Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 1. 2023,
22.15

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

OK Merkur Maribor Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sobota, 21. 1. 2023, 22.15

1 leto, 3 mesece

1. DOL za moške, 15. krog

Salonit presenetil Kamničane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Calcit Volley | Kamničani so doživeli boleč poraz proti Salonitu. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so doživeli boleč poraz proti Salonitu.

Foto: Klemen Brumec

Državno prvenstvo v odbojki za moške se je prevesilo v zadnjo tretjino. Aktualni prvak ACH Volley je za konec pestrega tedna - igral je še pokal in tekmo srednjeevropske lige -  v petek dosegel še15. zmago sezone DP. Zadnje Črnučane je premagal s 3:0 (20, 18, 18). Preostala srečanja so bila v soboto. Pomgrad je po treh zaporednih porazih deveto zmago ujel proti Fužinarju (3:0), Mariborčani pa so bili s 3:0 boljši od Triglava. Zadnji so na igrišče stopili drugi Kamničani in odbojkarji Salonita. Ti so pripravili presenečenje, Calcit so v gosteh premagali s 3:1 v nizih. 

Calcit Volley
Sportal Nepričakovan poraz Calcita s Slovaki
Calcit Volley
Sportal ACH še naprej brez praske, vroče na Ravnah, Kamničani zanesljivi proti Salonitu

Calcit in Salonit sta se v Kamniku merila že v prejšnjem krogu pred tednom. Kamničani so takrat zanesljivo zmagali, a med tednom v Osijeku odigrali dve tekmi srednjeevropske lige, kar jim je očitno odvzelo preveč moči. Tokrat so tekmecu, ki se bori za obstanek in bo v zadnjem delu prvenstva zagotovo maksimalno motiviran, nudili le dostojen odpor, vendar to z neprepričljivo igro v vseh elementih. Z izjemo zadnjega so bili nizi izenačeni, gosti so prva dva dobili s 25:23, tretjega izgubili s 25:27, v četrtem pa so bili še najbolj zanesljivi (18).

Pri domačih je bil razpoloženi reprezentant Jan Klobučar, dosegel je 23 točk, premalo, da bi prišli do ugodnejšega rezultata. Na to je nakazoval že prvi, izenačen niz, v katerem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, gosti pa so prek Matica Vrtovca, z 21 točkami svojega na koncu najučinkovitejšega igralca, izkoristili drugo zaključno žogo. V drugem so gosti po zaslugi dobrih servisov povedli s 16:9, domači so jih nato lovili, a ujeli jih niso.

Izenačen tretji niz so nato v "podaljšku" dobili domači, toda v nadaljevanju jim je zmanjkalo moči, Kanalci so v četrtem nizu hitro prišli do zanesljivega vodstva, po izidu 7:15 so se varovanci Matije Pleška sprijaznili s porazom.

Na preostalih dveh tekmah je bila ena ekipa prepričljivo boljša, Panvita je nadigrala Fužinar, junak tekme je bil Urban Drvarič, ki ni le dobro razigraval svojih napadalcev, ampak je tudi odlično serviral, prispeval je sedem od desetih asov prekmurske ekipe, pri kateri je bil z 19 točkami najučinkovitejši Petar Jurić.

V Mariboru so gledalci videli še eno dobro predstavo mladega Roka Bračka, dosegel je 19 točk ter odlično serviral, in zelo slabe Korošcev, ki so se očitno predali že pred tekmo.

1. DOL: ACH Volley - Calcit Volley | Foto: ACH Volley Ljubljana Foto: ACH Volley Ljubljana

Dvoboj še stoodstotnega ACH Volleyja in zadnjeuvrščenih Črnuč, ki so do tega kroga zbrale tri zmage, je po pričakovanju gladko pripadel prvemu. Ta je v prvih dveh nizih odločilno razliko naredil v drugi polovici, v zadnjem pa so domačini hitro postavili stvari na svoje mesto.

V prvem nizu sta bili ekipi dolgo izenačeni, so si pa Črnučani prvi priigrali štiri točke prednosti, ko so povedli z 18:14. ACH pa je odgovoril s šestimi zaporednimi točkami, po izenačenju 20:20 pa je sledil nov niz gostiteljev, ki so niz dobili s 25:20.

Danijel Koncilja je z zaporednima asoma na začetku drugega niza ACH povedel do vodstva s 3:1, toda podobno kot v prvem nizu se tudi po zaostanku treh točk gosti niso vdali in ujeli priključek ter tudi povedli pri 12:11. Tri točke Mateja Köka ter dve napaki Črnučanov pa sta niz nato spet nagnili na stran ACH. Ta je povedel z 19:14, Koncilja je nato prispeval še blok za 20:14, kar je domačim omogočilo miren zaključek niza. V tretjem nizu pa je favorizirana domača zasedba hitro naredila razliko z 10:4 in 12:5 in nato tekmo bolj ali manj mirno pripeljala do zanjo srečnega konca. S 13 točkami je bil najboljši na tekmi domači igralec Kök, tri manj je pri gostih prispeval Martin Valenčič.

1. DOL za moške, 15. krog

Lestvica:

Preberite še:

Calcit Volley
Sportal Branilke naslova znova zanesljive, Šempetrankam pomembna zmaga

 

Ne spreglejte