Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 12. 2012,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 25. 12. 2012, 19.09

8 let

Divac: Kot da bi me z macolo po glavi, ko so me menjali za Bryanta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Legendarni srbski košarkar Vlade Divac se dobro spominja, kaj se je dogajalo v njegovi glavi, ko je moral zapustiti LA Lakers in oditi v Charlotte. Spregovoril je tudi o Jordanu in Bryantu.

"Prve menjave v ligi NBA so vedno najbolj boleče. Razmišljal sem celo o zaključku kariere. Nisem želel v Charlotte," se je Vlade Divac za Arenasport (povzel je srbski Telegraf) spomnil menjave leta 1996, ko je moral zapustiti LA Lakers.

Pravi, da je spoznal, kakšen posel je liga NBA, šele takrat, ko je začel govoriti angleško. Čustva ne smejo biti prisotna: "Menjava iz kluba v klub je nekaj povsem normalnega, vendar boli, ko se to zgodi prvič. Ko so me menjali za Bryanta, sem imel občutek, kot da bi me udarili po glavi z macolo."

V karieri je lahko Divac spoznal največja imena svetovne košarke, kot sta bila takrat Michael Jordan in njegov soigralec Magic Johnson. In slednji mu je tudi največ pomagal pri vklopu v ligo NBA: "Če ne bi bilo Magica, bi šla moja kariera v drugo smer. Imel sem še tri pomembne soigralce: Glena Ricea v Charlottu, Chrisa Webbra in Predraga Stojakovića v Sacramentu."

Imel je priložnost, da je igral tako proti Jordanu kot takrat še z mladim Kobejem Bryantom in pravi, da je slednji zanj večji talent: "Z Bryantom sem zadnjo sezono igral skupaj. Po mojem mnenju ima on več talenta kot Jordan. Na treningu je tako angažiran kot na tekmi. Od soigralcev pričakuje maksimum. Jordan pa je bil bolj sproščen, verjel vase in naredil soigralce boljše, medtem ko skuša Kobe posnemati Jordana."

V pogovoru je še dodal, da je leteči Michael eden najboljših košarkarjev vseh časov in dodal eno anekdoto. "Mislim, da se še dolgo ne bo rodil novi Jordan. Spomnim se, kako nam je vzel naslov leta 1991, ko nas je premagal v Los Angelesu. Zmanjkal mi je en centimeter, da bi ga pri enem metu blokiral. Vsaj meni se je tako zdelo, vendar sem pozneje spoznal, da je mnogim zmanjkal centimeter, da bi ga zaustavili. Enkrat nas je več košarkarjev skočilo proti njemu in ko smo mi že padali, je on še vedno bil v zraku in neovirano vrgel," je med drugim v oddaji še dejal Divac.

Ne spreglejte