Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2023,
5.00

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,50

Natisni članek

Kyrie Irving Damian Lillard Giannis Antetokounmpo Liga NBA Milwaukee Bucks Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 19. 11. 2023, 5.00

5 mesecev, 3 tedne

LIGA NBA, 18. NOVEMBER

Dončić kljub 35 točkam izgubil zvezdniški obračun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,50
Dallas Mavericks Milwaukee Bucks Luka Dončić | Luka Dončić je dosegel 35 točk ter imel še po devet skokov in asistenc. | Foto Reuters

Luka Dončić je dosegel 35 točk ter imel še po devet skokov in asistenc.

Foto: Reuters

Slovenski as Luka Dončić je zbral 35 točk ter imel še po devet skokov in asistenc (tri izgubljene žoge in trije zgrešeni meti od štirih), a to ni bilo dovolj za zmago Dallas Maverick nad Milwaukee Bucks. Ti so tekmo dobili s 132:125, Giannis Antetokounmpo je dosegel 40 točk in imel 15 skokov, Damian Lillard pa je zbral 27 točk (12 asistenc). Obe moštvi sta zdaj pri devetih zmagah in štirih porazih.

Damian Lillard
Sportal Po takšni predstavi Dončiću in Dallasu ne bo lahko

Giannis Antetokounmpo je zbral 40 točk. | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo je zbral 40 točk. Foto: Reuters Košarkarji Dallasa so v Milwaukeeju končali niz štirih zaporednih gostovanj, torej pri Bucks, ki so manj kot 24 ur prej s 130:99 visoko premagali Charlotte in v prejšnji sezoni dobili oba medsebojna dvoboja z Mavericks. Letos se zdita ekipi še boljši: Bucks so močnejši za ostrostrelca Damiana Lillarda, pri Mavs pa se je Kyrie Irving končno zares uigral z moštvom. Seveda pa ni dvoma, kdo ostajata prva moža: Giannis Antetokounmpo in Luka Dončić.

Večer prej je dal Giannis sicer samo 16 točk, proti Dallasu pa je bil spet neustavljiv (povprečje 28,3 točke na tekmo): 40 točk (met iz igre 18/26), 15 skokov, sedem asistenc, dve ukradeni žogi in blokada. Luka tokrat ni bil prvi strelec Mavericks, saj je iz igre metal 15/26, zgrešil je pet od devetih metov za tri in tako dosegel sicer še vedno izjemnih 35 točk (ob devetih skokih in devetih asistencah). Irving je dal 39 točk (16/29 iz igre), a tudi on preveč grešil izza črte (4/9). 


 Kyrie Irving je dal 39 točk. | Foto: Reuters Kyrie Irving je dal 39 točk. Foto: Reuters Po izenačenem prvem polčasu, v katerem je Milwaukee vodil za dve točki, je Dallas izvrstno odigral tretjo četrtino. Še posebej Irving, ki je takrat dosegel kar 18 točk, celotno moštvo pa 40. Pred zadnjimi devetimi minuti so imeli tako prednost s 109:99. A domači so se z delnim izidom 13:4 približali le na točko zaostanka (pet minut do konca tekme). V zaključku tekme so odločali tudi prosti meti: Luka je najprej zgrešil dva (na vsej tekmi le en zadet od štirih poskusov), že v naslednjem napadu je Giannis zadel dva za vodstvo s 114:113, nato pa je vse tri zadel Damian (osebna napaka Kyrieja, ko je metal za tri točke). Tekma je bila odločena minuto pred koncem, ko je za 130:125 trojko zadel Pat Connaughton. Bucks so zadnjo četrtino dobili s 43:27.

"V zadnji četrtini nasprotniku ne smeš dovoliti 43 točk"

Luka Dončić | Foto: Guliverimage Luka Dončić Foto: Guliverimage Dončić in Irving sta torej skupaj dala 74 točk, Giannis in Lillard pa 67. Trener Dallasa Jason Kidd je bil jasen glede tega, kaj je bil razlog za četrti poraz v sezoni: "V zadnji četrtini nasprotniku ne smeš dovoliti 43 točk. Metali so ob pravih trenutkih, mi pa nismo. Bili smo v položaju, da v gosteh premagamo zelo dobro ekipo, a tega nismo izkoristili."

Dončić je poudaril, da je proti Antetokounmpu zelo težko igrati, še posebej v raketi: "Giannis nas je uničil v raketi. Ne vem, koliko točk je dal v raketi, a jih je dal veliko. Zelo težko ga je zaustaviti. Ampak res smo mu dovolili preveč točk pod obročem." Sicer pa se je Luka na parketu zares zabaval: "Rezultat seveda ni zabaven, ampak tekma je bila. Imajo dva res izjemna igralca in igrati proti takim je res zabavno."

Milwaukee je zdaj z devetimi zmagami in štirimi porazi na tretjem mestu vzhodne konference (le zmago za vodilnimi Boston Celtics), Dallas pa je z enakim izkupičkom zmag in porazov tretji v zahodni konferenci, v kateri pa imajo tudi Minnesota Timberwolves in Denver Nuggets po devet zmag, a eno odigrano tekmo manj (en poraz manj torej). Dončić in soigralci bodo naslednjo tekmo odigrali že v noči na ponedeljek, ko bodo doma pričakali Sacramento Kings (1.30).

Dončić je pred tekmo presenetil in navdušil košarkarice univerze Georgetown:

Liga NBA, 18. november:

Lestvica:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić potrdil svoje besede in užival v šovu soigralca
Luka Dončić
Sportal Dončić in Dallas v New Orleansu trpela kot še nikoli v tej sezoni #video
klahoma City Thunder Golden State Warriors
Sportal Brez preobrata: Golden State nemočen brez Curryja in Greena #video
Ne spreglejte