Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2018,
12.43

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Roger Federer Serena Williams Hopmanov pokal tenis

Sreda, 3. 10. 2018, 12.43

5 let, 6 mesecev

Hopmanov pokal: zvezdniški dvoboj največjih teniških igralcev v ženski in moški konkurenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Serena Williams | Feder se bo med drugim pomeril s Sereno Williams. | Foto Reuters

Feder se bo med drugim pomeril s Sereno Williams.

Foto: Reuters

Znani so udeleženci 31. teniškega Hopmanovega pokala, neuradnega svetovnega prvenstva mešanih dvojic, ki bo od 29. decembra do 5. januarja v dvorani Perth Arena v avstralskem Perthu. V okviru turnirja se obeta tudi zvezdniški dvoboj največjih teniških igralcev v ženski in moški konkurenci med Sereno Williams in Rogerjem Federerjem.

Švica je januarja letos v finalu teniškega Hopmanovega pokala v Perthu premagala Nemčijo z 2:1. Posamični zmagi sta dosegla nekdanja prva igralca sveta Roger Federer in Angelique Kerber, po izenačenem izidu pa je odločala igra dvojic, v kateri sta slavila Federer in Belinda Benčič.

Na tem turnirju, gre za njegovo že 31. izdajo, nastopa osem teniških reprezentanc. Prva nosilka je Nemčija, druga nosilka branilka naslova Švica, tretja nosilka Francija, četrta Grčija, peta nosilka so Združene države Amerike, šesta nosilka je Avstralija, sedma Španija in osma Velika Britanija.

Ekipe so razdeljene v dve skupini. V skupini A so Francija (Lucas Pouille, Alize Cornet), Španija (David Ferrer, Garbine Muguruza), Nemčija (Alexander Zverev, Angelique Kerber) in Avstralija (Matt Ebden, Ashleigh Barty).

Roger Federer bo z Belindo Benčič nastopal v skupini B. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer bo z Belindo Benčič nastopal v skupini B. Foto: Guliverimage/Getty Images V skupini B so Velika Britanija (Cameron Norrie, Katie Boulter), Grčija (Stefanos Tsitsipas, Maria Sakkari), Švica (Roger Federer, Belinda Benčič) in ZDA (Frances Tiafoe, Serena Williams).

Vsaka ekipa bo v skupini igrala s preostalimi tremi, v posamičnih dvobojih in mešanih parih, zmagovalki skupin pa se bosta nato za naslov udarili v finalu.

Obračun Federer - Willimas na novega leta dan

Triindvajsetkratna zmagovalka turnirja za grand slam med posameznicami Williamsova se bo s Federerjem, ki ima na svojem računu 20 grand slam lovorik, pomerila že v uvodnem dvoboju na novega leta dan.

Williamsova se je po porazu v finalu odprtega prvenstva ZDA, prvi naslov je osvojila v ZDA živeča japonska predstavnica Naomi Osaka, tega so zaznamovali zlasti sporni in nešportni izbruhi ameriške zvezdnice, odločila za tekmovalni premor, ki ga bo, če se bo odpravila v Avstralijo, prekinila prav v Perthu.

"Avstralski navijači so bili vedno tako prijazni do mene in me podpirali, nastop na Hopmanovem pokalu pa mi je vedno predstavljal najboljši možni uvod v novo sezono kot odlična priprava za nastop na OP Avstralije," je dejala Williamsova.

Hopmanov pokal v 31. izdaji bo najverjetneje tudi zadnji v zdajšnjem formatu tekmovanja. Napovedujejo se namreč velike spremembe v mednarodnih turnirjih na najvišji reprezentančni ravni, tako Davisovega pokala kot tudi Hopmanovega pokala.

Preberite še:

Ana Ivanović
Sportal Ana Ivanović razkrila, kakšen odnos je imela z Novakom Đokovićem
Naomi Osaka
Sportal Osaki uspelo, kar nobeni Japonki ni že 15 let
Sportal Vroče na teniških igriščih: Vmes je morala stopiti celo sodnica #video
Serena Williams
Sportal Serena Williams se je umaknila, do nje kritična tudi prva igralka sveta

 

Ne spreglejte