Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2020,
10.52

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Zlatko Zahović Darko Milanič Blaž Vrhovec Nemanja Mitrović

Petek, 10. 1. 2020, 10.52

4 leta, 4 mesece

NK Maribor o največjem tekmecu

Zahović o financah: Maribor nima takšnih možnosti kot Olimpija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

V taboru NK Maribor pred nadaljevanjem sezone izpostavljajo, da bo največji tekmec za naslov državnega prvaka vodilna Olimpija, trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović v nasprotju z igralci ne odpisujeta niti Aluminija, hkrati pa opozarjata tudi na preostale slovenske prvoligaše.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video

V Ljudskem vrtu so priprave začeli teden dni pred jesenskimi prvaki iz Ljubljane, ki jih tako Blaž Vrhovec kot tudi Nemanja Mitrović, ki je v preteklosti nosil kapetanski trak zeleno-belih, uvrščata med največje tekmece za naslov.

"Liga je res fantastična. Tukaj sta Aluminij in Mura, Celje lahko vedno preseneti. Treba je biti osredotočen na vsako tekmo, obeta se zanimivo nadaljevanje," je športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović izpostavil "gnečo" pri vrhu, nato pa podal primerjavo finančnih zmožnosti Maribora in največjega tekmeca, zmajev iz Ljubljane.

Kdo bo prvak Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2019/20?

  • Olimpija
    42,06 %
    233 glasov
  • Aluminij
    3,79 %
    21 glasov
  • Maribor
    50,72 %
    281 glasov
  • Kdo drug
    3,43 %
    19 glasov
Oddanih 554 glasov

Vrhovec: Dokler bodo ostali igralci pri Olimpiji ...

Blaž Vrhovec zelo spoštuje nogometaše Olimpije. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Blaž Vrhovec zelo spoštuje nogometaše Olimpije. Foto: Miloš Vujinović/Sportida "Olimpija je vedno Olimpija. Oni delajo ekipo s financami. Delajo ekipo za prvaka. Pri nas je nekoliko drugačen proces, kajti mi, čeprav se sliši drugače, nimamo teh finančnih možnosti. Imamo ogromno zaposlenih in zunanjih sodelavcev. Imamo vse, kar je potrebno za velik klub," je skozi finančna očala podal primerjavo dveh največjih slovenskih klubov.

Olimpija se zelo resno spogleduje s prihodom novih vlagateljev, predsednik Milan Mandarić je vse bližje odhodu. Bi lahko nove spremembe porušile dobro delo, ki ga je jeseni opravil trener Safet Hadžić? "Pri njih so vedno neki pretresi, pa še vedno kar dobro peljejo zadevo. Imajo dobre igralce. Dokler bodo ostali v klubu, ne bo nič drugače in bo Olimpija naš glavni tekmec za naslov prvaka," je prepričan Vrhovec, ki se bo o moči Olimpije prepričal že kmalu.

Sportal Mariborčani zavihali rokave, Mitrović česa takega še ni izkusil #video

Začetek priprav brez Handanovića in Vilerja

Jasmin Handanović bo zaradi operativnega posega na kolenu odsoten še nekaj tednov. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Jasmin Handanović bo zaradi operativnega posega na kolenu odsoten še nekaj tednov. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Priprave NK Maribor je s polno obremenitvijo začelo 27 igralcev, dva pa sta na seznamu poškodovanih.

"Jasmin Handanović je imel operativni poseg, 'očistili' so mu koleno in še ni pripravljen. Nogometnim treningom se bo lahko priključil čez od dva do tri tedne. Mitja Viler se je vrnil s premora z manjšimi težavami v predelu mečne mišice. Za oba je predviden poseben program, preostali so začeli vadbo brez zapletov," je po uvodu pripravljalnega obdobja dejal trener Darko Milanič. Če bo Handanović branil vsaj enkrat v nadaljevanju sezone, bo postavil nov rekord 1. SNL, saj bo postal najstarejši aktivni igralec.

Spomladanski uvod bo zelo atraktiven. V soboto, 22. februarja, se bosta v Ljudskem vrtu udarila Maribor in Olimpija, gostitelji pa imajo priložnost, da se z zmago približajo zeleno-belim na točko zaostanka. Dvoboj si boste lahko v neposrednem prenosu ogledati na Planet TV.

Ne spreglejte