Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
11.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zlati globusi Amy Poehler Kriva pota

Torek, 14. 1. 2014, 11.13

5 let, 6 mesecev

Kdo je letos na Zlatih globusih slavil prvič?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med letošnjimi dobitniki zlatih globusov je bilo kar nekaj takšnih, ki so kipec domov odnesli prvič. Nekateri po letih nominacij, nekateri pa že v prvem poskusu.

1. Amy Poehler

Amy Poehler je bila letos za svojo vlogo v seriji Parki in rekreacija nominirana že tretje leto, z zmago pa je postala tudi prva voditeljica Zlatih globusov, ki je domov odnesla nagrado. Svojo zmago je proslavila v občinstvu, in sicer tako, da je planila na Bona Voxa, ki ji je tik pred razglasitvijo masiral ramena.

2. Matthew McConaughey

Matthew McConaughey je bil letos nominiran prvič in za vlogo v Dallas Buyers Club, za katero je moral precej shujšati, dobil zlati globus za najboljšega igralca v filmu. Voditeljici Amy Poehler in Tina Fey sta se pošalili iz njegovega hujšanja in dejali, da je hujšanje za vlogo nekaj, čemur ženske v Hollywoodu rečejo "biti v filmu".

3. Bryan Cranston

Bryan Cranston je bil letos nominiran že petič, nagrado za najboljšo moško vlogo v seriji Kriva pota pa je dobil šele letos, ko so serijo že nehali snemati.

4. Jared Leto

Jared Leto je letos domov odnesel nagrado za najboljšo stransko vlogo v filmu Dallas Buyers Club, ob zmagi pa je povedal, da v filmu ni uporabljal prostetične zadnjice in da se je za vlogo moral povoskati po celem telesu.

5. Andy Samberg

Andy Samberg je bil že prvo leto po odhodu iz oddaje Saturday Night Live prvič nominiran za zlati globus v kategoriji najboljši igralec v televizijski seriji. Čeprav ni pripravil zahvalnega govora, je s svojo improvizirano zahvalo navdušil prisotne.

6. Amy Adams

Amy Adams je bila za zlati globus nominirana že petkrat, letos pa ga je končno dobila v kategoriji za najboljšo igralko v Ameriških prevarah.

7. Robin Wright

Robin Wright je bila za zlati globus nominirana še pred leti, ko je igrala v filmu Forrest Gump, letošnja nominacija za najboljšo žensko vlogo v televizijski seriji Hiša iz kart pa ji je prinesla nagrado, za katero, tako kot kar nekaj dobitnikov pred njo, ni pripravila zahvalnega govora.

8. Elisabeth Moss

Čeprav je navduševala v Oglaševalcih, je prvi zlati globus domov odnesla za vlogo v seriji Skrivnost jezera.

9. Jacqueline Bisset

Pri 69 letih je svoj zlati globus prvič prejela tudi Jacqueline Bisset za vlogo v seriji Dancing on the Edge. Zmaga jo je očitno precej ganila, saj je bil njen zahvalni govor precej raztresen in nenavaden.

Ne spreglejte