Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2016,
22.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,68

8

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo v hokeju hokej

Sreda, 27. 4. 2016, 22.11

6 let, 7 mesecev

Slovenci po hladni poljski prhi jezo stresli nad Južno Korejo, tudi Avstrijci so se opekli s Poljaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,68

8

Slovenski hokejisti so na četrti tekmi SP divizije I, skupine A, na kateri prostora za spodrsljaj ni bilo, svojo nalogo opravili z odliko in Južno Korejo premagali s 5:1.

Potem ko so varovanci Nika Zupančiča na prvih dveh tekmah premagali Japonce in Italijane, so na torkovi tekmi s Poljsko izkoristili bonus enega spodrsljaja. Če so želeli ohraniti upe na prvo mesto in preboj v najkakovostnejši reprezentančni razred, napake proti presenečenju prvenstva Južni Koreji niso smeli ponoviti. In je kljub slabemu uvodu tekme tudi niso.

Slab začetek, dober konec

V slovenskih vratih je tekmo začel Gašper Krošelj (njegova menjava je bil Robert Kristan). Ta je po slabem posredovanju slovenske obrambe, ki je pozabila na Kisung Kima, zadetek prejel že v 40 sekundi tekme. Korejci so bili v začetku nevarnejši tekmec, a morali v deveti minuti na kazensko klop, kar je Slovenija izkoristila.

 

Številčno premoč je po prenosu igre Sabahudina Kovačevića z desne na levo stran z zadetkom kronal Robert Sabolič, ki mu z bližine in neoviranemu ni bilo težko izenačiti. Ko je že kazalo, da se bosta moštvi na odmor odpravili izenačeni, je igralec tekme na slovenski strani Anže Kuralt po protinapadu samostojno prodrl, iz igre vrgel južnokorejsko obrambo in z lepim zadetkom popeljal Slovenijo v vodstvo.

Risi so po visoki zmagi pozdravili svoje navijače, ki so bili lahko z današnjo predstavo mnogo bolj zadovoljni kot s torkovo. | Foto: Risi so po visoki zmagi pozdravili svoje navijače, ki so bili lahko z današnjo predstavo mnogo bolj zadovoljni kot s torkovo.

Risi so v drugem delu zaigrali bolje in v 27. minuti, ko je še drugič udaril tretji napad, zvišali vodstvo na 3:1. Borbeni Kuralt je ob ogradi pridobil plošček, ga poslal pred gol, kjer se je dobro odkril Aleš Mušič in dosegel drugi zadetek na prvenstvu.

 

Za lažje nadaljevanje tekme je pet minut pred koncem drugega dela poskrbel udarni napad. Jeglič je izza gola podal do Roka Tičarja, ki je s sredine kroga ustrelil s prve in postavil izid tretjine, v kateri se je poškodoval Gregor Koblar (izpah rame) in predčasno končal srečanje. V zadnjem delu je slovensko premoč z zadetkom pod prečko potrdil Klemen Pretnar, ki mu je po protinapadu plošček lepo prepustil Andrej Hebar.

 

Štirje Slovenci s spominskimi dresi

Žiga Pance, Žiga Jeglič, Aleš Mušič in Andrej Hebar so prejeli drese v spomin na 100 odigranih reprezentančnih tekem.



 

Poljaki po Slovencih na kolena spravili še Avstrijce, Japonci izpadli

Na prvi popoldanski tekmi so se za pomembne točke za obstanek bojevali Japonci in Italijani. S 3:1 so zmagali naši zahodni sosedi, azijska reprezentanca pa je po večerni tekmi ostala brez možnosti za obstanek in je nazadovala v divizijo I, skupino B.

Poljska je zvečer z nogometnih 1:0 premagala tudi Avstrijo, kar pomeni, da so Slovenci po četrtem krogu na prvem mestu. Tega bodo obdržali, če bodo v petek premagali severne sosede (ne glede na to, ali po rednem delu ali podaljšku/kazenskih strelih). Če pa bodo izgubili, lahko ob neugodnih razpletih preostaloh tekem ostanejo tudi brez drugega mesta, ki bo morda prav tako vodilo v elito.

Svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, drugi krog (nedelja)

 

Svetovno prvenstvo, divizija I, skupina A, Katovice, 23.–29. april:

4. krog:

sreda, 27. april:

Slovenija : Južna Koreja 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
0:1 K. Kim 1., 1:1 Sabolič (Kovačević, 9., PP1), 2:1 Kuralt (Ograjenšek, Pretnar, 20.), 3:1 Mušič (Kuralt, Ograjenšek, 27.), 4:1 Tičar (Jeglič, 35.), 5:1 Pretnar (Hebar, Kuralt, 52.)
Poročilo s tekme
Izjave po tekmi


Japonska : Italija 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
1:0 Kuji 9., 1:1 Kostner 14., 1.2 Bernard 28., 1:3 Ramoser 38.

Poljska : Avstrija 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
1:0 Pasiut 13.

PP1 – zadetek z igralcem več

 

Lestvica:
1. Slovenija 4 tekme  9 točk
2. Avstrija 4 – 8
3. Južna Koreja 4 – 7
4. Italija 4 – 6
5. Poljska 4 – 6
6. Japonska* 4 – 0

*reprezentanca je nazadovala v divizijo I, skupino B

** po SP bo v elito neposredno napredovala zmagovalka skupine. Ali bo v elito napredoval tudi drugouvrščeni, bo znano šele po skupinskem delu svetovnega prvenstva elitne divizije. To bo med 6. in 22. majem potekalo v Moskvi in Sankt Peterburgu. Če bosta Nemčija in Francija – kot gostiteljici SP elite leta 2017 letos ne moreta izpasti v nižjo divizijo – končali na zadnjih dveh mestih v skupini, bo iz Katovic napredoval le zmagovalec.


5. krog:

petek, 29. april:

13.00 Italija – Južna Koreja

16.30 Avstrija – Slovenija

20.00 Poljska – Japonska

Ne spreglejte