Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
30. 6. 2012,
22.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 30. 6. 2012, 22.56

8 let

Del Bosque bo začel s tremi napadalci

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španska nogometna reprezentanca je na poti do finala Eura le redko uporabljala klasične napadalce. V nedeljo, ko bo z Italijo odločala o naslovu, bi lahko prvič zaživela v izrazito napadalni podobi.

Še četrtič v krajši zgodovini evropskih prvenstev (1988 – Nizozemska in Sovjetska zveza, 1996 – Nemčija in Češka ter 2004 – Grčija in Portugalska) bo sklepno dejanje ponovitev uvodnega srečanja na tekmovanju med finalistkami. Tokrat se bosta za evropsko krono pomerili Španija in Italija. V skupinskem delu sta se v Gdansku razšli brez zmagovalca (1:1), branilci naslova pa so presenetili javnost z začetno enajsterico, v kateri ni bilo klasičnega napadalca. Na Olimpijskem štadionu v Kijevu naj bi bilo drugače. ''Rdeča furija'' naj bi zaigrala veliko bolj hrabro in napadalno: ''V začetni enajsterici bodo trije napadalci,'' je Vicente del Bosque zaupal španskemu mediju Deportes Cuatro. Tako naj bi prvič na prvenstvu poudaril napadalnejšo verzijo španske reprezentance, v kateri naj bi znova na klopi na priložnost čakal Cesc Fabregas. Bo s tem odklenkalo ''tiki taka'' nogometu, ki ga javnost dojema vse prej kot ravnodušno? ''Italija je vredna spoštovanja, saj igra odlično. Že štirikrat je osvojila naslov svetovnega prvaka. Bodo pa moji fantje dali v finalu vse od sebe, to obljubljam vsem Špancem,'' napoveduje španski selektor, ki bi lahko po svetovnem (2010) pripeljal izbrance še do evropskega naslova. Leta 2008 se je Španija na nogometni Mont Blanc povzpela pod vodstvom Luisa Aragonesa.

Tudi v italijanski izbrani vrsti bi lahko glede na srečanje v Gdansku dočakali nekaj sprememb. Takrat je bila obramba ''azzurrov'' zaradi težav s poškodbami po Barceloninem navdihu sestavljena le iz treh nogometašev, v sredini pa ji je poveljeval Daniele de Rossi, ki je največje nogometne korake naredil v zvezni vrsti. Po remiju s Hrvaško je Prandellijeva četa spremenila sistem, postavila v branilsko vrsto štiri nogometaše in nanizala odlične rezultate. Padle so Irska, Anglija (po izvajanju 11-m), v polfinalu pa še močna Nemčija. Zdaj bo na vrsti še Španija, ki na velikih tekmovanjih (po rednem delu ali podaljških) ni še nikoli ugnala Italije.

Ne spreglejte