Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2013,
22.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 12. 6. 2013, 22.33

8 let

3D-VIDEO: Bo Malori premagal kolesarje ekipe Orica-GreenEdge?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Adriano Malori in kolesarji ekipe Orica-GreenEdge, Brett Lancaster, Michael Hepburn, Svein Tuft, Sebastian Langeveld in Tomas Vaitkus so favoriti 1. etape kolesarske dirke Po Sloveniji.

Jubilejna 20. kolesarska dirka Po Sloveniji se bo začela z 8.8 kilometra dolgo posamično vožnjo na čas. V slednji je najbolj pomembno, da kolesarji, ki računajo na visoko uvrstitev v skupnem seštevku, izgubijo čim manj časa v primerjavi s svojimi največjimi tekmeci. Ne bo namreč veliko kolesarjev, ki bodo jutrišnji kronometer končali v deseterici najboljših in bodo na koncu dirke tudi v deseterici v skupnem seštevku dirke. Tako kompletnega kolesarja tokrat ni na dirki in ne gre verjeti, da bo to komu uspelo. Vsekakor je skoraj devet kilometrov dolg kronometer že dovolj dolg, da si kolesar hitro prikolesari 45 sekund zaostanka za najboljšimi. Vsekakor lahko pričakujemo, da bodo v ospredju Italijan Adriano Malori (Lampre-Merida), Avstralca Brett Lancaster, Michael Hepburn, Kanadčan Svein Tuft, Nizozemec Sebastian Langeveld in Litvanec Tomas Vaitkus (vsi Orica-GreenEdge). Za vse ostale kolesarje, ki nastopajo na dirki in niso tako znani, je veliko težje napovedati, kako se bodo odrezali.

Za uvrstitev v skupnem seštevku dirke bodo poleg zgoraj omenjenih kolesarjev zelo pomembni časi, ki jih bodo dosegli Tadej Valjavec, Jure Golčer, Tomaž Nose, Jan Polanc, Stefno Pirazzi, Patrik Sinkewitz, Fabio Felline, Matteo Rabottini in še kdo. Vsekakor tokrat kronometra ne bo zmagal Slovenec, kakor se je to zgodilo na zadnjih dveh izvedbah dirke. Predlani je bil na skoraj 7 kilometrov dolgi trasi najboljši Robert Vrečer, medtem ko se je lani na slabih 18 kilometrov dolgi trasi zmage veselil Kristijan Koren. "Ura resnice", kot tudi imenujemo posamično vožnjo na čas, od kolesarja zahteva veliko moči v nogah, pravilno razporeditev moči za ves nastop, dober položaj na kolesu in dobro psihološko pripravo. Kolesar mora že vse od samega začetka kolesariti na vso moč saj zaostanka, ki si ga prikolesari v prvih kilometrih nato ne more več nadoknaditi. Tisti, ki vse našteto imajo in znajo to povezati v celoto, so najboljši kolesarji v tej disciplini. Vsekakor pa bo že uspeh, če se bo kdo od Slovencev na kronometru uvrstil v deseterico najboljših. Vsekakor je teoretično veliko več možnosti, da to ne bo nikomur uspelo.

Ne spreglejte