Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 2. 2022,
12.10

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Natisni članek

Steve Nash NBA Brooklyn Nets Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 24. 2. 2022, 12.10

2 leti, 2 meseca

Goran Dragić o selitvi k Brooklynu

Goran Dragić pojasnil, zakaj se je odločil za Brooklyn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Goran Dragić | Goran Dragić je pojasnil svojo odločitev o selitvi k Brooklynu. | Foto Reuters

Goran Dragić je pojasnil svojo odločitev o selitvi k Brooklynu.

Foto: Reuters

Goran Dragić je pred nekaj dnevi uradno postal član Brooklyn Nets, s katerimi se že pripravlja na nadaljevanje sezone, ki jo bodo Nets nadaljevali že v noči na petek, ko jih čaka srečanje z Bostonom, a na tem obračunu Slovenec še ne bo dočakal svojega debija. Dragić je po selitvi v novo okolje v sredo prvič sedel tudi pred predstavnike sedme sile in med drugim pojasnil svojo odločitev za selitev v Brooklyn. 

Po dolgotrajnem ugibanju, čakanju ter povezovanju z različnimi klubi je slovenski košarkar pred dnevi uradno utišal vse govorice in razkril, da bo svojo bogato košarkarsko pot nadaljeval pri Brooklyn Nets. Petintridesetletni slovenski košarkar bo tako v ligi NBA po Phoenixu, Houstonu, Miamiju in Torontu oblekel še dres Brooklyn Nets.

Udeleženec tekme All-Star iz leta 2018 je z ekipo v sredo že opravil prvi pravi trening, kaj kmalu pa bi lahko prav zares tudi prvič oblekel dres novega kluba, čeprav je trener Brooklyna Steve Nash povedal, da starejši od bratov Dragić potrebuje še nekaj časa, da se povsem vključi v ekipo, hkrati pa potrebuje čas, da se tudi pripravi na tekme, saj ni igral vse od 14. novembra lani. "Ni igral več mesecev, ampak je trdo treniral. Menim, da je blizu nastopa, le za nekaj naslednjih dni vam ne vem povedati. Na prvi tekmi po premoru za aktivnosti na dogodku vseh zvezd ne bo igral, potem pa bomo videli," je dejal Nash.

Dragić je bil v obdobju, ko je bil brez kluba, eden izmed bolj zaželenih košarkarjev v ligi, za njegove storitve naj bi se zanimalo res veliko klubov, zadnjo besedo pa je imel najboljši košarkar evropskega prvenstva leta 2017, ta je zdaj tudi pojasnil svojo odločitev, ki je bila po njegovih besedah vse prej kot lahka.

"V stik z mano je stopilo veliko ekip, ki so prav tako imele možnosti za osvojitev naslova, a izbral sem Brooklyn, ker mislim, da ima lepe možnosti za osvojitev šampionskega prstana. Igrati s Kevinom Durantom, Kyriejem Irvingom, Benom Simmonsom, LaMarcusom Aldridgeem ... To so igralci, ki znajo igrati na pomembnih tekmah, imajo izkušnje. Veliko vlogo pa je imel tudi Steve (Nash, trener Brooklyna, op. p.), ki je bil moj mentor, ko sem prišel v ligo in zaigral v Phoenixu. In končati mojo kariero z njim bi bilo res enkratno," je povedal 35-letni košarkar, ki je nato pojasnil tudi, kako je Nash vplival na njegov košarkarski razvoj.

 "Ves čas sem se učil od njega, sedel z njim na letalih. Naučil sem se, kako biti in živeti kot profesionalec. Bil je prvi v dvorani, ves čas je skrbel za svoje telo, zdravo jedel, niti en dan pa ni odstopal od svoje rutine. Pripomogel je k temu, da sem postal boljši vodja na parketu, da sem znal igrati v ligi ter v igro vključil vse soigralce. Takrat precej stvari nisem razumel, zato je bil zame najboljši možni mentor. Zaradi Steva sem sploh prišel iz Evrope v NBA. Če bi igral za katero drugo moštvo, bi v Evropi ostal še nekaj let," je dejal slovenski košarkar.

Za Toronto je zaigral na le petih tekmah. | Foto: Reuters Za Toronto je zaigral na le petih tekmah. Foto: Reuters Pojasnil ozadje dogajanja pri Torontu

Dragić se je v prvem medijskem nastopu po priključitvi vrstam Brooklyna dotaknil tudi ne prav prijetne izkušnje v Torontu, kjer je odigral le pet tekem, na katerih je v povprečju dosegel osem točk, 2,8 skoka in 1,8 asistence na tekmo.

"To je bila zame letos zares posebna izkušnja. Na žalost se v Torontu nismo ujeli. Pri Torontu so se želeli osredotočiti na delo z mladimi igralci, zato nisem spadal v njihov sistem. Pogovarjali smo se in povedali so mi, da se bo zgodila menjava. Strinjali smo se, da odidem domov k družini, dokler se stvari ne rešijo, in z moje strani ni prav nobene zamere," je o stanju z zdaj z že nekdanjim klubom dejal Dragić.

"Torontu želim vse najboljše. V naslednjih tednih imamo dve medsebojni tekmi, zagotovo bo zanimivo. Zdaj sem v Brooklynu, tu sem, da pomagam, na kakršenkoli način že. Če želijo, da vodim drugo peterko, bom to storil. Če bom igral pet, deset ali 20 minut, je vseeno, sem na voljo. Tukaj sem, ker želim zmagovati. V ligi sem že 14. leto, zato zdaj razmišljam zgolj še o tem," je še dejal slovenski košarkar, ki že komaj čaka na prve minute za dokazovanje na parketu. 

Fiba se je vrnila v leto 2017

Pri Fibi so se ob Dragićevi selitvi k Brooklyn Nets spomnili tudi na enega izmed njegovih vzornikov iz mladosti, Dražena Petrovića, ki je v preteklosti prav tako zaigral za ta klub. Pri Fibi so se spomnili na dogodek iz leta 2017, ko je Dragić po zlatem EuroBasketu od mame Dražena Petrovića, Biserke Petrović, vidno ganjen v dar prejel dres Netsov njenega pokojnega sina.

"To je eno od najlepših daril, kar sem jih prejel kadarkoli v življenju. Dražena sem občudoval. Bil je moj idol. Vemo, kaj je storil za jugoslovansko in svetovno košarko. Bilo mi je v čast, da lahko nosim številko 3. Poklon legendi. Naj počiva v miru," je takrat ob sprejemu darila za Planet TV dejal slovenski košarkar.

Preberite še:

Goran Dragić
Sportal Generalni direktor Nets razkril, zakaj se je Goran Dragić tako odločil
Sportal Zdaj je uradno: dobrodošel v Brooklynu, Goran!
Goran Dragić
Sportal Pri Goranu Dragiću se ponavlja zgodovina
Ne spreglejte