Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2019,
14.42

Osveženo pred

3 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Kevin Costner družinski film pes advertorial

Ponedeljek, 18. 11. 2019, 14.42

3 mesece

Že v videoteki DKino!

Neverjetno življenje psička Enza (The Art of Racing in the Rain)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Neverjetno življenje psička Enza | The Art of Racing in the Rain © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

The Art of Racing in the Rain © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Studio, ki je zaslužen za film Marley in jaz, predstavlja čudovito, zabavno, razburljivo in ganljivo upodobitev priljubljenega romana Gartha Steina, zgodbo pa spremljamo z vidika zlatega prinašalca, ki mu je glas posodil sloviti Kevin Kostner.

ZDA │ 2019 │ 104 min. │ Komična drama

R: Simon Curtis│ I: Kevin Costner, Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried

IMDb: 7,5/10 │ Rotten Tomatoes: 44 % │ Uporabniki Googla: 92 %

Denny – voznik dirkalnega avtomobila, ki si želi tekmovati v Formuli 1 – je v svojem življenju popolnoma predan duhovitemu, pametnemu in predvsem zelo človeškemu psu Enzu.

November na HBO
Trendi Njegova temna tvar, Zelena knjiga in Stotnica Marvel

Nekega dne Danny spozna učiteljico Eve in se vanjo zaljubi, par pa se pozneje poroči in dobi dojenčka. S pomočjo Eve in Enza se Danny nauči postati družinski človek tako v dobrem kot v slabem.

Fotogalerija
1 / 7

"Film meri na vaše solzne kanale s takšno smrtonosno učinkovitostjo, kot vas Chuck Norris brcne s svojim škornjem v ledvice." Peter Bradshaw, Guardian

Podoživite pretekli Liffe
Trendi Podoživite pretekli Liffe

"Neverjetno življenje psička Enza v resnici ni slab film in se ne prodaja drugače kot iskreno družinsko razvedrilo s povešenimi uhlji." Leah Greenblatt, Entertainment Weekly

Napovednik filma Neverjetno življenje psička Enza:

Zanimivosti:

  • Scenarij Marka Bombacka (Zora Planeta opic, Vojna za Planet opic) temelji na romanu Umetnost dirkanja v dežju (The Art of Racing in the Rain) ameriškega avtorja Gartha Steina.

    Neverjetno življenje psička Enza | Foto: Knjiga je v prevodu Vere Čertalič izšla tudi slovenščini, avtorica romana Voda za slone Sara Gruen pa jo je opisala z naslednjimi besedami: "Umetnost dirkanja v dežju ima vse: ljubezen, tragedijo, odrešitev, nevarnost in še – prav posebej – pasjega pripovedovalca Enza. Ta stara pasja duša nas lahko veliko nauči o tem, kaj pomeni biti človek. Knjiga me je navdušila."
  • Filmska priredba se precej razlikuje od knjižne predloge. V romanu Dennyja mladoletno dekle lažno obtoži posilstva. V filmu so ta lik popolnoma izpustili, glavni človeški junak pa se po krivici spopada z drugačnimi pravnimi težavami.
  • Neverjetno življenje psička Enza | Foto: Milo Ventimiglia (Denny) je vse svoje prizore v dirkalniku Turner Motorsports M4 GT4 posnel pred modrimi zasloni in na nepremični ploščici z vzmetenji iz zračne blazine, med prizori dirkanja – te so posneli v kanadskem parku Tire Motorsport – pa sta dirkalnik vozila profesionalna dirkača Justin Marks in Tanner Foust.
  • Eve (Amanda Seyfried) v filmu izjavi, da "ni ljubiteljica psov". Igralka je v resnici prav to in je že dolga leta ponosna lastnica zlatega prinašalca Finna.
Zdravilna kuhinja s Peggy
Trendi Hrana, ki vas bo pogrela v hladnih mesecih

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Nocoj s Katherine Newbury
Trendi Nocoj s Katherine Newbury (Late Night)
Spider-Man: Daleč od doma
Trendi Spider-Man: Daleč od doma (Spider-Man: Far From Home)
Pokemon detektiv Pikachu
Trendi Pokemon detektiv Pikachu (Pokémon Detective Pikachu)
Ne spreglejte