Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
12. 5. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

5

Natisni članek

Marko Nikolić Ranko Stojić Marijan Pušnik Milan Mandarić NK Celje NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 12. 5. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Srečni predsednik Olimpije sporoča, da bo našel krivca za afero

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

5

Olimpija je v sredo prekinila niz sedmih tekem brez poraza Celja pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika in dočakala vesele vesti iz Maribora, kjer je presenetljivo izgubil njen velik rival. Bolj kot s sanjskim rezultatskim razpletom za Ljubljančane, ki jih je močno približal naslovu prvaka, na katerega čakajo dolgih 21 let, pa se je njihov predsednik po tekmi ukvarjal z domnevnim poskusom finančnega nagrajevanja tokratnega tekmeca pred dvema mesecema in pol.

Na dan tokratne tekme v Celju, ki so jo Ljubljančani dobili s 3:1, so pri slovenskem časniku Dnevnik v javnost spravili poskus domnevnega Olimpijinega nagrajevanja Celjanov za prvo tekmo spomladanskega dela sezone proti Mariboru, v kateri je Celje potem tudi res zmagalo z 1:0 in posredno poskrbelo, da se je od klopi prvakov poslovil takratni trener Krunoslav Jurčić.

Takrat je na klopi Celjanov sedel Iztok Kapušin. Ta je potrdil, da je dobil informacije o nameri Ljubljančanov, ki naj bi vsakemu celjskemu nogometašu ponudili 300 evrov za zmago nad njihovim velikim rivalom in konkurentom v boju za naslov, prav tako je zgodbi pritrdil Stevan Đoršević, predsednik Celja, pri katerem so sicer pozneje v uradni izjavi za javnost vse skupaj nekoliko omilili. Vsi pa od začetka do konca trdijo, da Celjani ponudbe niso sprejeli.

Nihče ni s prstom pokazal na konkretne osebe, ki naj bi za ponudbo poskrbele, a vsi trdijo, da za njo zagotovo ni stal predsednik Olimpije. Spomnimo, takrat sta imela v ljubljanskem taboru pomembni vlogi športni direktor Ranko Stojić in trener Marko Nikolić, ki ju ni več v klubu. Drugi je moral oditi po rasističnih opazkah, ki jih je v afektu izrekel na račun napadalca Blessinga Elekeja. Prvi je odšel, ker njegova vizija dela ni sovpadala s predsednikovo, kot je dejal prvi mož Olimpije.

Bolje, da ga ne bi videli dve uri pred tekmo

 | Foto:

Jasno, hitro so se pojavila namigovanja, da je moral Olimpijo zapustiti ravno zaradi omenjenega spornega poskusa poslovanja s Celjani. To so bili očitki, na katere je po tokratni zmagi odgovarjal glavni investitor in akter zdajšnje ljubljanske nogometne zgodbe.

"Pred vami stoji srečen predsednik," se je dejstva, da je Olimpija dosegla najbrž odločilno zmago v boju za naslov, razveselil Milan Mandarić, potem pa takoj začel govoriti o zgodbi, ki je v sredo v javnosti dvignila veliko prahu. "Bolje, da me ne bi videli dve uri pred tekmo," je nadaljeval.

"Bil sem zelo nezadovoljen. To, kar se piše in govori, ne spada v nogomet. Želimo zmagovati športno in pošteno. Že pred dvema mesecema sem slišal za te govorice, takoj poklical v Celje in se tudi sestal z njegovim predsednikom. Rekel je, da je slišal, da je nekdo iz Olimpije ponujal denar. Potem sem ga vprašal, kdo, pa ni znal povedati," se je razgovoril Mandarić.

"Mislil sem si, da so to neumnosti, a mi moj pošten duh vseeno ni dal miru, zato sem govorice preveril tudi v svojem klubu. Vsi, od trenerjev do športnega direktorja, so mi zatrdili, da so neresnične. Mislil sem, da je zgodba končana, potem pa se na dan današnje tekme zgodi, kar se je. To je smešno. Ko sem to prebral, sem si obljubil, da bom naredil vse v iskanju krivca. Da bom ugotovil, kdo stoji za vsem skupaj," je še povedal takoj po zmagi nad Celjani.

"Tega slovenski nogomet, ki ima velik ugled, ne potrebuje. Moja vest je čista, a ne bomo popustili, dokler ne razkrijemo prave resnice. Olimpija je čast, ponos in gosposkost na igrišču in zunaj njega," je opozoril Mandarić, ki je z veliko večjim veseljem govoril o tem, kaj je njegovi ekipi uspelo na terenu, kjer je bila od začetka do konca tekme suverena.

 | Foto:

Predvsem zaradi vseh, ki Olimpijo nosijo v srcu

"Najpomembneje je, da smo zmagali in se približali cilju, ki ga imamo. Ljubljani, Olimpiji in njenim fantastičnim navijačem iz srca želimo prinesti naslov prvaka, ki si ga zaslužijo," je dejal predsednik, ki mora v zadnjem času preskakovati številne ovire. "Še dve tekmi sta pred nami. Proti Rudarju in Krki. Gremo eno po eno. Potem bomo, upam, proslavljali naslov in se začeli pripravljati za novo sezono, v kateri Olimpijo čakajo veliki izzivi. A počasi, nismo še tam," je opozoril 77-letni uspešni poslovnež. 

"Bilo bi škoda, če nam ne bi uspelo. Toliko truda, želje in trdega dela smo vložili v ta projekt. A ne toliko zaradi tega, bolj si naslova želimo zaradi vseh ljudi, ki nosijo Olimpijo v srcu in jih je vse več. Številni se vračajo na štadion in si želijo, da bi bili spet prvi," je sklenil Mandarić. 


 

Razveselil se je klica nekdanjega trenerja

Mandariću je po zmagi v Celju čestital tudi trener, ki je štartal v sezono, kot vse kaže šampionsko za Ljubljančane, Marijan Pušnik. Ta se je moral po koncu prvega dela sezone posloviti, čeprav je bil prvi. "On je velik gospod, lepo od njega, da se je spomnil name. Vedno navija za Olimpijo in vedno bo. Na žalost se je moral posloviti, a to je pač nogomet," je povedal predsednik.

Ne spreglejte