Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2023,
6.57

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

Miami Heat New York Knicks Golden State Warriors Los Angeles Lakers NBA

Torek, 9. 5. 2023, 6.57

11 mesecev, 3 tedne

Liga NBA, 8. maj

Miami še naprej preseneča, LA Lakers oddaljeni le še zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Los Angeles Lakers | LA Lakers so tik pred tem, da iz končnice izločijo aktualne prvake. | Foto Guliverimage

LA Lakers so tik pred tem, da iz končnice izločijo aktualne prvake.

Foto: Guliverimage

V noči na torek sta bila v ligi NBA na sporedu dva obračuna. Miami Heat so doma gostili New York Knicks in jih premagali s 109:101, LA Lakers pa so prav tako na domačem parketu igrali proti Golden State Warriors in jih premagali s 104:101. Obe ekipi sta le še eno zmago oddaljeni od konferenčnega finala.

Jimmy Butler še naprej blesti na parketu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jimmy Butler še naprej blesti na parketu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Košarkarji Miami Heat, ki so eno večjih presenečenj končnice v ligi NBA, so na pragu novega uspeha, saj so se močno približali finalu vzhodne konference. V noči na torek so premagali New York Knicks z rezultatom 109:101.

S 27 točkam in desetimi asistencam je znova blestel Jimmy Butler, s 23 točkam in 13 skoki pa je k zmagi veliko prispeval Bam Adebayo. Max Strus je dosegel 16 točk, Kyle Lowry jih je dodal 15, Caleb Martin pa deset. Vročica ima pred morebitno zadnjo tekmo, ki bo v sredo zvečer v Madison Square Gardnu, prednost v zmagah 3:1 in so le še zmago oddaljeni od napredovanja v konferenčni finale. To bi bilo že tretjič v zadnjih štirih letih. Butler je po tekmi povedal, da verjamejo vase in so zmožni še enkrat zmagati ter napredovati.

Jalen Brunson je za New York dosegel 32 točk in 11 podaj, RJ Barrett je prispeval 24 točk, Julius Randle pa jih je dosegel 20.

Erik Spoelstra | Foto: Gulliver/Getty Images Erik Spoelstra Foto: Gulliver/Getty Images "Ni lahke tekme v rednem delu in ni lahke tekme v končnici"

Trener Miamija Erik Spoelstra je po tekmi dejal, da njegova ekipa zdaj žanje sadove svoje odpornosti, pridobljene v rednem delu sezone, ko se je morala boriti za uvrstitev v končnico skozi turnir play-in.

"Našli smo vrednost v naporih rednega dela sezone, v naporih in boju," je dejal Spoelstra.

"Brez tega boja, kjer smo morali najti različne rešitve za zmago, z različnimi fanti, ki so se okrepili za takšne trenutke, nas danes ne bi bilo več v igri. Ni lahke tekme v rednem delu in ni lahke tekme v končnici. Če se s tem sprijazniš, si brez dvoma kolektivno močnejši," je še menil Spoelstra in dodal: "A zavedamo se, da nas v New Yorku čaka nova naloga."

LeBron James in druščina so na koncu tesno dobili tekmo in povedli s 3:1 v zmagah. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko LeBron James in druščina so na koncu tesno dobili tekmo in povedli s 3:1 v zmagah. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tudi Jezernikom manjka le še zmaga

Zelo napeto je bilo tudi na drugi tekmi, ko so košarkarji LA Lakers le za tri točke premagali aktualne prvake Golden State Warriors in si s tem priigrali zaključno žogico za uvrstitev v konferenčni finale na zahodu.

Pri Jezernikih je bil najbolj razpoložen njihov prvi zvezdnik LeBron James, ki je dosegel 27 točk, ob tem pa dodal devet skokov. Anthony Davis se je tokrat ustavil pri 23 točkah, v svojo statistiko pa je vpisal še 15 skokov. Austin Reaves je ob zmagi dosegel 21 točk.

Pri Golden State Warriors je bil z 31 točkami najboljši Stephen Curry, ki je na tekmi dosegel trojni dvojček. Prvi zvezdnik bojevnikov je ob tem dosegel še 14 asistenc in deset skokov. Andrew Wiggins je prispeval 17 točk.

Liga NBA, 8. maj

Liga NBA, 2. krog končnice:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Phoenix Suns (4) /2:2/
Golden State Warriors (6) – Los Angeles Lakers (7) /1:3/

Vzhod:
New York Knicks (5) – Miami Heat (8) /1:3/
Boston Celtics (2) – Philadelphia 76ers (3) /2:2/

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Nikola Jokić
Sportal Izjemni Srb "obračunal" z lastnikom Phoenixa #video
LeBron James Los Angeles Lakers
Sportal LeBronu Jamesu se kaj takšnega še ni zgodilo, v Miamiju se je zaiskrilo #video
Golden State Warriors
Sportal Golden State Warriors so povozili Lakers in izenačili
 
Ne spreglejte