Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 5. 2024,
20.16

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL Nogometna zveza Slovenije NK Rogaška

Petek, 3. 5. 2024, 20.16

2 tedna

Rezultati licenciranja za sezono 2024/25

Šok za Rogaško, NZS ji je prižgala rdečo luč za 1. SNL in Evropo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
Rogaška Maribor | Se bo v Rogaški Slatini v prihodnji sezoni sploh igral prvoligaški nogomet? Komisija za licenciranje je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju Pravilnika NZS in UEFA za licenciranje nogometnih klubov in finančni vzdržnosti, UEFA standarda, sklepov organov NZS in UEFA. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Se bo v Rogaški Slatini v prihodnji sezoni sploh igral prvoligaški nogomet? Komisija za licenciranje je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju Pravilnika NZS in UEFA za licenciranje nogometnih klubov in finančni vzdržnosti, UEFA standarda, sklepov organov NZS in UEFA.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Nogometna zveza Slovenije, pod okriljem katere poteka tekmovanje Prva liga Telemach, je sporočila rezultate licenciranja za sezono 2024/25. Krovna zveza je prižgala zeleno luč devetim klubom, zataknilo pa se je pri Rogaški, najprijetnejšem presenečenju spomladanskega dela, ki je na dobri poti, da si ne le zagotovi obstanek v 1. SNL, ampak tudi osvoji pokalno lovoriko, s čimer bi lahko senzacionalno nastopila celo v Evropi! Rogaška bo do 15. maja dopolnila dokumentacijo. "Zagotovili si bomo licenco za tekmovanje v najvišjem rangu tekmovanja," so zapisali v klubski izjavi.

Rogaška
Sportal Pepelka slovenskega nogometa. Vsi so jo že odpisali, a je sledil pravljičen zasuk.

Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za licenciranje nogometnih klubov je objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2024/25. Devet prosilcev za licenco je bilo uspešnih pri pridobitvi licence za 1. SNL in evropska tekmovanja, eden pa ni dobil ne ene, ne druge licence. To je Rogaška, trenutno osmouvrščena ekipa 1. SNL in finalistka pokalnega tekmovanja, v sklopu katerega se bo 24. maja v Stožicah v Ljubljani proti Gorici potegovala za lovoriko in Evropo! Od slednje pa bi se lahko, če ne bo v prihodnosti sledil preobrat in bi bilo ugodeno pritožbi črno-belih, poslovila, saj je bila njena prošnja za evropsko licenco zavrnjena.

Veselje nogometašev Rogaške v polfinalu pokalnega tekmovanja v Murski Soboti po nepozabni zmagi, ki je poskrbela za največji uspeh v kratki zgodovini mladega kluba. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Veselje nogometašev Rogaške v polfinalu pokalnega tekmovanja v Murski Soboti po nepozabni zmagi, ki je poskrbela za največji uspeh v kratki zgodovini mladega kluba. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Za še večje nelagodje pri klubu iz Rogaške Slatine, ki nastopa prvič v 1. SNL in se je v jesenskem delu zapletel v kar nekaj nesoglasij in sporov s krovno zvezo, je poskrbel poročilo komisije, kako je bila zavrnjena tudi licenca Rogaške za nastop v prvi ligi v sezoni 2024/25.

"Vloga NK Rogaška je bila zavrnjena zaradi neizpolnjevanja finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev. Komisija za licenciranje pa je bila, poleg predložene dokumentacije s strani kluba, zavezana upoštevati tudi dokumente in dokazila pridobljena s strani drugih virov," so zapisali ob obrazložitvi pri Nogometni zvezi Slovenije in dodali, kako je vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2024/25 je pravočasno vložilo vseh deset klubov 1. SNL 2023/24. Podobno velja tudi za pridobitev mednarodne UEFA licence. Vloge je na I. stopnji obravnavala Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS.

Varovanci Oskarja Drobneta bodo v nedeljo na derbiju začelja gostovali v Domžalah in se pomerili proti Kalcer Radomlju. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Varovanci Oskarja Drobneta bodo v nedeljo na derbiju začelja gostovali v Domžalah in se pomerili proti Kalcer Radomlju. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Posledično je bilo devet prosilcev za licenco uspešnih pri pridobitvi licence za Prvo ligo Telemach in evropska tekmovanja. To so Aluminij, Bravo Kostel, Celje, Domžale, Koper, Maribor, Mura, Olimpija ter Kalcer Radomlje. 

Rogaška: Zagotovili si bomo licenco

Športni direktor Rogaške je Nino Ivačič. | Foto: R. P. Športni direktor Rogaške je Nino Ivačič. Foto: R. P. Vodstvo Rogaške se je na odločitev licenčne komisije odzvalo v klubski izjavi: "Zaradi nepopolno oddane dokumentacije in napačnega tolmačenja dejstev Komisije Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je bila naša vloga za podelitev licence za tekmovanje v 1. SNL in tekmovanjih UEFA za naslednjo sezono zavrnjena. Skladno s pravnim poukom v prispeli odločbi bomo v predpisanem roku (do 15. maja 2024) dopolnili dokumentacijo in pojasnili dejstva ter si tako zagotovili licenco za tekmovanje v najvišjem rangu tekmovanja. Športnih rezultatov na igrišču ne more izbrisati noben kriterij na papirju," sporoča klub, ki je nastal v Rogaški Slatini na pogorišču nekdanjega Steklarja in v tej sezoni prvič nastopa med slovensko elito. Pri črno-belih so tako prepričani v srečen konec in licenco, s katero bi lahko, če bi si to zagotovili v tej sezoni na nogometnem polju, nadaljevali dokazovanje v prvoligaški druščini.

Drava in Gažon nista zaprosili za licenci

ŽNK Mura Nona je v tej sezoni ubranila naslov državnih prvakinj. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com ŽNK Mura Nona je v tej sezoni ubranila naslov državnih prvakinj. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Vsi klubi v 1. SŽNL so prejeli licenco za nastope v domačem tekmovanju za prihodnjo sezono. Komisija je podelila sedem prvoligaških in tri licence za evropska tekmovanja.

Licenco za prvo ligo in Uefina tekmovanja so prejeli Mura Nona, Olimpija Ljubljana ter Radomlje Medex, za prvo ligo pa Cerklje, Primorje Gaia Naturelle, Ljubljana in Krim.

Med prvoligaši to sezono v SŽNL nastopata tudi ekipi Drava Ptuj in Gažon, ki pa na prvi stopnji očitno nista zaprosili za licenci.

Celje Olimpija
Sportal V Celju rekord in evrogol za naslov, Mura še poglobila težave Aluminija
Bojan Jeršečič Rogaška
Sportal Velika hvala Slatinčanu, ki je zadel eurojackpot
Nejc Gradišar
Sportal Rogaška žari od ponosa, omenja se milijonski zaslužek
Nino Ivačič Rogaška
Sportal NZS ni ugodila pritožbi Rogaške, s čimer je razveselila Koper
Nino Ivačič Rogaška
Sportal "Očitno se bolj izplača nekoga udariti, kot mu nekaj povedati"

 

Ne spreglejte