Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2015,
15.06

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

balinanje

Sreda, 26. 8. 2015, 15.06

8 let, 3 mesece

Slovenski balinarji optimisti pred SP v severni Afriki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mlada slovenska balinarska reprezentanca se na svetovno prvenstvo v Casablanci odpravlja z jasnim ciljem: medaljo. Ekipa je tega sposobna, je prepričan selektor Anton Kosar.

Mlada slovenska reprezentanca, Matej Kavčič, Jaka Kosirnik, Erik Čeh, Matija Povh in debitant Nik Švara, je pod vodstvom Aleša Škoberneta in Antona Kosarja končala dvodnevne priprave. V ljubljanski dvorani Zarja so pilili še zadnje podrobnosti pred nedeljskim odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo od 1. do 5. septembra v Casablanci.

Po besedah enega selektorjev reprezentance Antona Kosarja so fantje v pripravljalnem obdobju pokazali resnost, veliko željo in prizadevnost na treningih. "Prepričan sem, da bodo sposobni vrhunsko formo pokazati tudi na svetovnem prvenstvu. Kakšne so naše želje? V severno Afriko gremo po kolajno. Tega je moštvo po mojem mnenju sposobno," je poudaril ljubljanski strokovnjak.

Mlajši člani bodo na SP v Maroku letos tekmovali v klasičnih igrah. Med dvojicami bosta slovenske barve branila Tržičana Kosirnik in Kavčič, pred dvema letoma nosilca bronastega odličja v francoskem Martiguesu, prvi bo tekmoval še v krogu, Kavčič pa v klasični igri. Slovenija je med nosilkami le med dvojicami. Med mladinci bo naša štafeta v postavi Povh – Švara, Sežančan bo poskušal doseči čim boljšo uvrstitev tudi v "brzincu", Čeh bo natančno zbijal.

Po zadnjih podatkih prirediteljev, ki so pokrili balinišče in ga pripravili tudi za prihodnja članska svetovna prvenstva (ženske 2016, moški 2017), je prijavljenih 22 reprezentanc. Poleg Slovencev še njihovi vrstniki iz Alžirije, Argentine, Brazilije, Čila, Hrvaške, Italije, Libije, Mavretanije, Monaka, Paragvaja, Egipta, Peruja, Slovaške, Švice, Tunizije, Turčije, Francije, Madžarske, Sudana, Rusije in seveda Maroka.

Svetovno prvenstvo se bo začelo v torek z uvodnimi boji dvojic, potem bodo kvalifikacije v natančnem zbijanju, prvi dvoboji v klasični igri in krogu ter še kvalifikacije štafet.

Ne spreglejte