Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 11. 2023,
7.09

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

Natisni članek

Denver Nuggets Boston Celtics Milwaukee Bucks Liga NBA NBA

Sobota, 18. 11. 2023, 7.09

5 mesecev, 3 tedne

LIGA NBA, 17. NOVEMBER

Po takšni predstavi Dončiću in Dallasu ne bo lahko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37
Damian Lillard | Damian Lillard je v zadnji tekmi Milwaukeeja dosegel 37 točk. | Foto Guliverimage

Damian Lillard je v zadnji tekmi Milwaukeeja dosegel 37 točk.

Foto: Guliverimage

V noči na soboto je bilo v ligi NBA zelo pestro, potem ko je bilo na sporedu kar 11 tekem. Milwaukee Bucks so dan pred obračunom z Dallas Mavericks gostovali pri Charlotte Hornets in pokazali zelo dobro formo. Ti bodo v noči na nedeljo igrali proti Dallas Mavericks.

Milwaukee Bucks je tokrat slavil z izidom s 130:99. To je bila za Bucks tretja zmaga zapored. Hornets so sicer po prvem polčasu vodili, a so v drugi polovici obračuna zablesteli gostje. Dominirali so predvsem v zadnji četrtini, katero so dobili z 38:18. Na tekmi je pri gostujoči ekipi blestel Damian Lillard, ko je v svojo statistiko vpisal 27 točk, Malik Beasley jih je dodal 20.

Giannis Antetokounmpo, ki je bil pred tekmo vprašljiv, je na tej tekmi prispeval 16 točk, devet asistenc in osem skokov.

"Všeč mi je bilo, kako je krožila žoga in iskali drug drugega. To je tisto, kar smo poudarjali zadnji teden in to je zabaven način igre. Giannis je to res dobro vodil, podajal žogo, in tako smo prihajali do odprtih metov," je po tekmi dejal dejal trener Bucksov Adrian Griffin.

Po dolgem času je zaigral Mile Bridges in dosegel 17 točk. | Foto: Guliverimage Po dolgem času je zaigral Mile Bridges in dosegel 17 točk. Foto: Guliverimage

Pri domači ekipi je bil najbolj razpoložen LaMelo Ball, ki je dosegel 37 točk. Po 583 dnevih se je na parket vrnil Mile Bridges. Ta je moral zaradi nasilja v družini izpustiti celo lansko sezono in deset tekem v tej sezoni. Ob prihodu na igrišče je prejel stoječe ovacije, za svojo ekipo pa je prispeval 17 točk.

Boston po zmagi v Torontu na čelu NBA

Ekipa Boston Celtics je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v Torontu premagala Raptors s 108:105 in je na prvem mestu v ligi. Srečanje je 27 sekund pred koncem s pomembnim metom za tri točke odločil Derrick White.

Jaylen Brown je za zmagovito ekipo iz Bostona dosegel 23 točk, Jayson Tatum 17, Latvijski center Kristaps Porzingis pa 14 točk in 12 skokov. Boston je ob dveh porazih dosegel deseto zmago in na vzhodnem delu lige vodi pred ekipo Philadelphio 76ers, ki je premagala Atlanto Hawks s 126:116. Philadelphia je druga v ligi skupaj s tokrat prostim Dallasom Luke Dončića in branilci naslova iz Denverja.

Slednji so lovili deseto zmago v sezoni, a so tretji poraz doživeli v gosteh proti New Orleans Pelicans, ki so zmagali s 115:110. Za domače je Zion Williamson prispeval 26 točk, Brandon Ingram pa 21. Ta dvojec je z delnim izidom 8:0 poskrbel, da so pelikani štiri minute pred koncem po znižanju Denverja na točko zaostanka nekoliko pobegnili in nato prednost tudi ohranili. Srbski zvezdnik prvakov lige Nikola Jokić je bil nova izjemen, vpisal je 26 točk, 16 skokov in zanj rekordnih 18 podaj.

V Torontu sta po 23 točk za poražene gostitelje dosegla Pascal Siakam in nemški zvezdnik Dennis Schröder, Scottie Barnes pa je 11 sekund pred zaključkom dvoboja zgrešil poskus meta za izenačenje. V Atlanti pa je kljub težavam z boki tekmo igral Joel Embiid ter s 32 točkami in sedmimi skoki skupaj s Tobiasom Harrisom (29 točk, deset skokov) ter Tyresom Maxeyem (19 točk) vodil Philadelphio do zmage po dveh porazih v nizu.

De'Aaron Fox je imel izjemen večer, izenačil je rekord kariere s 43 točkami, temu je dodal osem skokov in sedem podaj za zmago Sacramento Kings s 129:120 nad San Antonio Spurs. Te so doživeli sedmi poraz v nizu, čeprav je francoski zvezdniški novinec Victor Wembanyama dosegel 27 točk in devet skokov, Zach Collins pa 28 točk.

Liga NBA, 17. november:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić potrdil svoje besede in užival v šovu soigralca
Luka Dončić
Sportal Dončić in Dallas v New Orleansu trpela kot še nikoli v tej sezoni #video
Ne spreglejte