Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2015,
10.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 25. 3. 2015, 10.31

6 let, 7 mesecev

Marc Jacobs si je končno premislil. Je razlog prodaja znamke?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Modni oblikovalec Marc Jacobs, ki v intervjujih trdi, da se z novodobno tehnologijo, računalniki, telefoni in družabnimi omrežji ne razume najbolje, je včeraj naredil velik korak naprej.

No filter, (some filler)!

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

Ob dolgi odsotnosti na družabnih omrežjih z lastno prezenco se je 51-letni modni oblikovalec Marc Jacobs včeraj končno odločil, da se z lastnim profilom na družabnem omrežju Instagram predstavi svetovni javnosti.

Ta odločitev mu je le z eno objavljeno fotografijo v 24 urah prinesla že več kot 46 tisoč sledilcev, kar je, če ga primerjamo z drugimi imeni iz sveta mode, ki so svojo prezenco in število sledilcev zgradili v daljšem časovnem obdobju, več kot impresivno. Instagram mu vendarle ni tuj Dejstvo, da se modni oblikovalec Marc Jacobs vse do včeraj ni pojavljal na omenjenem družabnem omrežju, pa vseeno nekoliko preseneča predvsem zato, ker je v preteklem letu prav s pomočjo Instagrama iskal nove modele za svoje modne kampanje, med katerimi je izbral tudi Slovenko, Nino Ricci.

S tem se je v prvi vrsti prikupil mlajšemu občinstvu, ki je začelo njegovo delo aktivno spremljati prek družabnih omrežij v upanju, da bo iskanje novih obrazov v kratkem znova ponovil. Marc Jacobs pred velikimi spremembami Oblikovalčeva priključitev več milijonom aktivnih uporabnikom družabnega omrežja pa sovpada tudi z novico, da se znamki Marc Jacobs priključuje znamka Marc by Marc Jacobs, ki bosta v modnih sezonah, ki prihajajo, skupaj sestavljali eno kolekcijo. Ta se bo preusmerila v višji, luksuzni cenovni segment.

To naj bi se zgodilo v sklopu priprav na javno ponudbo delnic na borzi, zaradi katere se je Jacobs leta 2013 poslovil z mesta kreativnega direktorja znamke Louis Vuitton in se posvetil le znamki, ki nosi tudi njegovo ime.

Poznavalci modnega trga zato njegovo priključitev k družabnemu omrežju Instagram vidijo tudi kot tržno potezo, s katero bi pred samo prodajo še povečal vrednost znamke. To je prav na omenjen način pred njim namreč uspelo Michaelu Korsu, ki mu danes na vsakem koraku sledi že več kot tri milijone spletnih uporabnikov.

Ne spreglejte