Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 6. 2018,
14.58

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,57

6

Natisni članek

Atletico Madrid Mara Majkić Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 13. 6. 2018, 14.58

5 let, 11 mesecev

Simpatična babica Jana Oblaka iz BiH stiska pesti za vnuka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,57

6

Jan Oblak Mara Majkić | Foto printscreen

Foto: printscreen

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak v poletnih mesecih pogosto obišče babico v Bosni in Hercegovini. Televizijska postaja RTRS iz Banjaluke je obiskala Maro Majkić, ki je zelo ponosna na vnuka, enega najbolj spoštovanih vratarjev na svetu. V pogovoru je razkrila, da ne bi za nič na svetu sprejela denarja, če bi ji ga ponudil 25-letni zvezdnik Atletica.

V majhni vasi Sokolište, ki leži v bližini Podgrmeča na območju Republike Srbske, prebiva Mara Majkić. Priletna gospa ponosno in doživeto spremlja dvoboje madridskega Atletica. Rdeče-beli iz Španije so ji prirasli k srcu, ko se jim je leta 2014 pridružil Jan Oblak.

Thomas Lemar
Sportal Atletico naznanil bogat nakup. Kaj to pomeni za Jana Oblaka?

Slovenski vratar, ki bi lahko poleti s prestopom k enemu izmed bogatih snubcev (Real Madrid, PSG, Arsenal, Liverpool …) poskrbel za svetovni rekord in postal prvi čuvaj mreže, za katerega je kupec ob prestopu poravnal vsaj 100 milijonov evrov odškodnine, si baterije pred napornimi sezonami ponavadi poleti polni tudi v BiH.

Njegova babica, mati njegove matere, je tako novinarju RTRS (Radio Televizije Republike Srbske) zaupala, da se vnuk Jan skupaj s sestro Tejo, slovensko reprezentantko v košarki, in starši večkrat ustavi pri njej. Tako je bilo tudi lani, za tem pa je nadaljeval pot na morje.

Jan Oblak je sezono 2017/18 sklenil z evropsko lovoriko. V finalu evropske lige je z Atleticom premagal Marseille (3:0). | Foto: Getty Images Jan Oblak je sezono 2017/18 sklenil z evropsko lovoriko. V finalu evropske lige je z Atleticom premagal Marseille (3:0). Foto: Getty Images

Simpatična babica, ki ne živi v izobilju, se zaveda, da bi lahko ponos slovenskega nogometa že s tistim, kar zasluži v enem mesecu, v njeni vasi zgradil pravcato vilo, a o tem sploh noče razmišljati. "Od njega ne bi želela nobenega denarja. Počutila bi se grozno," je dejala babica vročega vratarja, ki bi lahko zaznamoval poletni prestopni rok.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak lahko slovenski rekord popravi kar za petkrat!

Če bo ostal pri Atleticu ali pa sprejel ponudbo evropskega prvaka Reala, o kateri se je veliko govorilo pred tedni, bo v novo sezono vstopil sredi avgusta na evropskem superpokalnem srečanju v Talinu, kjer se bosta pomerila prvaka lige prvakov in evropske lige, mestna tekmeca Real in Atletico. Dvoboj bo zagotovo spremljala tudi Oblakova babica v BiH, zaradi katere pesti za rdeče-bele iz Madrida stiskajo tudi njeni sosedje.

Jan Oblak
Sportal Bomba iz Španije: Real pripravlja sto milijonov evrov za Oblaka!
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak bi kmalu lahko služil deset milijonov evrov na leto
Loris Karius
Sportal Nemec jih prosi odpuščanja, navijači Liverpoola bi raje Oblaka
Ne spreglejte