Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 2. 2020,
18.22

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

4

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov rokomet Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 16. 2. 2020, 18.22

4 leta, 2 meseca

LIGA PRVAKOV, 12. KROG

Slovenski prvaki izgubili, a vseeno ostajajo v boju za osmino finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

4

Celje Pivovarna Laško Zagreb liga prvakov | Celjani so na Danskem doživeli še deveti poraz v tej sezoni lige prvakov, a se držijo šestega mesta v skupini A, ki še vodi v osmino finala. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so na Danskem doživeli še deveti poraz v tej sezoni lige prvakov, a se držijo šestega mesta v skupini A, ki še vodi v osmino finala.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 12. krogu lige prvakov gostovali na Danskem in izgubili obračun z Aalborgom (24:28). Slovenski prvaki še ostajajo v dobrem položaju za napredovanje v osmino finala lige prvakov, kamor vodi najmanj šesto mesto v skupini. Krog se je začel v sredo z zmago Kiela Mihe Zarabca nad Veszpremom z Draganom Gajićem, Gašperjem Margučem, Blažem Blagotinškom in Borutom Mačkovškom. V soboto je Vardar na krilih Staša Skubeta visoko premagal Motor Zaporožje.

Slovenski prvaki so v prvem polčasu tekme z Aalborgom zaostajali že s šestimi goli razlike (11:5), a se gostiteljem do odmora približali na –4 (13:9). V drugih 30 minutah tekme so zapretili, Aalborg skorajda ujeli (24:23), tekmo pa žal izgubili s 24:28. 

Celjani so nastopili oslabljeni, brez Gala Marguča in Tilna Kodrina, v vratih pa so pogrešali prvega čuvaja mreže Klemna Ferlina, katerega zadolžitve sta na Danskem prevzela Miljan Vujović in komaj 18-letni Gal Gaberšek, najboljša strelca pa sta bila Kristjan Horžen in Patrik Leban s po petimi goli vsak. Štiri je dodal Josip Šarac, po tri Domen Makuc in Matic Grošelj … Po pet golov za gostitelje sta prispevala Mark Strandgaard Marcher in Sebastian Barthold.   

Celjani so doživeli deveti poraz v elitni skupini A, zaradi poraza Elveruma proti Flensburgu ter Zagreba proti Barceloni pa imajo še vedno tri točke naskoka pred norveškimi in hrvaškimi prvaki ter so na lepi poti, da se prebijejo v osmino finala. 

"Imamo mlado ekipo in manjkala nam je kakšna izkušnja več"

Tomaž Ocvirk | Foto: SPS/Sportida Foto: SPS/Sportida "Čestitke Aalborgu za zasluženo zmago in pošteno tekmo. Imamo mlado ekipo in manjkala nam je kakšna izkušnja več, da bi takšno tekmo dobili. Dobro smo igrali v obrambi, agresivno, v napadu pa smo prihajali do čistih priložnosti, a smo bili premalo zbrani, poleg tega pa je bil domači vratar izjemen. Tako smo ves čas lovili rezultat, kar pa je težko, izgubljali smo preveč energije, kar se nam je ob odsotnosti nekaj igralcev še dodatno poznalo. Kljub temu sem ponosen na svoje igralce, ki se niso predajali in so se borili do samega konca. Takšen pristop je tisti, ki ga želimo in nam bo prinesel tudi rezultate," je po tekmi povedal celjski trener Tomaž Ocvirk.

Barcelona igrala za Celje, Pisk Szeged v derbiju boljši od PSG

Jure Dolenec je k sobotni zmagi Barcelone z 32:23 prispeval tri zadetke, Aleks Vlah je ob porazu Zagreba prav tako trikrat zadel, medtem ko se Darko Stojnić in Gašper Hrastnik ob porazu nista vpisala med strelce.

V derbiju skupine A je Pick Szeged z 32:29 premagal Paris Saint-Germain, k zmagi madžarske ekipe je Mario Šoštarić prispeval 6, Dean Bombač 3, Nik Henigman 2 in Matej Gaber en gol.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 23. februarja, gostila Barcelono.

Staš Skube rešetal mrežo Zaporožja

Zarabec je bil s štirimi goli drugi strelec nemškega Kiela pri zmagi nad Veszpremom. Mačkovšek je za madžarsko ekipo dosegel dva zadetka, Marguč in Gajić sta se med strelce vpisala po enkrat, Blagotinšek pa je ostal brez doseženega gola. Izjemen strelski večer je imel Staš Skube, ki je k zmagi Vardarja nad Zaporožjem z 38:28 v Skopju prispeval osem golov. Enega je dodal še Domen Sikošek Pelko, Vardar pa ostaja v skupini B, kjer drži stik s Kielcami in Montpellierjem.

Staš Skube pa ni samo zabijal, pač pa tudi lepo asistiral:

Montpellier je bil v soboto s 30:26 boljši od Meškovega Bresta, pri katerem sta igrala dva Slovenca; Jaka Malus je zabil dva gola, Simon Razgor pa nobenega. Kielce so v soboto s 30:25 premagale Porto, Blaž Janc je k zmagi poljske ekipe prispeval en gol.

Blaž Janc je pred tekmo s Portom prejel zlato žogo za uvrstitev v All-Star postavo nedavnega evropskega prvenstva:

Prvi dve ekipi v skupinah A in B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe, ki bodo zasedle mesta od 2. do 6., pa čaka nastop v osmini finala.

Liga prvakov, 12. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Preberite še:

Gorenje Velenje
Sportal Ose pikale v Ormožu, suvereni tudi Celjani, Krka do točke v Trebnjem
Ne spreglejte