Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
10.54

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Kenneth Gangnes smučarski skoki poškodba

Torek, 2. 10. 2018, 10.54

5 let, 7 mesecev

poškodba stegenske mišice kennetha gangnesa

Saj ni res, pa je: nova poškodba nesrečnega Norvežana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Kenneth Gangnes | Kenneth Gangnes je spet poškodovan, tokrat mu jo je zagodla poškodba stegenske mišice, ki pa naj ne bi bila resnejša. Potem ko je izpustil celotno lansko sezono, bo moral na vrnitev na skakalnice še nekoliko počakati. | Foto Sportida

Kenneth Gangnes je spet poškodovan, tokrat mu jo je zagodla poškodba stegenske mišice, ki pa naj ne bi bila resnejša. Potem ko je izpustil celotno lansko sezono, bo moral na vrnitev na skakalnice še nekoliko počakati.

Foto: Sportida

Norveški smučarski skakalec Kenneth Gangnes bo na vrnitev na skakalnice moral še nekoliko počakati. Potem ko je okreval po novi operaciji kolena, si je zdaj poškodoval stegensko mišico.

Če kdo v skakalni karavani nima sreče z zdravjem, je to zagotovo norveški smučarski skakalec Kenneth Gangnes, na katerega se poškodbe lepijo kot po tekočem traku. V zadnjih osmih letih je prestal kar štiri operacije kolenskih križnih vezi. 

Na zadnji daljši prisilni odmor je moral tik pred začetkom lanske olimpijske sezone. Takrat je bil za nesrečnika, ki se je vračal po dolgotrajnem okrevanju, usoden trening tik pred novo sezono. Potem ko si je poškodoval vezi levega kolena in moral na novo operacijo, so Skandinavci namigovali, da bi 29-letnik lahko celo končal kariero, a je pozneje sporočil, da ima še dovolj želje in energije.

Izpustil je celotno sezono in se pripravljal na letošnjo. Na skakalnice naj bi se vrnil septembra, a bo moral na prve skoke še počakati. Po poročanju nettavisen.no je Gangnesovo vrnitev na skakalnice preložila nova poškodba. Šlo naj bi za poškodbo stegenske mišice zaradi preobremenitve na suhih treningih. 

Kenneth Gangnes
Sportal Verjetno največji nesrečnik med skakalci se vrača

Preobremenitev na treningih

"Nič kaj prijetno, še nikoli si nisem poškodoval stegenske mišice. Čaka me še eno neprijetno obdobje. Najverjetneje je poškodba posledica velike količine treningov v zadnjem času. V zadnjih devetih mesecih sem namreč resnično veliko treniral," pravi svetovni podprvak v poletih in svetovnih ekipni prvak na letalnicah iz leta 2016, vesel, da je vsaj bolečina v kolenu preteklost.

Kenneth Gangnes | Foto: Sportida Foto: Sportida

Nova poškodba naj ne bi bila  resnejša, a z vrnitvijo ne bo prehiteval. "Želim biti stoodstotno pripravljen na skok. Težko je reči, kdaj bom spet skakal. Počakal bom, da bom povsem pripravljen. Bolečina lahko izgine v nekaj dneh, lahko pa se vleče tudi več tednov. Dobro je, da sem iz dneva v dan bolje," ostaja pozitiven Gangnes.

Moška skakalna karavana je pred zadnjo postajo velike poletne nagrade, ki jo bo v prihodnjih dneh gostil Klingenthal.

Preberite še;

Peter Prevc
Sportal Zamikanje pri Petru Prevcu
Žak Mogel
Sportal Mladi Mogel Sloveniji zagotovil dodatno kvoto

Anže Lanišek
Sportal Druga tekma smučarjev skakalcev brez slovenskega presežka
Ne spreglejte