Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2012,
8.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 6. 2012, 8.29

6 let, 7 mesecev

Top gostilne 2012 – Obala in Istra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Podobno kot v prejšnjem nadaljevanju tudi na Obali na vrhu ni večjih sprememb, se je pa vendarle zgodilo nekaj skokov po lestvici. Vključili smo tudi dve novi imeni.

Del Slovenije, ki ponuja hrano tako iz morja kot notranjosti, je od lani v glavnem popravil vinsko ponudbo in začel dodajati vse več in več zmagovalnih oljčnih tekočin.

1. (1) Sophia, Kempinski Palace (Portorož) Kombinacija lokalne, italijanske in francoske kuhinje, nekaj malega spektakla, nasprotno od mnogo obalnih mojstrov pa ne ponujajo zgolj morja. Cene za tri ali štiri jedi so okoli 80 evrov brez pijače. Nekatera vina segajo v območje tisočakov.

2. (2) Gostilna Za Gradom (Koper) Zadnja leta vse manj hvaljena, a brez dvoma vrhunska kombinacija morskih dobrot in inovativnosti. Vinske karte ni na voljo, cene pa so okoli 50 evrov na osebo.

3. (6) Baladur (Šmarje pri Kopru) Istrska gostilna, v kateri si jedi lahko pečete kar pri mizi. Kakovostno meso, solidne istrske jedi in nekaj korektnih etiket vina. Na osebo okoli 35 evrov.

4. (7) Gostilna pri Mari (Piran) Srečanje morja in Istre. Od ombola in tartufov do vseh pomembnejših morskih prebivalcev. Solidna vina, za konec pa komplet žganic. Ne več kot 25 evrov na osebo.

5. (5) Na burji (Nova vas) Zelo posebna istrska kuhinja, ki združuje velike porcije in nekaj malega lastnih izumov. Vino je manj pomemben del ponudbe, cene pa se gibljejo tudi do 40 evrov na osebo.

6. (9) Gostilna pod Slavnikom (Podgorje) Sicer istrska kuhinja, ampak s poudarkom na sijajni divjačini – če vam bo sreča naklonjena, imajo jelenov pršut. Vin je le za vzorec, cene pa so okoli 25 evrov na osebo.

7. (3) Korte Klasična, že skoraj ponarodela istrska gostilna z izjemnimi testeninami, a brez pomembne vinske spremljave. Cena jedače 25 evrov.

8. (8) Edvina Božiček (Seča) Tipična turistična obmorska ribja restavracija s presežki in z vinsko ponudbo nad povprečjem obalne ponudbe. Cena okoli 30 evrov.

9. (-) Rizibizi (Portorož) Zgodba, ki prihaja – kreativna morska kuhinja in močna vinska karta. Morda bi lahko bili bolj osebni in nekoliko cenejši. Cena brez vina v območju 40 evrov.

10. (-) Brič (Dekani) Klasična morska ponudba. Od hladnih jedi do rib. Solidna in poceni lastna vinska produkcija, cene hrane do 30 evrov.

Ne spreglejte