Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2024,
22.30

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Nigel Hayes-Davis Monaco Panathinaikos Alba berlin Žiga Samar Mike Tobey Crvena zvezda Fenerbahče Barcelona Real Madrid Evroliga

Petek, 29. 3. 2024, 22.30

4 tedne

Evroliga, 32. krog

Nor rekord evrolige: Hayes-Davis dosegel 50 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Nigel Hayes-Davis Fenerbahče | Nigel Hayes-Davis je dosegel evroligaški rekord – 50 točk posameznika na eni tekmi. | Foto Guliverimage

Nigel Hayes-Davis je dosegel evroligaški rekord – 50 točk posameznika na eni tekmi.

Foto: Guliverimage

V evroligi je v boju za končnico vse bolj vroče, pred klubi pa so do konca rednega dela še trije krogi. Za uvod so košarkarji Maccabija v dvorani Aleksandra Nikolića v Beogradu, kjer igrajo domače tekme, premagali špansko Valencio (95:80) in vknjižili pomembno 19. zmago, šesto zaporedno. Partizan, ki trenutno bije hud boj za deseto mesto, je v četrtek izgubil z Olympiacosom, Barcelona pa je bila boljša od Bayerna.

Na prvi petkovi tekmi je berlinska Alba Žige Samarja doživela pravo malo katastrofo v Istanbulu pri Fenerbahčeju. Ta je zmagal s 103:68. Z 20. zmago se je utrdil v prvi šesterici. Nigel Hayes-Davis je dal kar 50 točk, kar je nov rekord evrolige. Njegov met iz igre je bil neverjeten: za dve točki 82-odstoten (9/11), za tri točke pa 56-odstoten (9-16). Medtem je Samar za Albo v desetih minutah na parketu dosegel dve točki. Pred tem je bil z 49 točkami iz leta 2019 rekorder Shane Larkin (Efes).

Šestnajsta na lestvici Crvena zvezda je vodila večji del tekme z vodilnim Real Madridom, nato pa doživela nov poraz, s 94:101. Madridčani so zadnjo četrtino dobili z 29:19. Za stotico sta največ prispevala Džanan Musa (30 točk) in Mario Hezonja (20). Slovenski reprezentant Mike Tobey je za Zvezdo igral sedem minut in ni dosegel niti točke.

Pred dnevi je za evroligo o svoji napovedi za to sezono evrolige spregovoril tudi Luka Dončić. Napovedal je, da se bodo na zaključni turnir uvrstili Real Madrid, Olympiacos, Fenerbahče in Panathinaikos, končnega uspeha pa se bo po njegovem mnenju veselil njegov nekdanji klub Real.

Evroliga, 32. krog:

Sreda, 27. marec:

Četrtek, 28. marec:

Petek, 29. marec:

Lestvica:

 

Ne spreglejte