Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
9. 9. 2023,
18.30

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Šeško Benjamin Šeško

Sobota, 9. 9. 2023, 18.30

8 mesecev, 1 teden

Izjemno zanimanje za predstave 20-letnega Slovenca

Šeško obnorel Evropo in v Ljubljano pripeljal elito

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06
Benjamin Šeško | Slovenski nogometni dragulj Benjamin Šeško je v imenitni formi. | Foto Aleš Fevžer

Slovenski nogometni dragulj Benjamin Šeško je v imenitni formi.

Foto: Aleš Fevžer

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Šeško je v zadnjem tednu zablestel tako v dresu Leipziga kot tudi izbrane vrste, s tem pa poskrbel, da se je njegov status enega od najbolj nadarjenih napadalcev na svetu, pred katerim je še izjemna prihodnost, le še utrdil. O tem priča tudi zanimanje evropskih klubskih velikanov, katerih ogledniki so bili zaradi njega v četrtek v Stožicah. V nedeljo čaka 20-letnega Radečana nov izziv, razigrano predstavo proti Severni Irski bo poskušal ponoviti še proti zadnjeuvrščenemu San Marinu.

Matjaž Kek
Sportal Rojstni dan? Selektor razmišlja le o zmagi v San Marinu.

Ko je bil lani dosežen dogovor med avstrijskimi in nemškimi rdečimi biki ter je postalo jasno, da se bo Benjamin Šeško po koncu sezone 2022/23 preselil k Leipzigu, je iz igre za naklonjenost mladega slovenskega bisera izpadel prenekateri evropski klubski velikan. Ni jih bilo malo, ki so se zanimali za mladega Slovenca, a je Šeško izbral Leipzig. Odločitve ni obžaloval.

Še več, po novem slovenskem rekordu, najdražjem prestopu vseh časov, Leipzig je Salzburgu zanj odštel 24 milijonov evrov, je že na prvi tekmi osvojil lovoriko. Klubu je pomagal do nemškega superpokalnega naslova, nato pa se zelo hitro vpisal prvič med strelce še v bundesligi.

Benjamin Šeško je največje slovensko orožje v napadu. Z njim ima velike načrte tudi RB Leipzig. | Foto: www.alesfevzer.com Benjamin Šeško je največje slovensko orožje v napadu. Z njim ima velike načrte tudi RB Leipzig. Foto: www.alesfevzer.com

V nedeljo je na gostovanju v Berlinu mrežo Uniona atraktivno zatresel kar dvakrat, nato pa v četrtek blestel še na reprezentančni tekmi s Severno Irsko. Dosegel je zadetek, dvakrat imenitno podal Andražu Šporarju, več kot 12 tisoč ljubiteljev nogometa v Stožicah pa navduševal še s kopico atraktivnih vložkov, preigravanj in podaj.

Evropska klubska smetana v Stožicah

Zlatko Zahović je s 35 zadetki slovenski strelski rekorder. Benjamin Šeško jih je dosegel petkrat manj, a je star komaj 20 let. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zlatko Zahović je s 35 zadetki slovenski strelski rekorder. Benjamin Šeško jih je dosegel petkrat manj, a je star komaj 20 let. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko O tem, kaj vse zmore ''čudežni'' slovenski deček, ki je pri 20 letih za člansko reprezentanco dosegel že sedem zadetkov, s tem pa napovedal, da bi lahko v prihodnje, če bo zadržal ali pa še izboljšal omenjeni ritem, prehitel Zlatka Zahovića (35 zadetkov) na večni lestvici najboljših strelcev vseh časov, so se v četrtek na lastne oči prepričali tudi predstavniki petih evropskih klubskih velikanov.

Italijanski športni novinar Fabrizio Romano, guru za zveneče prestope in vroče dogajanje na nogometni tržnici, je poročal o tem, kako so bili v Stožicah prav zaradi Šeška predstavniki petih največjih evropskih klubov.

Njegov zapis na družbenem omrežju X ima že skoraj štiri milijone ogledov, kar le še dodatno priča o tem, kako veliko zanimanje vlada za slovenskega nogometaša, ki so ga Avstrijci v preteklosti že oklicali za naslednika Erlinga Haalanda, v preteklosti pa so se zanj že zanimali pri Manchester Unitedu, Chelseaju in Milanu.

Benjamin Šeško
Sportal Nasmeh Šeška, ki pove več kot tisoč besed

V nedeljo na delu v San Marinu

Selektor Matjaž Kek se zaveda kakovosti in vrlin Benjamina Šeška, ta bi lahko v nedeljo obrambni vrsti San Marina povzročal ogromno preglavic. | Foto: Aleš Fevžer Selektor Matjaž Kek se zaveda kakovosti in vrlin Benjamina Šeška, ta bi lahko v nedeljo obrambni vrsti San Marina povzročal ogromno preglavic. Foto: Aleš Fevžer Slovenska reprezentanca je danes opravila trening na Brdu pri Kranju, na prav poseben in zabaven način čestitala slavljencema Matjažu Keku (62. rojstni dan) in Juretu Balkovcu (29.), v nedeljo pa bo v bližnjem San Marinu iskala pot do druge zaporedne zmage v kvalifikacijah in novega skoka na razpredelnici skupine H. Sodeč po imenitni predstavi v četrtek, čaka obrambno vrsto San Marina, najslabše reprezentance na svetu, še ogromno dela in preglavic, saj sta udarna slovenska napadalca, Šeško in Andraž Šporar, v imenitni formi.

Nova predstava Šeška pa skoraj zagotovo ne bo ušla niti predstavnikom evropskih velikanov, ki že kujejo načrte, kako ga v prihodnosti, če bo slovenski napadalec nadaljeval takšne nastope, zvabiti v svoje vrste. Če bo takrat Leipzig, ki ima s Slovencem sklenjeno pogodbo do poletja 2028, začutil priložnost za prodajo, bo Slovenija zagotovo, o tem ne gre dvomiti, dočakala nov rekordni prestop.

Šeško Kek
Sportal Sloveniji se kaj takšnega še ni zgodilo, Kek prejel čudovito darilo
Slovenija Sv Irska kvalifikacije 2024 Benjamin Šeško
Sportal Sanjsko, takšne rapsodije Šeška in Šporarja pa še ne
Slovenija Severna Irska kvalifikacije 2024 Andraž Šporar
Sportal Nor večer v Stožicah, toliko golov Slovenija ni dala že dve leti
Kyle Walker
Sportal Makedonci so jo znova zagodli Italijanom, Gliha s Kosovom presenetil Švico
Cristiano Ronaldo
Sportal Španija se je znesla nad Gruzijo, Hrvaška nad Latvijo
Ne spreglejte