Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2024,
7.12

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Indiana Pacers Liga NBA NBA

Torek, 27. 2. 2024, 7.12

2 meseca

Liga NBA, 26. februar

Najprej ustavili Dallas, nato je njihov niz končal Toronto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Toronto Raptors : Indiana Pacers | Toronto Raptors so na gostovanju pri Indiani slavili s 130:122. | Foto Reuters

Toronto Raptors so na gostovanju pri Indiani slavili s 130:122.

Foto: Reuters

Košarkarji Indiana Pacers so manj kot 24 ur za tem, ko so končali niz sedmih zmag Dallas Mavericks, lovili četrto zaporedno zmago, a proti Toronto Raptors izgubili s 122:130. Miami Heat je za četrto zaporedno zmago v gosteh premagal Sacramento. New York Knicks so pomembno zmago dosegli pred domačimi gledalci, odpor enega najbolj skromnih moštev Detroit Pistons so strli s 113:111. Najvišjo zmago večera so slavili Brooklyn Nets, ki so s 111:86 slavili pri Memphis Grizzlies.

Luka Dončić
Sportal Nova vragolija Luke Dončića #video
Dončič
Sportal Neverjetni prizori pred hotelom Luke Dončića #video

V Indiani je Pacers premagala ekipa Toronto Raptors s 130:122, v Memphisu pa so Grizzlies visoko izgubili z Brooklyn Nets s 86:111. Na slednji tekmi je domače do zmage z 18 točkami vodil svetovni prvak z Nemci lani, Dennis Schröder, Dorian Finney-Smith je dodal 13 točk in devet podaj.

Scottie Barnes je s svojim četrtim trojnim dvojčkom, dosegel je 21 točk in po 12 skokov in podaj, vodil sedmerico igralcev Raptors z dvomestnim številom točk do zmage v Indianapolisu. Srbski trener kanadske vrste Darko Rajaković bo moral plačati okusno večerjo, ki jo je pred tekmo obljubil igralcem v primeru tretje zmage v nizu.

V New Yorku se je odvila ena najbolj kaotičnih končnic sezone, polna prekrškov, sodniških zmot pri dodeljevanju osebnih napak in serije izgubljenih žog ter zgrešenih odprtih metov. Končala se je tako, da je naprej Jalen Brunson (35 točk, 12 podaj) zgrešil trojko, se nato nekako ponovno dokopal do žoge, jo podal do Josha Harta (23 točk), ta pa je s polaganjem 2,8 sekunde pred koncem poskrbel za zmago domačih.

Oslabljeni Miami ugnal Sacramento

Bam Adebayo (28 točk) in Jaime Jaquez Jr. (26) sta imela veliko pomoč igralcev s klopi, da je lahko oslabljeni Miami brez treh članov začetne peterke na čelu z zvezdnikom Jimmyjem Butlerjem proti Sacramentu prišel do četrte zmage v nizu. Kevin Love je dodal 19 točk, Caleb Martin pa tri manj.

Luka Dončić bo z Dallasom po prekinitvi sedmih zaporednih zmag proti Indiani vrnitev na zmagovite tirnice iskal v noči na sredo, ko se bodo Mavs mudili na gostovanju pri Cleveland Cavaliers.

Liga NBA, 26. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Boston Celtics Jayson Tatum
Sportal Presegli so Dallas
Dallas Phoenix
Sportal Neverjetni Dončić si je privoščil tudi Phoenix, Dallas pri pravljičnih sedem #video

 

Ne spreglejte