Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
12. 10. 2017,
13.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

škandal moda znamka Marchesa Georgina Chapman Harvey Weinstein

Četrtek, 12. 10. 2017, 13.50

6 let, 7 mesecev

Po škandalu Harveyja Weinsteina tone tudi Marchesa, ena najbolj priznanih znamk

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Harvey Weinstein, Georgina Chapman | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po razkritju mnogih igralk, da jih je hollywoodski vplivnež Harvey Weinstein spolno nadlegoval, in po tem, ko ga je zaradi tega zapustila še žena, naj bi zdaj slabo kazalo tudi njeni modni znamki, Marchesa.

Georgina Chapman, žena Harveyja Weinsteina, je soustanoviteljica priznane znamke Marchesa, ki si je v zadnjih letih zgradila cenjen ugled. Obleke te znamke nosijo največje hollywoodske zvezdnice na najbolj glamuroznih rdečih preprogah. Sandra Bullock je v njej prejela oskarja, nosile pa so jo tudi Penélope Cruz, Blake Lively, Sienna Miller, Kate Hudson, Cameron Diaz in mnoge druge.

Eden najvplivnejših ljudi v Hollywoodu desetletja spolno nadlegoval ženske

A zdaj prihaja na plano, da naj bi zvezdnice kreacije s podpisom Marchesa nosile zaradi pritiska Weinsteina. Ta naj bi jih silil v nošenje ženine znamke, igralki iz Razočaranih gospodinj, Felicity Huffman, pa naj bi celo grozil, da bo umaknil finančna sredstva iz njenega filma leta 2005 Transamerica, če ne bo nosila Marcesine kreacije.

Eden od publicistov je razkril, da naj bi enako pritiskal tudi na Sienno Miller, ki se je nato vdala in Marcheso nosila na podelitvi zlatih globusov leta 2007.

Georgina Chapman (desno) je Marcheso ustanovila leta 2004 s Keren Craig. | Foto: Getty Images Georgina Chapman (desno) je Marcheso ustanovila leta 2004 s Keren Craig. Foto: Getty Images

Marchesa rastla pod vplivom Weinsteina?

Britanski Daily Mail ob tem še poroča, da naj bi se Georgina že nekaj let soočala z obtožbami, da je njena znamka uspešna prav zaradi njenega moža, zdaj pa se o tem govori še toliko bolj. Marchesa je namreč postala ena najbolj cenjenih znamk, ki so jo zvezdnice pogosto nosile na rdeči preprogi in bile v njih vključene tudi na seznam najbolje oblečenih, a vse to se zdaj zdi lažno in nekako prirejeno.

Znamka  se je komaj rojevala, ko je Georgina spoznala Harveyja in že so se začela sodelovanja z največjimi zvezdnicami. Ena prvih, ki je Marcheso dvignila v višave, je bila Renee Zellweger, ki je rdečo Marchesino kreacijo nosila leta 2004 na premieri filma Bridget Jones: Na robu pameti.

Renee v Marchesi leta 2004 in Sienna leta 2007. | Foto: Reuters Renee v Marchesi leta 2004 in Sienna leta 2007. Foto: Reuters

Da je Weinstein nekako vplival na njeno odločitev o toaleti, priča dejstvo, da je njegovo podjetje Miramax produciralo omenjeni film, Renee pa se mu je istega leta zahvalila v govoru za oskarja, ki ga je prejela za film Hladni vrh.

Da je "pomagal", priznal že pred leti

Weinstein je leta 2013 v intervjuju za revijo Vogue priznal, da malce pomaga ženi pri njeni karieri, da je prispeval k začetnemu uspehu: "Morda sem malo, zelo malo pomagal z Renee Zellweger," je razkril.

V trinajstih letih, kolikor je stara ta znamka, so jo nosile naslednje zvezdnice, ki so igrale v filmih Weinsteina: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Jennifer Lawrence, Halle Berry in Cate Blanchett.

Kreacije Marchese so bile zelo zaželene ... | Foto: Reuters Kreacije Marchese so bile zelo zaželene ... Foto: Reuters

... modne revije pa ene najbolj obiskanih. | Foto: Reuters ... modne revije pa ene najbolj obiskanih. Foto: Reuters

Je to konec Marchese?

Medtem ko so se s priznanjem, da je Harvey nadlegoval tudi njih, začele oglašati številne nove igralke, se je na družbenih omrežjih začel bojkot znamke Marchesa, modni poznavalci pa pravijo, da je po tem škandalu ne bo hotel nositi nihče več.

Govori se, da naj bi znamko rešilo le to, če bi Georgina zapustila Harveyja, prekinila vse stike z njim in donirala zajetno vsoto kakšni organizaciji v podporo ženskam, je za Us Weekly povedal neimenovani hollywoodski stilist in dodal, da do takrat nihče ne sme strank oblačiti v Marcheso.

In res - pred nekaj dnevi je Georgina zares zapustila svojega moža.

Vendar poznavalci pravijo, da ji to ne bo pomagalo, in da to pomeni konec znamke. Oglasil se je še en newyorški modni publicist in za The Hollywood Reporter razkril, da zvezdnice ne bodo več hotele nositi kreacij Marchese, ter da se bo znamka brez Weinsteinove denarne pomoči težko pobrala. Ne samo da je v Marcheso vlagal sam, o tem je prepričal tudi svoje vplivne prijatelje in povsem verjetno je, da ji ne bodo hoteli pomagati niti oni.

Save

Save

Save

Ne spreglejte