Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2022,
22.40

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Natisni članek

Iran Gheorghe Cretu slovenska odbojkarska reprezentanca SP v odbojki 2022

Torek, 23. 8. 2022, 22.40

1 leto, 8 mesecev

Pripravljalna tekma

Zmagovita generalka Slovencev pred SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Slovenija : Iran, slovenska odbojkarska reprezentanca | Slovenski odbojkarji so na zadnji pripravljalni tekmi pred petkovim začetkom domačega svetovnega prvenstva premagali Iran. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski odbojkarji so na zadnji pripravljalni tekmi pred petkovim začetkom domačega svetovnega prvenstva premagali Iran.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred domačim svetovnim prvenstvom s 3:0 (20, 25, 28) premagala Iran. V Stožicah so nato odigrali še četrti niz, ki ga je z 28:26 dobila azijska izbrana vrsta. Slovenci bodo domače SP odprli v petek ob 20.30 proti Kamerunu.

Poročilo s tekme:

Slovenija : Iran, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Tretja tekma, tretja zmaga Slovencev. V petek gre zares.
Svetovno prvenstvo v odbojki za moške. Odbojka. Metod Ropret. Zoran Janković
Sportal Pri OZS pripravljeni na spektakel: Najpomembneje je, da se pripravljenost naših odbojkarjev vzpenja

Priprave slovenske moške odbojkarske reprezentance na svetovno prvenstvo, ki ga bosta med 26. avgustom in 11. septembrom skupaj gostili Slovenija in Poljska, se bližajo koncu. 

Slovenci so odigrali še tretjo in hkrati zadnjo pripravljalno tekmo z Iranom. Ko sta se reprezentanci julija zadnjič srečali, so v ligi narodov s 3:0 zmagali Iranci, ki so se uvrstili na zaključni turnir osmerice, kar slovenski vrsti ni uspelo. Tokrat pa je bila zgodba obrnjena.

Gheorghe Cretu je dobil še zadnje tekmovalne odgovore. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gheorghe Cretu je dobil še zadnje tekmovalne odgovore. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Romun na slovenski klopi Gheorghe Cretu je po zmagi nad Egiptom (3:0) in Turčijo (3:1) iskal še zadnje tekmovalne odgovore pred petkovim začetkom prvenstva proti Kamerunu. 

V uvodnih dveh nizih proti Iranu je na igrišče poslal standardno prvo zasedbo (Dejana Vinčića, Tineta Urnauta, Klemna Čebulja, Jana Kozamernika, Alena Pajenka, Tončka Šterna in Janija Kovačiča), ki je niza dobila s 25:20 in 27.25. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili še preostali. Slovenci so tretji niz dobili s 30:28 in vknjižili še tretjo zaporedno pripravljalno zmago.

K tej je največ točk, 12, prispeval Klemen Čebulj, pri Iranu je bil najbolj razpoložen Amin Esmaeilnezhad (19).

Po slovenskem vodstvu s 3:0 so po dogovoru tekmo podaljšali in odigrali še četrti niz, ki je z 28:26 pripadel Iranu.

Fotogalerija (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 24

"Še so nam po tleh padale malo prelahke žoge. Več pozornosti moramo nameniti predvsem lahkim žogam in varanjem."

"Zelo pozitivno je, da smo zmagali na vseh treh tekmah, lahko rečem precej gladko. Tudi danes proti zelo kakovostnemu Iranu smo pokazali, da smo dvignili kakovost svoje igre in da smo vse bolj pripravljeni na svetovno prvenstvo. Treniramo dobro in to se potem kaže tudi na tekmah," je po zmagi dejal Kovačič, Vinčić pa dodal: "Danes smo imeli tisti pravi test. Iran je vrhunska ekipa in dobro smo se odzvali. Še so nam po tleh padale malo prelahke žoge, a to so tisti detajli, ki se jim moramo do petka še posvetiti. Temu moramo nameniti več pozornosti, predvsem lahkim žogam in varanjem. Ampak na splošno gledano sem zadovoljen."

Pripravljalna tekma, dvorana Stožice 

Torek, 23. avgust
Slovenija : Iran 3:0 (20, 25, 28) 
Poročilo s tekme
Slovenija: Štern T. 8, Pajenk 4, Kozamernik 3, Gasparini 6, Vinčić 1, Štalekar, Koncilja 2, Klobučar, Kovačič, Štern Ž. 4, Ropret, Urnaut 7, Čebulj 12, Možič 7.
Iran: Jelveh, Milad 5, Toukhteh 6, Shahrooz, Hazratpour, Moazzen, Kazemi, Esfandiar 4, Manavi J. 3, Mojarad 6, Amin 19, Vadi, Javad, Sharifi 8.

Slovenci bodo SP odprli v petek proti Kamerunu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenci bodo SP odprli v petek proti Kamerunu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Začetek SP v petek proti Kamerunu

Slovenci bodo imeli po zadnjem pripravljalnem srečanju še dva dni za piljenje zadnjih detajlov, prvenstvo pa bodo odprli v petek ob 20.30 proti najlažjemu tekmecu v skupini Kamerunu.

V nedeljo jih čaka na papirju najzahtevnejši obračun skupine, udarili se bodo z olimpijskimi prvaki in zmagovalci letošnje lige narodov Francozi, prihodnji torek, 30. avgusta, pa se bodo za konec skupinskega dela pomerili še z Nemčijo. Prvi dve reprezentanci iz vsake skupine in najboljše štiri tretjeuvrščene bodo napredovale v osmino finala.

Sportal Spektakel v Stožicah in na Poljskem bo jubilejni
slovenska odbojkarska reprezentanca 2022
Sportal Slovenska reprezentanca za svetovno prvenstvo v odbojki 2022
Sportal Reprezentance na svetovnem odbojkarskem prvenstvu
EuroVolley2019: Slovenija - Rusija
Sportal Prizorišča svetovnega prvenstva v odbojki
slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenci suvereni na prvem pripravljalnem testu
Slovenija Turčija
Sportal Srebrni slovenski junaki z novim selektorjem razorožili še Turke

 

Ne spreglejte