Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 5. 2013,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Filip Valenčič Nik Omladič

Sobota, 4. 5. 2013, 18.16

8 let

Joker Valenčič prinesel tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro 05 z 2:1 (1:1).

Olimpija se je v dvoboju z Muro dolgo mučila, na koncu pa prišla do 18. zmage, s katero si je praktično že zagotovila drugo mesto na lestvici. Pred zadnjimi petimi krogi ima 11 točk prednosti pred Domžalami, ki bodo v sredo igrale pomembno tekmo v boju za končno tretje mesto z Luko Koper. Mura pa je vpisala že 20. poraz v sezoni, tako da je njen prvoligaški status vse bolj ogrožen. Predzadnji Aluminij ima pred njo pet točk prednosti in tekmo manj.

Domači so bili v uvodu tekme boljši tekmec, prvi pa je resneje zagrozil Boban Jović v šesti minuti, ko je poskusil s strelom po samostojnem prodoru, a je bil Filip Draković na mestu. Sledile so minute bolj ali manj raztrgane igre, v 19. minuti pa so gostitelji povedli, potem ko je Nik Omladič prodrl v kazenski prostor in nato matiral Murinega vratarja.

Vodstvo Olimpije ni dolgo zdržalo. Po zapravljeni priložnosti Maria Sačerja je v 24. minuti izenačil Arpad Vaš. Ta je sprejel podajo na robu kazenskega prostora, si spretno, tudi s peto, pomagal do strela in z volejem ugnal Aleksandra Šeligo. Do konca polčasa sta ekipi sprožili še nekaj strelov, a se izid ni spremenil.

V uvodu drugega polčasa je bila aktivnejša domača ekipa in si v 52. minuti prek Damjana Trifkovića priigrala lepo priložnost, Olimpijin nogometaš je s strelom z glavo zatresel vratnico. V 55. in 58. minuti je dvakrat poskusil Andraž Šporar, a neuspešno. V 64. minuti so imeli zeleno-beli znova lepo priložnost, Trifkoviću je strel z glavo Draković obranil, odbite žoge pa Šporarju iz bližine ni uspelo potisniti v mrežo gostov.

V 74. minuti je do velike priložnosti prišla tudi Mura, ko je odbito žogo proti ljubljanskim vratom z glavo poslal Matic Maruško, na golovi črti pa je pravočasno posredoval Jović. Le tri minute pozneje so domači po hitri akciji povedli, ko se je Filip Valenčič otresel zanke prepovedanega položaja, po podaji Đorđeja Ivelje stekel proti Drakoviću in ga malce z desne premagal z diagonalnim strelom. Domači so nato umirili tekmo, tik pred koncem pa je z levico poskušal nasprotni kot znova zadeti Valenčič, a meril mimo gola.

Ne spreglejte