Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 1. 2013,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2013, 16.39

8 let

Bodo smetano pobrali ravno ob pravem času?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Do konca sezone so še dobri trije meseci, slovenski skakalci pa so na zelo dobri poti, da tudi letos uresničijo zadane cilje. Novoletna turneja je bila uspešna. Manjkajo le še stopničke.

Na 61. novoletni turneji so slovenski skakalci izpolnili cilje, ki so si jih zadali pred sezono – ena uvrstitev do 12. in ena do 20. mesta. Peter Prevc je bil na koncu celo 8., Jaka Hvala pa 14. skakalec prestižne turneje štirih skakalnic.

Za svetovni pokal v tej sezoni si je strokovno vodstvo prav tako zadalo tri uvrstitve do šestega in osem do petnajstega mesta. Tudi te so po dveh mesecih že pod streho. Manjka pa še tisto najslajše. Stopničke na posamični tekmi – cilj je namreč dvakrat skočiti do tretjega mesta. Na ekipni tekmi v Kuusamu so namreč že bili tretji.

Nekako je čutiti, da bo prišel na vrsto tudi slovenski čas, ko bomo videli skakalca s sončne strani Alp na odru za zmagovalce. V tem trenutku je nekako Peter Prevc tisti, ki bi se lahko na naslednjih poljskih postojankah (Wisla in Zakopane) spogledoval s stopničkami – Slovenija je poleti na grand prixu v Wisli celo zmagala, Prevc pa je lani v Zakopanah za vsega 2,7 točke zgrešil tretje mesto, ki si ga srčno želi. Ključno bo, da bo delal konstantne skoke, saj se mu še prevečkrat prikradejo napake, a kljub temu prihaja do dobrih uvrstitev, kar je spodbuden podatek. Po Japonski pa bo celotna pozornost usmerjena v svetovnega prvaka v poletih Roberta Kranjca. Poleti v Vikersundu in v Harrachovu bodo namreč pisani njemu na kožo, pred svetovnim prvenstvom v Predazzu (20. 2. - 3. 3.) pa bo nato leteli še v Oberstdorfu, kjer je lani Slovenija zmagala na ekipni tekmi. Priložnosti za tisti preskok, ki si ga vsi želijo, je torej več kot dovolj.

Morda pa bodo naslednje postojanke svetovnega pokala dale Slovencem zagon, da bodo nato na svetovnem prvenstvu v tisti najboljši formi in celo presenetili s stopničkami ter pobrali smetano. Materiala v naši reprezentanci imamo, pa čeprav je konkurenca v tej sezoni izjemno izenačena, o čemer smo se lahko prepričali tudi na novoletni turneji. Gregor Schlierenzauer in Anders Jacobsen sta res izstopala, nato pa se je bil velik boj za prostor med najboljšimi. V Innsbrucku je bila denimo razlika med tretjim in štirinajstim mestom vsega deset točk. In k izenačenosti so med drugim pripomogli tudi novi, oprijeti dresi.

Ne spreglejte