Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2013,
12.49

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miranda Kerr Helena Blagne Daša Podržaj Urška Čepin Madonna Jennifer Lopez Katy Perry ločitev zakon odškodnina

Torek, 5. 11. 2013, 12.49

4 leta, 4 mesece

Helena Blagne, Miranda Kerr in Urška Čepin – estradnice v viharju ločitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav zvezdniki vsi po vrsti, ko se poročijo, govorijo o večni ljubezni in prisegajo na zakonsko zvezo, se tudi njim zgodi zgodba o zarečenem kruhu.

Miranda Kerr, nekdanji angelček priznane blagovne znamke spodnjega perila in kopalk, je pred slabim mesecem sporočila, da se ločuje od svojega moža, igralca Orlanda Blooma. Še ena v vrsti lepotic, ki so skoraj čez noč postale samske, čeprav je paru ob ločitvi uspelo ohraniti dostojanstvo, kar je redkost. Razlog za ločitev para Kerr – Bloom je bila oddaljenost in, roko na srce, prav lepo je videti, kako se parček s svojim sinkom še vedno skupaj sprehaja po ulicah. Očitno je, da v nasprotju z mnogimi Miranda in Orlando dokazujeta, da je tudi v najtežjih trenutkih še vedno mogoče ohraniti dostojanstvo.

Med najbolj znanimi slovenskimi ločenkami je nedvomno pevka Helena Blagne. Novica o njeni ločitvi je na začetku letošnjega leta udarila kot strela z jasnega, saj nihče ni pričakoval, da bi se Mitja in Helena, ki sta dolgo časa veljala za nerazdružljiv par, lahko ločila. A po uvodnem medijskem viharju, ki ga je par poskušal ukrotiti tudi s pomočjo odvetnika, se je le izkazalo, da bosta podjetnik Mitja Zaman in pevka Helena Blagne odšla vsak po svoji življenjski poti. Avgusta je Helena tudi javno priznala, da je samska, o tem, kaj trenutno počne njen nekdanji mož, pa ni ravno veliko informacij. Pevka, ki je v zakonski stan vstopila z velikim pompom, se je prav tako tudi ločila, a kolesje njene kariere gre naprej, saj se zanjo, če odštejemo en priimek in dodamo to, da se je leta 2013 vpisala med slavne ločenke, ni prav veliko spremenilo.

Kljub svoji mladosti – šteje jih šele 29 – je tudi pevka Katy Perry zapisana med slavne ločenke. Na hitro in predvsem skrivnostno se je poročila s pevcem in komikom, problematičnim Russllom Brandom, ki ga je spoznala leta 2009 med snemanjem filma. Poročila sta se leto pozneje, nekaj dni pred njenim rojstnim dnevom, a po štirinajstih mesecih je bil par že ločen. Ker Katy ni podpisala predporočne pogodbe, je morala manj uspešnemu možu ob ločitvi plačati približno 13 milijonov evrov odškodnine. Reviji Billboard je povedala, da jo je ločitev tako prizadela, da je nekajkrat med postopkom pomislila na samomor. Za moževo vlogo za ločitev je pevka izvedela prek SMS-sporočila, menda pa nekdanja zakonca še danes ne govorita.

Med najbolj znane slovenske estradnice, ki so se ločile, lahko prištejemo tudi ločenko z najbolj dejavnim pranjem umazanega perila v medijih Urško Hočevar Čepin. Po burni zvezi, v kateri je nekdanja natakarica v lokalu svojega nekdanjega moža, podjetnika Aleša Čepina, živela na očeh medijev, se je par odločil za ločitev. Iz dneva v dan so z obeh strani prihajale umazane podrobnosti iz zasebnega življenja. Tako boj za otroka kot tudi nove zveze obeh nekdanjih partnerjev so se dogajali pred očmi medijev in še danes ločitev zakoncev Čepin velja za eno najbolj medijsko odmevnih pri nas. Urška in Aleš sta se na javnih prireditvah dolgo časa izogibala drug drugemu, vojna zakoncev v medijih ni potihnila niti po pol leta. Aleš je od ločitve v zvezi s pevko Matejo Malnar, Urška pa po lastnih besedah svojo srečo v objemu pravega še vedno išče. V zakonu se jima je rodil sin Val, ki živi skupaj z mamico Urško, zanj pa skrbi tudi oče Aleš.

Ločitev pevke Madonne od britanskega režiserja Guya Ritchieja je pevko stala vrtoglavih 64 milijonov evrov. Toliko je morala pevka svojemu možu plačati kot nadomestilo za razkošno vilo, v kateri sta živela, pub v Londonu in odškodnino za preživljanje po ločitvi. Gre za eno najvišjih odškodnin, ki so jih zvezdnice plačale ob ločitvi. Danes 55-letna pevka je režiserja Ritchieja spoznala prek skupnega prijatelja, pevca Stinga, leta 2000 pa se jima je rodil sin Rocco. Decembra 2000 se je par poročil na Škotskem, ločil pa naj bi se preprosto zato, ker je med njima, kot je povedala pevka, nastala praznina. "Takrat, ko je umrla romantika, sem začela dvomiti o najini zvezi," je Madonna povedala ob ločitvi leta 2008. Najbolj je obžalovala to, da sta sinova – par je pozneje posvojil še sina Davida Banda – ostala brez tople družine.

Med letošnjimi odmevnimi ločitvami je tudi ločitev podjetnika Rajka Hrvatiča od manekenke Daše Podržaj. Par, ki ga je zaznamovala velika starostna razlika, saj je bila Daša stara komaj 20 let, ko je stopila v zakonski jarem z dobrih 50 let starim Hrvatičem, je v zakonu dobil sinka Krisa. To ni ustavilo neizbežnega kolesja ločitve, ki se je začelo vrteti kmalu po Krisovem rojstvu. Kar se je začelo kot ena najrazkošnejših porok slovenske estrade – Hrvatič je na poroko prišel s helikopterjem –, se je končalo letos 10. avgusta, ko je Daša Podržaj ločitev za Planet Siol.net tudi uradno potrdila. Manekenka, ki si je zaradi rojstva sina vzela odmor med študijem, zdaj ob sinku, ki bo spomladi star dve leti, pridno študira naprej, podjetnika Rajka Hrvatiča pa so že opazili z novo ljubeznijo Majo. Daša je, čeprav je bila po ločitvi v krajši zvezi, spet samska.

Tudi pevka Jennifer Lopez se je že vpisala med slavne ločenke. Njena najodmevnejša ločitev, ki ni bila prva, je bila tista po kratkem razmerju s plesalcem in igralcem Crisom Juddom. Ta je pevko spoznal leta 2001 med snemanjem videospota Love Don’T Cost a Thing, med njima pa je vzklila ljubezen na prvi pogled. A samo dobra kemija para ni bila dovolj za zvezo, ki bi trajala. Že leta 2002 sta se Cris in Jennifer ločila, Cris pa je dobil najvišjo preživnino v zgodovini estrade glede na število dni skupnega življenja. Postal je bogatejši za celih 10 milijonov evrov, ki jih je pevka morala plačati ob ločitvi. Dober zaslužek za devet mesecev zakonskega stanu, kajne?

Medijsko odmevna je bila tudi ločitev para Vrhovnik – Cavazza, ki je dolgo časa veljal za enega najlepših parov slovenske estrade. Mojstrica ličenja, nekdanja manekenka Martina, in igralec s poreklom Sebastijan sta se ločila zaradi razlik v zasebnem življenju, po ločitvi pa je vizažistka, ki so jo prej vsi klicali Tina, spremenila tudi ime in začela uporabljati svoje rojstno ime Martina. Za Martino je bil to nov začetek. Odločitev je par, ki je šel skupaj skozi številne neprijetne dogodke, med drugim tudi smrt Sebastijanovega brata Damjana, sprejel skupaj, ločitev pa je potekala mirno, brez medijskih vojn. Martina je takrat povedala, da je bila ločitev za oba boleča, a sporazumna in da ste se zanjo, tako kot za vse druge dogodke v življenju, odločala skupaj.

Ne spreglejte