Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 4. 2016,
10.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić Dejan Kopasić Prva liga Telekom Slovenije Rodolfo Vanoli Radoje Smiljanić Marko Nikolić Marijan Pušnik NK Krško Nejc Vidmar Blessing Eleke

Petek, 22. 4. 2016, 10.42

6 let, 7 mesecev

Olimpijo vodi najmlajši strateg v Sloveniji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Nogometaši Olimpije se pripravljajo na sobotno srečanje s Krškim v negotovosti, saj še ne vedo, kdo bo njihov novi trener. Na zadnjem treningu je vlogo začasnega trenerja opravljal komaj 32-letni Ljubljančan Dejan Kopasić.

Vodilne zmaje, ki se potegujejo za naslov državnega prvaka, so v tej sezoni vodili trije strokovnjaki. V jesenskem delu je tekmecem ušel Marijan Pušnik, a je po stresnem porazu v Krškem izgubil službo zaradi manjše prednosti od pričakovane. V spomladanskem delu je prednost ohranil Marko Nikolić. Na sedmih tekmah je ostal neporažen, nato pa neslavno zapustil Ljubljano po rasistični aferi zaradi opazke, namenjene Blessingu Elekeju.

Na zadnji prvenstveni tekmi zeleno-belih, Olimpija je v Domžalah zmagala z 1:0, je nogometaše vodil Radoje Smiljanić, dolgoletni tesni sodelavec Nikolića. Kaznovani Srb, ki se je le dva dni pozneje poslovil od ljubljanskega kluba, je med srečanjem sodeloval s strokovnim vodstvom Olimpije. Dvoboj je spremljal na osrednji tribuni domžalskega štadiona in vzpostavil telefonsko zvezo z 32-letnim Dejanom Kopasićem. Ta je stal neposredno za klopjo Olimpije in navodila, ki jih je prejel od Nikolića, med srečanjem posredoval Smiljaniću. Nogometašev takšen način vodenja ni zmotil. Premagali so Domžalčane in zadržali prednost pred Mariborom.

Mu bo na pomoč priskočil Vanoli?

Zadnje spremembe v klubu so preprečile možnost, da bi se podoben scenarij zgodil tudi na sobotnem srečanju med Olimpijo in Krškim. Na tej tekmi ne bo več Smiljanića, ki je tik pred četrtkovim treningom obvestil predsednika Milana Mandarića, da zapušča ljubljanski klub in z Nikolićem odhaja v Beograd. Predsednik mrzlično išče rešitev. Čim prej želi izpraznjeno trenersko mesto zapolniti z izkušenim strokovnjakom, ki bi pomagal mlademu Kopasiću. Prvi kandidat je Italijan Rodolfo Vanoli.

Mladi Ljubljančan je v četrtek prvič vodil trening Olimpije kot  | Foto: Mladi Ljubljančan je v četrtek prvič vodil trening Olimpije kot

Kopasić, ki ima trenersko licenco PRO ter je nekdanji nogometaš Slovana, Factorja, Radomelj in Ilirije, se je čez noč znašel pod velikim pritiskom, saj se je iz vloge drugega pomočnika Pušnika, s katero je vstopil v sezono, postopno prelevil v začasnega prvega stratega. Še pred leto dni je skrbel za razvoj podmladka Olimpije in vodil kadetsko ekipo, zdaj pa sodeluje s člansko ekipo, ki se poteguje za naslov prvaka. 

"Z Radojem smo ta teden vodili tri treninge, se pripravljali na Krško, nato pa se je zgodila sprememba. Presenetila je tudi mene. Položaj je za klub težek in nenavaden, a v nogometu je vse mogoče. Najbolj je pomembno, da fantje trenirajo dobro. Kar zadeva priprave v smislu stroke, smo naredili vse, kar smo lahko," odgovarja začasni trener Olimpije, ki se zaveda, da lahko zadnje spremembe, teh pa v ljubljanskem klubu ni bilo malo, vplivajo na igralce.

"V nogometu se dogajajo res neverjetne stvari," je dejal mladi strateg. Pred prihodom k Olimpiji je trenerske izkušnje nabiral pri Iliriji in Bravu (Interblocku), sodeloval je tudi z reprezentancami MNZ Ljubljane do 13 let. Pri zmajih je bedel nad usodo kadetske ekipe.

Čuti se pozitivna energija

V četrtek je vodil trening Olimpije in dobil občutek, da so nogometaši zelo nabrušeni pred sobotno tekmo s Krškim, na kateri se želijo maščevati novincem v prvi ligi za nepričakovan poraz v zadnjem jesenskem krogu. "Čuti se pozitivna energija pri fantih, v slačilnici so trdno odločeni, da bodo tekmo dobili," je velik optimist. Priznava, da v ekipi najbolje pozna mlajše igralce, a na vprašanje, ali jim bo ponudil priložnost, da zaigrajo proti Krškemu, odgovarja: "To je neka vizija za prihodnost Olimpije, a trener bom verjetno le eno tekmo, tako da ne bo ekstremnih sprememb."

Nejc Vidmar ne čuti več bolečin na levi strani obraza, tako da bo v soboto verjetno branil proti Krškemu. | Foto: Nejc Vidmar ne čuti več bolečin na levi strani obraza, tako da bo v soboto verjetno branil proti Krškemu.

Kar zadeva spremembe na igralskem seznamu, se med vratnici vrača Nejc Vidmar, ki je odpravil zdravstvene preglavice. "Ni še stoodstotna odločitev, a mislim, da bo Nejc stal v vratih. V Domžalah se je zelo izkazal tudi Šeliga, tako da z vratarji res nimamo težav," je pojasnil Kopasić.

Drugače je pri napadalcih, kjer bo vodilni prvoligaški klub pogrešal poškodovanega Elekeja. "Dvomim, da nam bo pomagal do konca sezone, ker je zadeva takšna, da se lahko vrne po treh ali štirih tednih, a bo nato potreboval še nekaj časa, da se vrne v normalni trenažni proces," je bolj ali manj prepričan, da je mladi Nigerijec v tej sezoni že odigral svoje za ljubljansko ekipo.

Ne spreglejte