Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 3. 2014,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mali kraški maraton

Petek, 21. 3. 2014, 12.05

8 let

Na zasneženo Pokljuko na partijo odbojke in v Sežano na test tekaške forme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če vam navijaška atmosfera, ki bi jo ta konec tedna lahko okušali v Planici, ne zadostuje in bi želeli početi kaj športno-rekreativnega, vam ponujamo nekaj idej.

V soboto in nedeljo, 22. in 23. marca, bo na Pokljuki potekal turnir v odbojki na snegu SnowVolley Pokljuka 2014. Ekipa SnowVolley Slovenia v sodelovanju s turistično agencijo NajTura pripravlja dvodnevni turnir trojk v odbojki na snegu s pestrim zabavnim programom. Nastop sta obljubili akrobatska košarkarska skupina Dunk Kings in skupina Country line dance KK PIK, za glasbo bosta poskrbela DJ Mike Hennessy in DJ Mac, na sneženem igrišču pa se bodo preizkusila tudi znana imena iz sveta odbojke, kot so Rok Satler, sestri Fabjan in aktualna državna prvaka v odbojki na mivki Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač.

Tisti, ki želite preveriti svojo tekaško formo, lahko to storite že to nedeljo, 23. marca, ko se bo v Sežani v sklopu 14. Malega Kraškega maratona odvilo več tekaških preizkušenj: otroška teka na 200 (štart 10.10) in 400 metrov (štart 10.25), rekreativni tek na 10 kilometrov in polmaraton (oba s štartom ob 11. uri) in hitra hoja na 3.000 metrov (štart ob 11.20).

Na 14. Mali kraški maraton je prijavljenih tri tisoč tekačev. Če vas je dogodek pritegnil šele zdaj, ste žal prepozni, saj prijave niso več mogoče, lahko pa se kadarkoli prelevite v strastnega navijača ali člana tekaško-logistične ekipe.

Vsi teki se bodo začeli in končali v Športnem parku Sežana. Tekači malega maratona in tekači na desetkilometrski razdalji bodo uvodni kilometer pretekli z ramo ob rami, potem pa se bodo njihove poti ločile. Tisti, ki bodo tekli na 21 kilometrov, bodo zavili levo (proti Lipici), tekači na deset kilometrov pa desno. Trasa polmaratona bo potekala po ulicah Sežane in nato po asfaltni cesti do Lipice, kjer bodo tekači prečkali državno mejo. Iz Bazovice bodo tekli proti Padričam, Trebčam in prek Orleka nazaj proti Sežani.

Proga rekreativnega teka na 9,4 kilometra bo tekaške zanesenjake vodila od Sežane, skozi Živi muzej Krasa (po urejenem makadamu) in nazaj do Sežane. Za regeneracijski obrok vam ni treba skrbeti, saj bodo vsi tekači po opravljeni preizkušnji deležni izdatnega obroka jote in mesa.

Ne spreglejte