Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
30. 10. 2012,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 30. 10. 2012, 17.47

8 let

Dallas brez Nemcev, pri Jezernikih vprašljiv Bryant

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred prvimi tekmami v letošnji sezoni lige NBA imajo nekatere ekipe težave s poškodbami. V derbiju med Lakers in Mavs je že jasno, da ne bosta nastopila Chris Kaman in Dirk Nowitzki.

Največjo zagato pred prvo tekmo ima trener Dallasa Rick Carlisle, ki bo pogrešal udarni nemški dvojec pod košem. Manjkala bosta Chris Kaman in Dirk Dowitzki. Prvi naj bi bil odsoten približno dva tedna zaradi poškodbe mišice, Nowitzki pa bo manjkal zaradi artroskopije na desnem kolenu.

Kamana, ki je letos podpisal enoletno pogodbo vredno 8 milijonov dolarjev, bo nadomestil četrti nabor leta 2001, Eddy Curry, ki je večino letošnjega poletja preživel pri San Antoniu, na koncu pa si je uspel priboriti mesto pri Mavs. V zadnjih štirih sezonah je odigral le 24 tekem, predvsem zaradi težav s prekomerno težo in različnih poškodb. Na zadnji pripravljalni tekmi je pokazal, da še ni pozabil igrati košarke, vprašanje pa je njegov prispevek v obrambi, kjer nikoli ni blestel. "Dobil sem še eno priložnosti in dal bom vse od sebe," je dejal 30-letni Curry, ki bo imel v prvi tekmi težko delo proti novemu centru Lakers Dwightu Howardu.

Pri Jezernikih vprašljiv Bryant

Na ogrevanju pred tekmo bo tudi znano, ali bo pri Lakers zaigral Kobe Bryant, ki se je poškodoval na pripravljalni tekmi proti Sacramentu. V zadnjem tednu ni treniral, trener Mike Brown pa ne želi tvegati resnejše poškodbe.

"Želimo, da bo povsem pripravljen. Ostali fantje morajo biti pripravljeni, da ga nadomestijo," je pred prvo tekmo dejal Brown. Se pa po težavah s poškodbami vračata Jordan Hill in Earl Clark. Bryantovo odsotnost bi lahko izkoristil Jodie Meeks, ki je v zadnjih dveh pripravljalnih tekmah dobil nekoliko več priložnosti. "Jodie je izreden strelec. Na treningih je deloval odlično in upam, da bo tudi v sredo," je dejal novi zvezdnik pri Jezernikih Dwight Howard, ki se prav tako vrača po poškodbi, zaradi katere ni igral od aprila. "Še vedno sem v procesu rehabilitacije. Če bi se primerjal z hišo, imam že temelj in stene, še vedno pa manjkata streha in preproga na tleh. Potrebno bo še naprej graditi," je bil slikovit Howard, ki je odigral štiri pripravljalne tekme.

Ne spreglejte