Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
22.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 22.08

8 let

Nosilec rožnate majice z letošnjega Gira predviden za nastop na dirki Po Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Letošnjo kolesarsko dirko po Italiji je začelo 198 kolesarjev. Torkovo 16. etapo jih bo začelo 30 manj. Po dveh tednih ima najmanj kolesarjev na dirki avstralska ekipa Orica-GreenEdge.

Izmed deveterice kolesarjev, kolikor jih nastopa za vsako ekipo, so na dirki le še trije kolesarji ekipe Orica-GreenEdge. Med njimi je tudi Kanadčan Svein Tuft, ki je bil prvi nosilec rožnate majice vodilnega na letošnji dirki. Ekipa Orica-GreenEdge je namreč slavila v ekipni vožnji na čas. In to ravno na dan, ko je Tuft dopolnil 37 let, kar je bilo najlepše rojstnodnevno darilo zanj. Tuft je lani tudi prvič v karieri nastopil na dirki Po Sloveniji in za nastop na edini slovenski etapni dirki za člane je predviden tudi letos. Tudi letos bo, tako kot lani, prvi dan dirke na sporedu skoraj devet kilometrov dolga posamična vožnja na čas, na kateri je lani zmago slavil prav Tuft. Trasa letošnjega kronometra bo povsem enaka kot lani. Poleg Tufta bosta v torek nastop na dirki po Italiji nadaljevala še Italijan Ivan Santaromita in Avstralec Michael Hepburn. Ekipa je imela izjemen prvi teden, v katerem so slavili tri etapne zmage in imeli sedem dni rožnato majico vodilnega. Trije kolesarji so morali odstopiti z dirke zaradi poškodb (Brett Lancaster, Michael Matthews in Luke Durbridge). Zaradi zdravstvenih težav (virus) so z dirke odstopili Pieter Weening, Cameron Meyer in Mitch Docker.

Prav poškodbe zaradi padcev in zdravstvene težave zaradi deževnega prvega tedna dirke so med najpogostejšimi vzroki za odstop kolesarjev na letošnji dirki. Med nesrečneži, ki so morali domov zaradi poškodbe, je tudi Slovenec Jani Brajkovič, ta je preteklo sredo prestal operacijo na levem komolcu. Od 22 ekip, kolikor jih nastopa na dirki, ima vse kolesarje le še pet ekip. To so ekipe FDJ.fr, Lampre-Merida, Movistar, Omega Pharma-Quick Step in Trek Factory Racing.

Ne spreglejte