Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
19.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 19.23

8 let

Birsi ne bo treba reševati Allegrija

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav Milan niza slabe rezultate, bo na njegovi klopi še naprej, ne glede na razplet sredine tekme lige prvakov proti Barceloni, sedel Massimiliano Allegri, trdi Adriano Galliani.

Le točko je v zadnjih treh prvenstvenih tekmah, od katerih je dve igral pred domačimi navijači, osvojil Milan, ki je v italijanskem prvenstvu v prvih 11 tekmah osvojil zgolj 12 točk in je na skromnem 11. mestu. Po domačem porazu proti Fiorentini, ki ga je doživel v soboto, čaka sedemkratne evropske prvake gostovanje pri Barceloni. Nov poraz je realen razplet, ki se ga bojijo navijači Milana. Če bi se tak scenarij uresničil, bi Milan še na peti tekmi zapored ostal brez zmage. Številni so prepričani, da bi bil nov poraz usoden za trenerja Massimiliano Allegri, a podpredsednik Milančanov je govorice utišal in izrekel zaupnico 46-letnemu Italijanu.

''Še vedno popolnoma zaupamo Allegriju. On ni težava Milana. Vsi trenerji so odvisni od rezultatov, ki jih Milan v zadnjem času nima. Če izgubljaš, je jasno, da boš trenerska žrtev, a ta teden prav gotovo ne bo usoden zanj. Ne glede na to, kako se bo razpletlo, bo še naprej trener Milana. Vsaj za zdaj,'' je novinarjem povedal Adriano Galliani. ''Res je, da smo v slabi formi, a imam izkušnje in sem prepričan, da se bomo kmalu pobrali,'' je še dodal.

Birsa verjetno spet od prve minute

Milan v tem tednu čakata dve gostovanji. Najprej v ligi prvakov proti Barceloni, potem še v prvenstvu v Veroni pri Chievu. Na Camp Nouu naj bi od prve minute tudi tokrat igral slovenski reprezentant Valter Birsa, ki je postal nezamenljiv v začetni enajsterici rdeče-črnih. Čeprav bi se lahko po nekaterih informacijah po daljšem času preselil na klop, tiste zanesljivejše pravijo, da bo tudi v Barceloni igral od prve minute.

Kakorkoli že, jasno je, da mu ne bo treba reševati Allegrija. Spomnimo, trener Milana je bil dvakrat v tej sezoni že na tnalu, a ga je obakrat z goloma za zmagi z 1:0 – nad Sampdorio in Udinesejem –, rešil prav Birsa.

Ne spreglejte