDD Jesenice HK Slavija Junior polfinale pokal slovenije
Sportal Založani so teden končali z novo visoko zmago, Celjani izgubili
Clarke Saunders HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Prva vratarska violina Jesenic na okrevanju

 

Ne spreglejte