Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2013,
6.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 29. 5. 2013, 6.56

8 let

Severina: Če želim konkurirati mladim fantom, se moram posvetiti treningu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
O Severininem zasebnem življenju in glasbeni turneji Dobrodošao u klub vemo skoraj že vse, zato smo na Sportalu preverili, na kakšen način uspe 41-letnici na odru slediti pol mlajšim Maestrovcem.

Vitko telo, ki ga je Severina po porodu – sin Aleksandar je konec februarja letos dopolnil leto dni – že večkrat razkazovala v oprijetih trikojih z visokim izrezom, že na prvi pogled daje slutiti, da za njim stoji ogromno vaj in treningov. In kot smo izvedeli, predpostavka ni prav daleč od resnice …

"Trenirala sem skoraj do sedmega meseca nosečnosti, večinoma sem izvajala jogo, in če me ne bi dva meseca pred predvidenim datumom poroda zadržali v porodnišnici, bi verjetno vadila skoraj do konca," je na včerajšnjem neformalnem dogodku, rezerviranem za druženje z najzvestejšimi oboževalci, za Sportal povedala 41-letna Severina. "Znova sem začela migati približno štiri mesece po porodu, a ker sem takrat še dojila, se nisem želela preveč naprezati. V glavnem je šlo za izvajanje joge, pilatesa in razteznih vaj, preprosto sem si dala čas in topljenje kilogramov, ki so se nakopičili med nosečnostjo, prepustila naravi oziroma svojemu organizmu. Ko pa je sin dopolnil šest mesecev, sem se resneje lotila dela."

"Kampanjec", ki se v treninge zagrize šele pred velikopoteznimi projekti

Severina je med pripravljanjem na turnejo Dobrodošao u klub trenirala vsak dan, kar se ji zdi svojevrsten fenomen, saj priznava, da je po naravi bolj "kampanjec", in se v prave treninge zagrize šele takrat, ko ima na vidiku katerega od velikopoteznih projektov.

"Če sem povsem iskrena, so me koncerti – najprej Niš, pa Kragujevac, skok v Nemčijo in Avstrijo – v zadnjih dneh tako okupirali, da o resni vadbi nisem utegnila niti razmišljati, kaj šele trenirati. Sicer je res, da v okviru koncerta intenzivno skačem po odru, vendar tega nimam za vadbo v pravem pomenu besede, saj pred odhodom na oder ni prave predpriprave in lahko kaj hitro nastane poškodba, kot se mi je zgodilo na koncertu v Nišu," je hrvaška pevka ovrgla našo pripombo, da lahko dvourno intenzivno poskakovanje in plesanje po odru enačimo z dvema urama intenzivnega treninga. "Je pa seveda logično, da moram glede na to, da nastopam pred ogromnim številom ljudi in da na odru konkuriram 24-letnim mladeničem iz plesne skupine Maestro, resnično ogromno trenirati!"

Na pomoč k slovenskim mišicam in športni modrosti

Med predpripravami na glasbeno turnejo se je črnolasa Dalmatinka zanašala tudi na slovenske mišice in znanje, saj sta jo pri klesanju telesa motivirala in usmerjala prav slovenska osebna trenerja. "Trenirala sem z Andrejem Milutinovičem (dvakratni svetovnim prvakom v fitnesu, op. a) in Matejem Hočevarjem (nekdanjim nogometašem in članom angleške študentske nogometne reprezentance, op. a.)." Trening z Milutinovičem je temeljil na vajah za eksplozivnost, kondicijo in vzdržljivost, z Matejem pa sta se osredotočila na izvedbo vaj z lastno težo. "Oboje sem kombinirala in bilo je izvrstno. Veste, nisem ravno ustvarjena za fitnes naprave in dvigovanje uteži."

Trening v visokih petah, zakaj pa ne?

Seveda se nismo mogli izogniti niti vprašanju o treningih v visokih petah, o čemer so poročali nekateri mediji. To drži? "Seveda! V petkah sem trenirala po tekaški stezi. Vem, da se sliši čudno in smešno, a meni je bilo tako najlažje. Ne gre namreč za klasične čevlje z visoko peto, pač pa za plesne čeveljce, ki so enako udobni in primerni tako za ples kot za tek, zato v njih nisem imela nobenih težav."

Ne spreglejte