Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 8. 2023,
14.03

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

SP 2023 za ženske

Nedelja, 6. 8. 2023, 14.03

9 mesecev

SP v nogometu za ženske, osmina finala

Švedinje izločile Američanke. Boleče slovo za branilke naslova!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Nizozemska, SP v ženskem nogometu | Nizozemske so v osmini finala preskočile južnoafriško oviro. | Foto Guliverimage

Nizozemske so v osmini finala preskočile južnoafriško oviro.

Foto: Guliverimage

Švedska ženska nogometna reprezentanca se je uvrstila v četrtfinale letošnjega svetovnega prvenstva v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Po izvajanju 11-metrovk so izločile branilke naslova Američanke s 5:4, pred tem gledalci v 120 minutah niso videli zadetkov. Med najboljših osem se je uvrstila tudi Nizozemska, ki je bila boljša od Južna Afrike.

Španija, SP v nogometu
Sportal Prevlada španskih nogometašic, Japonke dobile šele prvi gol na prvenstvu

Za zmago Nizozemske v Sydneyju sta zadeli Jill Roord (9.) in Lineth Beerensteyn (58.), v četrtfinalu pa jo čaka obračun s Španijo.

Pred Nizozemsko sta se med osem prebili tudi Španija in Japonska. Španke so v soboto v Aucklandu premagale Švico s 5:1 (4:1), medtem ko so bile Japonke v Wellingtonu boljše od Norvežank s 3:1.

Švedinje so bile po strelih z bele točke boljše od Američank. | Foto: Guliverimage Švedinje so bile po strelih z bele točke boljše od Američank. Foto: Guliverimage

Švedinje po 11-metrovkah izločile branilke naslova iz ZDA

Švedska ženska nogometna reprezentanca se je uvrstila v četrtfinale letošnjega svetovnega prvenstva v Avstraliji in na Novi Zelandiji. V rednem delu in 30-minutnem podaljšku se je tekma v Melbournu končala brez golov, v izvajanju 11-metrovk pa so bile Švedinje boljše od Američank s 5:4.

Za Švedinje so v "nogometni loteriji" zadele Fridolina Rolfo, Elin Rubensson, Hanna Bennison, Magdalena Eriksson in Lina Hurtig, zgrešili pa sta Nathalie Bjorn in Rebecka Blomqvist.

Veselje Skandinavk po zmagi nad branilkami naslova. | Foto: Reuters Veselje Skandinavk po zmagi nad branilkami naslova. Foto: Reuters

Za Američanke so bile v izvajanju 11-metrovk uspešne Andi Sullivan, Lindsey Horan, Kristie Mewis in Alyssa Naeher, neuspešne pa Megan Rapinoe, Sophia Smith in Kelley O'Hara.

Švedinje se bodo po zmagi nad štirikratnimi svetovnimi in olimpijskimi prvakinjami iz ZDA za preboj v polfinale pomerile z Japonkami, ki so bile na sobotni tekmi osmine finala v Wellingtonu boljše od Norvežank s 3:1.

Megan Rapinoe, ki je zapravila strel z bele točke, ni skrivala razočaranja po izpadu Američank v osmini finala. | Foto: Reuters Megan Rapinoe, ki je zapravila strel z bele točke, ni skrivala razočaranja po izpadu Američank v osmini finala. Foto: Reuters

Ponedeljkova para osmine finala sta Anglija - Nigerija (9.30) in Avstralija - Danska (12.30), torkova pa Kolumbija - Jamajka (10.00) in Francija - Maroko (13.00).

SP v nogometu za ženske, osmina finala, 6. avgust:

Lestvice:

 

 

Ne spreglejte