Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 10. 2022,
10.10

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Liga NBA

Nedelja, 2. 10. 2022, 10.10

1 leto, 6 mesecev

Navijači Dallas Mavericks v soboto prišli na svoj račun

Luka Dončić se zabava in čez lužo že zmaguje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09
Luka Dončić | Sobota v Dallasu je bila namenjena navijačem, ki so imeli kaj videti. Ekipa Luke Dončića je zmagala za točko, 23-letnik pa je bil s 27 točkami prvi strelec. | Foto Reuters

Sobota v Dallasu je bila namenjena navijačem, ki so imeli kaj videti. Ekipa Luke Dončića je zmagala za točko, 23-letnik pa je bil s 27 točkami prvi strelec.

Foto: Reuters

Pri Dallas Mavericks se pospešeno pripravljajo na novo sezono. Sobotne priprave v dvorani American Airlines Center so si lahko ogledali tudi navijači. Več kot 7.500 jih je spremljalo zabavno tekmo med soigralci Dallasa, videlo pa zmago ekipe Luke Dončića, ki je odločil zmagovalca in bil s 27 točkami najbolj razpoložen med vsemi strelci.

zbor slovenska reprezentanca, Marko Milić
Sportal Uradno: Marko Milić v trenerskem štabu Dallas Mavericks

Dobra dva tedna sta do 77. sezone najmočnejše košarkarske lige na svetu, nekatera moštva so že začela s pravimi pripravljalnimi tekmami. Pri Dallas Mavericks so sobotni dan posvetili tudi navijačem, ki so si lahko ogledali zabaven obračun ("scrimmage") med soigralci teksaške ekipe. Zbralo se je dobrih 7.500 pristašev Mavsov.

Luka Dončić
Sportal Dončić po koncu EuroBasketa povsem izčrpan: Spal sem po 14 ur na dan

V moštvu Luke Dončića so bili med drugim Josh Green, Reggie Bullock, Dorian Finney-Smith in JaVale McGee, na drugi strani so jim v prvi peterki nasproti stali Spencer Dinwiddie, Frank Ntilikina, Tim Hardaway Jr., Maxi Kleber in Christian Wood.

Srečanje, ki ga je glavni trener Jason Kidd tokrat spremljal "razbremenjen" trenerske vloge, v tej sta bila namreč Kristie Toliver in Jared Dudley, se je po rednem delu končalo s 83:83. 

Cedevita Olimpija trening Edo Murić
Sportal Slovenski reprezentant zavrnil ponudbo Dallasa

Dončić "izsilil" podaljšek in odločil zmagovalca

Na prigovarjanje Dončića in ekipe, da vendarle odigrajo še podaljšek, sta sledili še dve dodatni minuti, po teh pa zmaga (86:85) slovenskega zvezdnika in tokratnih soigralcev. Dončić je k tej prispeval največ, 27, točk, 24 v drugem polčasu in podaljšku, v katerem je dosegel vse tri točke − po prekršku Thea Pinsona je zadel vse tri proste mete.

"Ideja je bila, da se oboževalci zabavajo, in mislim, da so se. Fantje so prikazali odlično predstavo, videli ste tudi tekmovalnost. Je pa bilo vse lahkotno in zabavno, odlična sobota. Ekipa napreduje iz dneva v dan, verjamem, da se bo z gradnjo kemije in komuniciranjem postajala boljša tudi igra v obrambi. V napadu pa ... Imamo enega najboljših igralcev na svetu (v Dončiću, op. a.), tako da se bomo zagotovo zelo zanašali nanj," je po zmagi dejala Toliverjeva. Veliko pohval je po tekmi požel novinec Jaden Hardy (18 točk, 15 v drugem polčasu).

Navijači so po srečanju prišli še bolj na svoj račun, najbolj polne roke dela s podpisovanjem različnih artiklov pa je imel kdo drug kot Dončić.

V sredo v Oklahomi

Dallas bo prvo pripravljalno tekmo odigral v sredo na terenu Oklahoma City Thunder, sezono NBA pa bo 19. oktobra odprl s tekmo pri Phoenix Suns.

 
Aleksander Sekulić
Sportal Sekulić odkrito spregovoril o prihodnosti na slovenski klopi
Luka Dončić
Sportal Pred Dončićem na seznamu samo dva superzvezdnika
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić v zvezdniški družbi že v Dallasu
Blake Griffin
Sportal Blake Griffin ima nov klub

Ne spreglejte