Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
10.28

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Crvena zvezda Zadar liga ABA

Sreda, 15. 11. 2023, 10.28

5 mesecev, 2 tedna

Osumljenca za napad pred tekmo v Zadru v priporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
košarka žoga | Foto Sportida

Foto: Sportida

Policija v Zadru je kazensko ovadila dve osebi zaradi napada na državljana Srbije v soboto na predvečer tekme v regionalni košarkarski ligi Aba med Zadrom in Crveno zvezdo. Osumljenca so že priprli, so v torek sporočili iz zadrske policijske uprave, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

navijači Crvena zvezda Leipzig
Sportal Drama v Zadru, pred tekmo s Crveno zvezdo napadli člane srbske delegacije

Policisti Policijske postaje Zadar so v ponedeljek opravili kriminalistično preiskavo hrvaških državljanov, starih 21 in 26 let, ki sta osumljena storitve kaznivega dejanja nasilnega vedenja zločina iz sovraštva.

Osumljena sta, da sta v soboto, 11. novembra, okoli 20. ure v mestnem naselju Voštarnici z zakritima obrazoma z majicama in šali fizično napadla državljana Srbije, stara 55 in 46 let. Petinpetdesetletni državljan Srbije je bil v napadu lažje telesno poškodovan, kar so ugotovili v splošni bolnišnici Zadar, kjer so mu nudili zdravniško pomoč.

V zvezi z drugim dogodkom, v katerem so prav tako napadli državljana Srbije, stara 29 in 36 let, kriminalistična preiskava še poteka.

Do incidenta je prišlo v soboto v Zadru, kjer so v dveh ločenih napadih poškodovali dva novinarja Mozzart Sporta in člana upravnega odbora Crvene zvezde. Beograjski klub je pri vodstvu lige Aba zahteval, da se nedeljska tekma zaradi varnosti odigra pred praznimi tribunami, a je bil pri tem neuspešen, na koncu pa iz Zadra pričakovano odnesel zmago.

Dogajanje pred in na sami tekmi domače ekipe proti gostom iz Srbije je bilo zelo napeto. Na območju zadrske policijske uprave so prijeli še 10 osumljencev zaradi nemirov na športnih tekmovanjih.

Hrvaške državljane, stare od 19 do 32 let, so prijeli zaradi utemeljenega suma, da so 12. novembra na tekmi med Zadrom in Crveno zvezdo dvorani športnega centra Višnjik vzklikali sporočila, katerih vsebina izraža ali spodbuja sovraštvo ali nasilje na podlagi rasne, nacionalne, regionalne ali verske pripadnosti, piše v izjavi za javnost zadrske policije.

V okviru kriminalistične preiskave so na podlagi odredbe občinskega sodišča v Zadru preiskali stanovanja in druge prostore prijetih oseb ter našli in zasegli večjo količino pirotehničnih sredstev ter eno sredstvo, primerno za napade in poškodbe.

Osumljence so ovadili in privedli na kazensko-prekrškovni oddelek občinskega sodišča v Zadru.

Preberite še:

Crvena zvezda Mike Tobey
Sportal Real ostaja neporažen, visok poraz Barce, Samar izgubil dvoboj najslabših
Cedevita Olimpija Borac Jaka Blažič
Sportal Priznanje za Jako Blažiča
Cedevita Olimpija : FMP
Sportal Krka izgubila tudi proti Ciboni, Cedevita Olimpija našla recept za prvo zmago v gosteh
Ne spreglejte