Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
21.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 21.39

8 let

Amal Alamuddin, veliko več kot le Clooneyjeva nevesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ugledna pravnica z zavidljivo kariero je s poroko s hollywoodskim igralcem prinesla tudi vznemirljive obete za rdeče preproge onkraj luže. Je drzna, samozavestna, pametna, lepa. Ubijalska kombinacija.

Ta konec tedna je v javnosti odmevala poroka leta med enim od najbolj seksi moških na svetu, filmskim igralcem Georgeem Clooneyjem, ter Libanonko, v Londonu živečo pravnico Amal Alamuddin. Čeprav Amal v poročni obleki še nismo videli, je v Benetkah navdušila s svojim izbranim modnim okusom, ki ves čas premika meje med elegantnim in seksi, zadržanim in razkrivajočim.

Ponosna Libanonka, ki jo je pot zanesla v London in New York Amal Ramzi Alamuddin se je rodila 3. februarja 1978 v Bejrutu, prestolnici Libanona očetu Ramziju in mami Barii. Ima brata Samerja in Ziada ter sestro Talo. Družina se je med državljansko vojno preselila v Veliko Britanijo, Amal pa se je po končani srednji šoli odločila za študij prava na Oxfordu, kjer je veljala za eno od najboljših študentk v letniku. Po diplomi je študij nadaljevala v New Yorku, tudi na magistrskem programu pa blestela in si prislužila ugledno nagrado Jacka K. Katza.

Njene stranke: Kofi Anan, Julian Assange in Julija Timošenko Po sedmih letih dela v priznani newyorški pravni pisarni se je vrnila v London, danes pa velja za nadvse ugledno mednarodno pravnico s področja človekovih pravic, kriminalnega in mednarodnega prava. Je svetovalka Kofija Anana pri vprašanjih glede Sirije, zastopala je Julijo Timošenko in Juliana Assangea v primeru izročitve Švedski.

Lepotica z dolgimi nogami, ki so jo lani izbrali za najbolj vročo londonsko pravnico, je tudi cenjena predavateljica in avtorica. Kot gostujoča predavateljica predava mednarodno kriminalno pravo študentom v Londonu, v New Yorku, v Haagu in Chapell Hillu v Severni Karolini. Ob angleščini obvlada tudi francosko in arabsko. Pametna, izobražena, prodorna in nadarjena.

Pametna, izobražena, prodorna in nadarjena. In osupljivo lepa. In ob vsem tem je še osupljivo lepa. Z dolgimi nogami, vranje črnimi lasmi in čokoladnimi očmi ve, kako narediti nepozaben vtis. Če je na delu zadržana – prisega na preproste kroje, a si duška daje z barvami in nakitom –, je v prostem času in kot spremljevalka Georgea na družabnih prireditvah bolj razigrana in drzna.

Amal in moda: med zadržanostjo in seksapilom V Benetkah je tako na zadnji zabavi kot gospodična uživala v ognjeno rdeči obleki iz modne hiše Alexander McQueen, v kateri je pokazala svojo vitko postavo in ubijalske noge. Za dnevno vožnjo s čolnom in ogled Benetk je bila bolj klasična v črno-beli obleki in z velikimi sončnimi očali. Po poroki so jo paparaci ujeli v nenavadni čipkasti kreaciji znamke Giambattista Valli, medtem ko je popoldne spet zasukala svoj slog in bila utelešena eleganca v krem kombinaciji širokih hlač, bluze in širokega slamnika.

Komaj čakamo Amal na rdeči preprogi Oskarjev Zanimivo bo spremljati, kako bo Amal svoj življenjski slog prilagodila moževemu (in obratno, seveda). Ne nazadnje je hollywoodski blišč daleč od resnih tem, s katerimi se pri svojem delu spopada Alamuddinova. Nečesa pa se modne navdušenke zagotovo veselijo: svežega vetra na hollywoodskih rdečih preprogah. Komaj čakamo oskarjevsko, verjamemo, da lahko pravnica zasenči marsikatero hollywoodsko divo!

Ne spreglejte