Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2020,
11.00

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

4

Natisni članek

Dinamo Zagreb Matjaž Kek

Petek, 10. 7. 2020, 11.00

7 mesecev

Slovenski selektor po razkritju, da bi se lahko preselil k hrvaškim prvakom

Oglasil se je Matjaž Kek, ki se je znašel "sredi cirkusa"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

4

Matjaž Kek | Matjaž Kek obžaluje, da je informacija o njegovem morebitnem prevzemu trenerske taktirke zagrebškega Dinama v javnost prišla, preden bi se lahko pogovoril z vodstvom Nogometne zveze Slovenije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Matjaž Kek obžaluje, da je informacija o njegovem morebitnem prevzemu trenerske taktirke zagrebškega Dinama v javnost prišla, preden bi se lahko pogovoril z vodstvom Nogometne zveze Slovenije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je za Sportske novosti dejal, da se po razkritju informacije, da je eden glavnih kandidatov za vodenje zagrebškega Dinama, dogaja pravi cirkus. Želel bi si, da bi se pred seznanitvijo javnosti s to temo najprej pogovoril z vodstvom Nogometne zveze Slovenije.

Sportal Pogodba s hudičem na mizi Matjaža Keka

Pri Sportskih novostih so v četrtek dvignili veliko prahu z objavo članka, da je slovenski selektor Matjaž Kek tik pred tem, da prevzame trenerske vajeti hrvaškega prvaka Dinama iz Zagreba. "Kako sem? Pa cirkus," je Mariborčan v četrtek v pogovoru za Sportske novosti dal vedeti, da bi raje videl, da informacija ne bi prišla tako hitro v javnost.

"Želim biti korekten"

"Ve se, da gre za giganta v našem nogometnem prostoru. Tu ni kaj dodati." | Foto: Reuters "Ve se, da gre za giganta v našem nogometnem prostoru. Tu ni kaj dodati." Foto: Reuters "Trenutno sem v Sloveniji. Informacija o mojem morebitnem prevzemu Dinama je sprožila številna vprašanja, na katera ni veliko odgovorov. Zato pravim, da je cel cirkus. Žal mi je, da je informacija v javnost prišla, še preden bi se lahko pogovoril z Nogometno zvezo Slovenije. To je prva stvar, ki jo želim narediti. To sem povedal tudi vodilnim v Dinamu (predsednik NZS Radenko Mijatović je v četrtek povedal, da ga je Kek obvestil o zanimanju Dinama, op. a.). O vsem lahko govorimo, a najprej se moram pogovoriti z ljudmi na zvezi. Sem selektor svoje države, pogodba me veže še za dve leti in pol, želim biti povsem korekten. Verjamem, da ljudje to razumejo. Dinamo je Dinamo, tu nimamo kaj diskutirati, a še vedno sem selektor slovenske reprezentance," je 58-letni slovenski strateg dejal novinarju Sportskih novosti Davorinu Olivariju in večkrat ponovil, da želi biti korekten do NZS.

Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek očitno razmišlja o selitvi na klop Dinama

"Dokler ne končam pogovorov z domačo zvezo, ne bom komentiral dogajanja okoli svojega morebitnega trenerstva pri Dinamu." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Dokler ne končam pogovorov z domačo zvezo, ne bom komentiral dogajanja okoli svojega morebitnega trenerstva pri Dinamu." Foto: Grega Valančič/Sportida

Tudi njemu ne bi bilo všeč ...

"Tudi meni ne bi bilo všeč, če bi nekdo delal za mojim hrbtom, kar so ljudje pri Dinamu razumeli. V nogometu sem se, kar zadeva komunikacijo in spoštovanje, naučil veliko. Tako vam zdaj lahko povem le, da dokler ne končam pogovorov z domačo zvezo, ne bom komentiral dogajanja okoli svojega morebitnega trenerstva pri Dinamu," Kek ne želi prehitevati dogodkov in dajati kakršnihkoli informacij, preden ne opravi želenih pogovorov.

Gigant v našem nogometnem prostoru

Je pa na novinarjevo opazko, naj kljub vsemu pove kaj o Dinamu, dodal: "Ve se, da gre za giganta v našem nogometnem prostoru. Tu ni kaj dodati. Zaradi pandemije je položaj trenutno sicer zelo specifičen, tako da se bo sezona začela kaj hitro po koncu tekoče, kar je treba upoštevati. A o tem po tem."

Preberite še:

Matjaž Kek
Sportal Senzacija leta na Hrvaškem! Matjaž Kek kmalu z novo službo?
Ne spreglejte