Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 11. 2014,
21.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 2. 11. 2014, 21.27

8 let, 1 mesec

Dosedanji generalni direktor policije Veniger predal posle Fanku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dosedanji generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes predal posle svojemu nasledniku, v. d. generalnega direktorja policije Marjanu Fanku.

Ta je izrazil upanje, da bo država ohranila osnovne pogoje za delo policije, s katerimi bo ta lahko še naprej vzdrževala visoko stopnjo varnosti slovenskih prebivalcev, so sporočili iz policije.

Veniger, ki ga je vlada v sredo razrešila s položaja, je pri predaji Fanku predstavil pomembne odprte naloge, trenutno stanje izvedenih nalog v skladu z letnim načrtom dela, kadrovske in organizacijske zadeve ter finančno stanje policije. Povedal je, da Fanka glede na trenutne razmere čakajo veliki izzivi, a da trdno verjame vanj. "Fank je karierni policist oz. kriminalist z veliko izkušnjami, bogatim znanjem in predvsem pravimi osebnostnimi lastnosti za to funkcijo. Zato sem prepričan, da bo znal sprejemati prave odločitve."

Veniger je izrazil prepričanje, da bo slovenska policija ostala neodvisna in samostojna ter s podporo politike nadaljevala boj proti resnemu kriminalu. Izpostavil je, da so zaposleni na policiji v zadnjih letih delali z manj sredstvi, vendar so naredili več. "Zato upam, da bo aktualna politika to znala prepoznati in ceniti in ne bo zmanjševala sredstev zaposlenim, še posebej ne pri plačah. Kajti zmanjševanje plač in dodatkov bi lahko privedlo zaposlene v večjo apatičnost, padec delovne motivacije, povečala pa bi se tudi možnost korupcije."

Fank je dejal, da se loteva dela z vso odgovornostjo Fank je ob prevzemu dejal, da se loteva dela z vso odgovornostjo in da se zaveda razmer, v katerih je država. Kot eno najtežjih nalog je izpostavil zagotovitev ustreznega vrednotenja dela zaposlenih. Povedal je: "Rezultati in stopnja zaupanja v policijo potrjujejo, da je policija med najučinkovitejšimi institucijami v državi, kar je pogojeno s prispevkom vseh zaposlenih, ki s predanim in požrtvovalnim delom prispevajo k temu, kljub dejstvu, da se vse bolj posega v materialne in kadrovske vire, ki so nujen pogoj za izvajanje nalog."

Ne spreglejte