Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2016,
22.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

2

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo v hokeju hokej Robert Sabolič Rok Tičar Žiga Jeglič

Torek, 26. 4. 2016, 22.09

6 let, 7 mesecev

Poljaki otežili delo razglašenim Slovencem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

2

Slovenska reprezentanca je na SP divizije I, skupine A, po bledi predstavi z 1:4 izgubila pomembno tekmo s Poljaki. Že popoldan sta do zmag prišli Južna Koreja in Avstrija. Prva je sploh prvič v zgodovini premagala Japonsko, Avstrijci pa so ugnali Italijane.

Po dveh zgodnjepopoldanskih tekmah in zmagah nad Japonsko in Italijo so risi odigrali prvo večerno tekmo, ki se ni izšla po njihovih načrtih. Okrepljeni z Robertom Saboličem – začel je v prvem napadu z Rokom Tičarjem in Žigo Jegličem, Andrej Hebar pa se je preselil v četrti napad – so izgubili s Poljaki. Domačini so zmagali sploh prvič na prvenstvu. V slovenskih vratih je začel Robert Kristan, njegova menjava je bil Gašper Krošelj.

 

Hitra hladna prha, še hitrejši odgovor

Srečanje se je začelo povsem po okusu domačinov, ki so v Spodek Areni, kjer jih je spodbujala bučna množica, začeli izjemno zagrizeno in napadalno. Zapretili so že v prvi minuti, a je bil na mestu Kristan, ki pa je moral po plošček v svojo mrežo že v četrti minuti, ko ga je premagal Tomasz Malasinski.

 

A veselje domačih ni bilo dolgo, saj so risi izkoristili že prvo igro z igralcem več. V sedmi minuti je udaril prvi napad. Sabolič je nakazal strel, a nato lepo podal na levo do osamelega Jegliča, ki mu ni bilo težko izenačiti. Slovenci so bili v tem delu strelsko bolj podjetni. K temu so jim pomagali tudi domačini, ki so v prvi tretjini nabrali kar osem kazenskih minut, a naši hokejisti do konca prvih 20 minut niso izkoristili nobene več.

Tretjina za slovensko pozabo

Slovenci že v prvi tretjini niso našli svoje igre, v drugi pa so bili povsem nemočni. Delovala nista niti napad niti obramba. Rezultat tega pa so bili novi trije zadetki v slovenski mreži. V 24. minuti je za drugo poljsko vodstvo v igri z igralcem več poskrbel Mikolaj Lopuski, nato pa je dvakrat zadel še Malasinski in s hat-trickom soigralce na drugi odmor popeljal z vodstvom 1:4.

Nik Zupančič ne more biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ki si spodrsljaja ne smejo več privoščiti. | Foto: Nik Zupančič ne more biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ki si spodrsljaja ne smejo več privoščiti.

Padec na tretje mesto

V zadnji tretjini je slovenski selektor v gol poslal Gašperja Krošlja in na začetku nekoliko premešal peterke, a vse skupaj ni veliko učinkovalo. Slovenci niso našli več poti ploščku v mrežo, saj je Rafal Radziszewski ubranil vse.

 

Poljaki so tako Sloveniji, ki je s prvega zdrsnila na tretje mesto, močno otežili delo v boju za napredovanje v elito. Med 16 najboljših reprezentanc sveta bo neposredno vodilo prvo mesto iz Katovic. Ali bo dovolj tudi drugo, bo jasno šele po skupinskem delu SP elitne divizije (to bo v Moski in Sankt Peterburgu med 6. in 22. majem). Če bosta na zadnjih mestih v skupini končali Nemčija in Francija, ki leta 2017 gostita SP elite in ne moreta izpasti, bo iz Katovic naporedoval le prvi.

 

Rise že v sredo ob 16.30 čaka bitka za biti ali ne biti z Južno Korejo, ki ima točko več od slovenskih hokejistov.

Južna Koreja za zgodovino

Že uvodni obračun je postregel z zanimivim razpletom. Južni Korejci, ki trdo delajo za domače olimpijske igre v Pjongčangu leta 2018 in so od zadnjih prvenstev z nekaj naturaliziranimi igralci občutno dvignili raven igre, so sploh prvič v zgodovini premagali japonsko reprezentanco. Ta po porazu z 0:3 ostaja brez točk, Koreja pa je že pri sedmih, kar pomeni, da bo prvič v zgodovini na prvem mestu v Aziji. Do tretje zmage so prišli Avstrijci, ki po treh tekmah še ne poznajo poraza. Italijane – prebudili so se šele v zadnjih minutah – so premagali s 4:2.

Svetovno prvenstvo, divizija I, skupina A, drugi dan (nedelja)

Svetovno prvenstvo, divizija I, skupina A, Katovice, 23.–29. april:

3. krog:

torek, 26. april:

Slovenija : Poljska 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
0:1 Malasinski 4., 1:1 Jeglič 7. (Sabolič, PP1), 1:2 Lopuski 24. (PP1), 1:3 Malasinski 28., 1:4 Malasinski 39.

Poročilo s tekme

Izjave po tekmi

 

Južna Koreja : Japonska 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
1:0 Swift (5., PP2), 2:0 K. Kim (6., PP1), 3:0 S. Šin 12.

 

Avstrija : Italija 4:2 (1:0, 2:0, 1:1)
1:0 Kristler 13., 2:0 Kristler 31., 3:0 Komarek 40. (PP1), 4:0 Bacher 47., 4:1 Egger 54. (PP1), 4:2 Helfer 58.

 

PP1 – zadetek z igralcem več

PP2 – zadetek z dvema igralcema več

 

Lestvica:

1. Avstrija 3 tekme - 8 točk
2. Južna Koreja 3  - 7
3. Slovenija 3  - 6
4. Italija 3 - 3
5. Poljska 3 - 3
6. Japonska 3 - 0


 

4. krog:

sreda, 27. april:

13.00 Japonska – Italija

16.30 Slovenija – Južna Koreja

20.00 Poljska – Avstrija


5. krog:

petek, 29. april:

13.00 Italija – Južna Koreja

16.30 Avstrija – Slovenija

20.00 Poljska – Japonska

Ne spreglejte