Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 2. 2023,
6.51

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,27

7

Natisni članek

Kyrie Irving Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Liga NBA

Sobota, 11. 2. 2023, 6.51

1 leto, 3 mesece

Liga NBA, 10. februar

Košarkarji Dallasa tudi tokrat uspešni brez Luke Dončića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,27

7

Luka Dončić | Luka Dončić je z ekipo v Sacramentu, a zaradi poškodbe spet ni igral. | Foto Reuters

Luka Dončić je z ekipo v Sacramentu, a zaradi poškodbe spet ni igral.

Foto: Reuters

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je bilo ponoči pestro dogajanje. Na delu je bilo kar 22 moštev, tudi Dallas Mavericks Luke Dončića. Naš košarkar je sedmi sili dejal, da se danes verjetno še ne bo vrnil, a upa, da bi lahko igral v noči na nedeljo, ko se bosta ekipi pomerili še enkrat. Na prvi tekmi so košarkarji Dallasa premagali Sacramento Kings s 122:114 in se utrdili na četrtem mestu zahodne konference.

Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Vroče kot že dolgo ne, Dončićev Dallas na udaru kritik

Košarkarji Dallasa so dosegli tretjo zaporedno zmago. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Košarkarji Dallasa so dosegli tretjo zaporedno zmago. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dallas (31–26) je zabeležil tretjo zaporedno in peto zmago na zadnjih šestih tekmah ter se še nekoliko približal tretjeuvrščeni ekipi Sacramenta (31–24). Pred obema so na zahodu še Denver Nuggets (38–18) in Memphis Grizzlies (34–21).

Košarkarji iz Teksasa so večji del razlike napravili v prvi četrtini z delnim izidom 23:4. Po prvih 12 minutah so vodili za 20 točk, to prednost pa v večji meri zadržali do zadnje četrtine. V njej se je domače moštvo nekoliko približalo, a nikoli dovolj, da bi bila zmaga varovancev trenerja Jasona Kidda ogrožena.

 Kyrie Irving je dosegel 25 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kyrie Irving je dosegel 25 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kyrie Irving prvi strelec Dallasa

V vrstah Dallasa nihče ni posebej izstopal, je pa vnovič prvi strelec postal Kyrie Irving. Ta je 25 točkam dodal še deset asistenc. Josh Green je dodal 17 točk, 15 pa Tim Hardaway ml. Sedem igralcev Mavericks je sicer preseglo mejo desetih točk.

"Igramo hitro in krožimo z žogo. Resnično gre za nesebično košarko in to mi predstavlja veliko veselje," je po tekmi dejal Josh Green, ki je soigralcem podelil še sedem asistenc. Kidd je bil še bolj jedrnat: "Zasluge gredo predvsem povezanosti in razumevanju vlog v ekipi."

Pri Sacramentu je izstopal De'Aaron Fox s 33 točkami. Domantas Sabonis je 18 točkam dodal 11 skokov in sedem podaj.

Fox je sicer poleg Pascala Siakama (Toronto) in Anthonyja Edwardsa (Minnesota) del trojice, ki bo zamenjala poškodovane zvezdnike Stephena Curryja (Golden State), Kevina Duranta (Phoenix) in Ziona Williamsona (New Orleans) na tekmi vseh zvezd lige NBA prihodnji konec tedna v Salt Lake Cityju.

Kaj je Luka Dončić povedal novinarjem pred prvo tekmo proti Sacramento Kings?

Jayson Tatum je ta večer dosegel 41 točk. | Foto: Reuters Jayson Tatum je ta večer dosegel 41 točk. Foto: Reuters

Boston je prišel že do 40. zmage v sezoni

Na preostalih tekmah so Phoenix Suns (31–27) po zmagi s 117:104 proti Indiana Pacers (25–32) ohranili stik z Dallasom na zahodu. Vodilno moštvo lige Boston Celtics (40–16) je na vzhodu prvo prišlo do 40 zmag v sezoni, potem ko je s 127:116 premagalo Charlotte Hornets (15–42). Jayson Tatum se je izkazal z 41 točkami, Derrick White (deset podaj) jih je dodal 33.

Memphis je po zaslugi 32 točk Jaja Moranta s 128:107 premagal Minnesoto Timberwolves (30–29), Miami Heat (31–25) so bili s 97:95 tesno boljši od Houston Rockets (13–43). Miami je imel za zadnji napad vsega 0,7 sekunde, a je po zmedi v obrambi Jimmy Butler prišel do "alley-oopa" za zmago po rednem delu.

Cleveland Cavaliers (36–22) so bili s 118:107 boljši od New Orleans Pelicans (29–28), medtem ko so košarkarji Philadelphia 76ers (35–19) ohranili tretje mesto na vzhodu po zmagi nad New York Knicks s 119:108. Joel Embiid je dal 35 točk ob 11 skokih.

Oklahoma City Thunder (27–28) so s 138:129 premagali Portland Trail Blazers (27–29). Shai Gilgeous-Alexander je za Oklahomo dosegel 44 točk, Damian Lillard pa za poražence 38. Torontu Raptors (26–31) ni pomagalo niti 35 točk Siakama ob porazu s 116:122 proti Utah Jazz (28–29).

Goran Dragić | Foto: AP / Guliverimage Goran Dragić Foto: AP / Guliverimage

V noči na nedeljo bosta na delu tudi Čančar in Dragić

Nuggets Vlatka Čančarja imajo prost petek, v akciji bodo znova v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri Charlotte Hornets. Tudi klub Chicago Bulls Gorana Dragića bo zmago lovil v soboto na gostovanju pri Clevelandu.

Liga NBA, 10. februar:

Lestvica:

Preberite še:

LeBron James
Sportal Padel je rekord: LeBron James je postal najboljši strelec v zgodovini lige NBA!
Kyrie Irving
Sportal Irving se ob vprašanjih o Dončiću ni zadrževal
Kyrie Irving
Sportal Novi zvezdnik Dallasa izjemen, navdušen tudi Dončić
Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Navdušil in se takoj ozrl proti Dončiću
Mark Cuban Luka Dončić
Sportal Cuban razkril, kakšno je bilo Dončićevo mnenje o prestopu zvezdnika v vrste Mavs
Ne spreglejte