Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 4. 2012,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 14. 4. 2012, 17.20

8 let

Lakers brez Kobeja in trenerja Browna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji iz mesta angelov so ponoči prišli do zmage (s 103:97 so premagali Denver), vendar brez pomoči prvega zvezdnika Kobeja Bryanta in (presenetljivo) trenerja Mikea Browna.

Če se je pred tekmo za prvega vedelo, da ga (tudi) danes ne bo na parketu, je bil izostanek trenerja presenečenje. Novinarske konference uro in pol pred tekmo se je še udeležil, vendar ga nato v dvorani ob začetku ni bilo. Glavno besedo je tako imel njegov pomočnik John Kuester, za katerega pa to ni bil debi na klopi NBA moštva. Pred prihodom v Lakerse (katere je mimogrede vodil tudi na tekmi v februarju zaradi kazni Browna, ki je kritiziral sodnike) je namreč dve sezoni vodil Detrtoit Pistons, še pred tem pa bil pomočnik Browna v Clevelandu. V uradni razlagi je klub zapisal, da je Brown manjkal zaradi nerazkritih osebnih razlogov. Ali se bo na klop vrnil danes ponoči na tekmi proti Dallasu ni znano.

Kobe Bryant (zadnjo tekmo je odigral 6. aprila) je izpustil še četrto tekmo zapored, kljub temu pa se njegov izostanek Los Angelesu ne pozna veliko, saj so v tem času trikrat zmagali in le enkrat izgubili ter so še vedno prvi v pacifiški diviziji (v vzhodni konferenci so na tretjem mestu). Ker bo Bryant še kako pomemben za Lakerse v končnici, trener želi, da dokončno pozdravi poškodbo golenice, četudi bodo s tem mogoče izgubili kakšno tekmo več in se posledično uvrstili na slabše mesto po koncu rednega dela: "Ni pomembno, če bomo redni del končali na četrtem ali petem mestu konference. Bolje to, kot da bo Bryant načet s poškodbami in utrujen, ko bo najbolj pomembno, " je počitek zvezdnika razložil Brown. Ni izključeno niti to, da bo Bryant "počival" kar do začetka končnice, saj ni več med najmlajšimi (avgusta bo dopolnil 34 let) in je pred tem le redko izpuščal tekme. Pred poškodbo je namreč odigral 138 tekem zapored. V letošnji sezoni je Kobe na 56 tekmah beležil po 28, 1 točk na tekmo in je trenutno prvi v kategoriji "najboljših strelcev".

Najbližji zasledovalec je najboljši strelec v pretekih dveh sezonah Kevin Durant, ki letos dosega 27,5 točk na tekmo. Bryant je ta naziv v svoji 15-letni karieri osvojil trikrat. V času njegove odsotnosti ga v peterki "nadomešča" Devin Ebanks.

Ne spreglejte