Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
26. 2. 2016,
23.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kazahstan Špela Rogelj Maja Vtič Katja Požun Eva Logar Urša Bogataj Urša Bogataj

Petek, 26. 2. 2016, 23.01

8 let

Maja Vtič za las ob stopničke, Takanašijeva v Prevčevem slogu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V kazahstanskem Almatiju je na manjši skakalnici še 13. v sezoni zmagala Sara Takanaši, ki je s 103 metri postavil ženski rekord. Najboljša Slovenka Maja Vtič je končala na četrtem mestu.

Petkovi skoki niso nakazovali, da bi lahko slovenske skakalke na tekmi v Almatiju prišle do dobrega rezultata. Naša najboljša Maja Vtič ni bila razpoložena, a je imela razlog: "Preprosto se nisem počutila prav, vendar se s tem nisem obremenjevala. Enako je bilo na prejšnjih tekmah, ko sem bila na treningih slabša, na tekmah sem se pa zbrala."

Tudi tokrat je bilo temu tako. Po prvi seriji še ni kazalo, da bi lahko stopila na stopničke, saj je bila šesta, v drugo pa s tretjim rezultatom pridobila dve mesti, za 3,5 točke pa so se ji sedme stopničke v sezoni izmuznile iz rok. "S tekmo in skoki moram biti zadovoljna. Za razliko od včeraj sem s skoki danes napredovala, zato moram biti s četrtim mestom zadovoljna, čeprav niso stopničke. Upam, da bom jutri skoke še stopnjevala," je dejala zmagovalka Ljubnega, ki je s četrtim mestom prekinila izjemno serijo, potem ko je na zadnjih treh tekmah enkrat zmagala in bila dvakrat druga.

Velika zmagovalka je v toplem in sončnem vremenu postala Sara Takanaši, kar ni nič novega v tej sezoni. Na šestnajstih tekmah le trikrat ni stala na najvišji stopnički, kar je izjemna serija japonske tekmovalke, ki je v drugo skočila kar 103 metre in postavila ženski rekord na manjši napravi v Almatiju – dan pred njo je na sosednji, večji napravi to uspelo Petru Prevcu, ki je skočil 141 metrov, kar je uraden rekord FIS velike skakalnice v Almatiju.

Logarjeva je ob koncu sezone le našla svež zrak

Druga je bila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, ki je v drugo prav tako preskočila oznako za sto metrov, tretja pa je bila njena rojakinja Jacqueline Seifriedsberger.

Do najboljše uvrstitve v sezoni je skočila Eva Logar, ki se je razveselila desetega mesta: "Zelo sem zadovoljna s seboj, ker sem na tekmi končno sestavila dva dobra skoka, kar mi v tej sezoni še ni uspelo. Veliko lažje bom zdaj šla v novo. Naredila sem premik v glavi in na tekmi pokazala dobre skoke. Treningi so bili dobri, na tekmi pa se nisem sestavljala. Težava je bila v glavi. Zdaj sem se sprostila in si pokazala, da znam skakati, kar lahko na tekmi tudi pokažem."

Špela Rogelj je osvojila 12., Katja Požun 19., Urša Bogataj pa 25. mesto

V nedeljo bodo imela dekleta v Almatiju še eno preizkušnjo, zna pa se zgoditi, da bo ta celo zadnja v sezoni, saj tekem v Rasnovu v Romuniji prihodnji konec tedna zaradi pomanjkanja snega ne bo, ni pa še jasno, ali bo kdo vskočil in gostil sklepni del ženske skakalne zime – omenjajo se Planica, Kuopio (Finska) in Zao (Japonska).

Ne spreglejte