Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 12. 2019,
12.56

Osveženo pred

3 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

Jason Sudeikis komedija Olivia Wilde advertorial TV Telekoma Slovenije

Nedelja, 22. 12. 2019, 12.56

3 mesece

Že v videoteki DKino!

Pametni punci (Booksmart)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Pametni punci | Booksmart © 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Booksmart © 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Zagnani dijakinji in najboljši prijateljici se pred koncem srednje šole odločita, da bosta v eni noči nadoknadili vse, kar sta v štirih letih zamudili. Celovečerni režijski prvenec igralke Olivie Wilde je najbolje ocenjena komedija tega desetletja!

ZDA │ 2019 │ 98 min. │ Komedija

R: Olivia Wilde│ I: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jason Sudeikis, Lisa Kudrow

IMDb: 7,2/10 │ Rotten Tomatoes: 97 % │ Uporabniki Googla: 83 %

Matura se bliža, zagnani dijakinji Amy in Molly pa spoznata, da sta v zadnjih štirih letih marsikaj zamudili ter da bi se morali manj učiti in več zabavati.

December na HBO
Trendi Saga o Harryju Potterju in veličasten zaključek Maščevalcev

Ker ne želita več zaostajati za svojimi vrstniki, se neločljivi prijateljici odločita, da bosta v eni sami divji noči nadoknadili za štiri leta zamujenih zabav.

Fotogalerija
1 / 12

"Olivia Wilde nas ni udarila samo z enim od najboljših filmov leta, ampak tudi z enim od najboljših srednješolskih filmov vseh časov." Katie Walsh, Tribune News Service


"Velikega zaslona že dolgo ni krasilo nič zabavnejšega, pametnejšega, hitrejšega ali bolj veselega." Joe Morgenstern, Wall Street Journal

Praznična filmska priporočila
Trendi Vam božični filmi že presedajo? To so najboljše alternative.

"Zdaleč ena od najpopolnejših komedij o odraščanju, kar sem jih kadarkoli videla." Yolanda Machado, TheWrap


"V skoraj vsaki sekvenci nam režiserka Wildova in ekipa scenaristov postrežejo gradivo na svež in izviren način." Richard Roeper, Chicago Sun-Times

Napovednik filma Pametni punci:

Zanimivosti:

  • Na spletnem zbiralniku filmskih kritik Rotten Tomatoes je film pozitivno ocenilo kar 97 odstotkov kritikov, na tamkajšnji lestvici 50 najboljših komedij tega desetletja pa sta Pametni punci zasedli prvo mesto.
  • Pametni punci | Foto: Beanie Feldstein je za vlogo Molly nominirana za zlati globus za najboljšo glavno igralko v komediji ali muzikalu, številni kritiki pa menijo, da bi si nominacijo v tej kategoriji zaslužila tudi Kaitlyn Dever (Amy).
  • To je celovečerni režijski prvenec igralke Olivie Wilde, najbolj znane po vlogah v filmih Tron: Zapuščina (2010), Kavboji in vesoljci (2011), Zamenjava (2011) in Dirka življenja (2013).
  • Wildova je navdih za film črpala iz kultnih najstniških filmov Sobotni klub (1985), Ameriška gimnazija (1982), Zadeti in zmedeni (1993) ter Nimaš pojma (1995), svoj režijski prvenec pa je opisala kot "Dan za trening (2001) med srednješolskimi filmi".
  • V filmu lahko zasledimo številne podobnosti s podobno hvaljeno najstniško komedijo Super hudo (2007). V zadnji je glavno vlogo odigral Jonah Hill, starejši brat igralke Beanie Feldstein.
  • Pametni punci | Foto: Prva, nekoliko drugačna različica scenarija je krožila po Hollywoodu že leta 2009. Ta se je tistega leta znašla tudi na znamenitem hollywoodskem seznamu najboljših neproduciranih scenarijev Black List.
  • Amyjino mati je odigrala Lisa Kudrow. Njeni nekdanji soigralki v seriji Prijatelji Jennifer Aniston je bil film tako všeč, da si ga je ogledala že trikrat.
  • Ravnatelja Browna je upodobil komik, igralec in režiserkin zaročenec Jason Sudeikis.
  • Film sta pomagala producirati igralec Will Ferrell in režiser Adam McKay, sodelavca pri komedijah Voditelj vrača udarec (2004), Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju (2006), Nora brata (2008), Rezervna policista (2010) in Jebeš novice (2013).
Vojna svetov
Trendi Premiera prve pristne upodobitve kultne Vojne svetov

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu
Trendi Bilo je nekoč ... v Hollywoodu (Once Upon a Time ... in Hollywood)
Divja vožnja
Trendi Divja vožnja (Stuber)
Nocoj s Katherine Newbury
Trendi Nocoj s Katherine Newbury (Late Night)
Ne spreglejte